duminică, 4 decembrie 2011

Imi place programul "Bani de liceu"


Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului continua si in anul scolar 2011-2012 programul national "Bani de liceu". Peste 120.000 de elevi din tara vor primi in anul scolar 2011-2012 o suma lunara de 180 de lei.

Ministerul Educatiei acorda in anul scolar 2011-2012 peste 120.000 de burse "Bani de liceu", in valoare totala de 275.000.000 lei, tinerilor care provin din familii al caror venit brut lunar pe membru de familie realizat cu trei luni inainte de depunerea dosarului era de maximum 150 de lei. Toti cei 120.857 de solicitanti eligibili care au depus cereri si care au indeplinit conditia venitului brut lunar pe membru de familie vor primi acest sprijin financiar, a anuntat Ministerul Educatiei, Cercetarii Tineretului si Sportului (MECTS).

Liceenii beneficiari ai programului "Bani de liceu" vor primi suma de 180 de lei lunar pe intreaga perioada a cursurilor scolare, inclusiv in timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat sau de diploma, respectiv in perioada practicii in productie. Fondurile sunt alocate de catre MECTS si vor fi distribuite beneficiarilor de catre unitatile scolare la care acestia si-au depus dosarul.

Primele 3 judete, in ordinea numarului de beneficiari ai programului "Bani de liceu", sunt: Suceava (10.439), Iasi (8.848) si Vaslui (5.817).

Am preluat de aici:

http://www.agenda.ro/news/news/48233/peste-120000-de-elevi-din-tara-vor-primi-in-anul-scolar-2011-2012-bani-de-liceu.html

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie


Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?
Braţele nervoase, arma de tărie,
La trecutu-ţi mare, mare viitor!
Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
Dacă fiii-ţi mândri aste le nutresc;
Căci rămâne stânca, deşi moare valul,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

Vis de răzbunare negru ca mormântul
Spada ta de sânge duşman fumegând,
Şi deasupra idrei fluture cu vântul
Visul tău de glorii falnic triumfând,
Spună lumii large steaguri tricoloare,
Spună ce-i poporul mare, românesc,
Când s-aprinde sacru candida-i vâlvoare,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

Îngerul iubirii, îngerul de pace,
Pe altarul Vestei tainic surâzând,
Ce pe Marte-n glorii să orbească-l face,
Când cu lampa-i zboară lumea luminând,
El pe sânu-ţi vergin încă să coboare,
Guste fericirea raiului ceresc,
Tu îl strânge-n braţe, tu îi fă altare,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Tânără mireasă, mamă cu amor!
Fiii tăi trăiască numai în frăţie
Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,
Viaţa în vecie, glorii, bucurie,
Arme cu tărie, suflet românesc,
Vis de vitejie, fală şi mândrie,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc!

LA MULTI ANI, ROMANIA!

Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie?

"Să nu ajungă, ca nație, să uite cine a rostit acest vers, pentru că atunci înseamnă că și-a tăiat rădăcinile. Să-și hrănească românii, spiritual, dar și dându-le posibilitatea de a-și cultiva grâul pentru pâinea cea de toate zilele. Îi doresc României să aibă parte de guvernanți patrioți și nu hoți, deși această sintagmă „a avea parte” este nepotrivită, deoarece guvernanții sunt aleși de noi, românii. Nu vreau însă să cred că suntem atât de urâți la suflet încât să ne alegem imaginile din oglindă, ci doar că am fost orbiți. Să iasă din orbire. Să strălucească. Să-și recheme valorile plecate în pribegie și să-și cinstească istoria, învățând din greșeli pentru a merge mai departe. În lumină.

Românilor le doresc înțelepciunea de a nu-și răsturna sacul cu frustrări asupra semenilor, la fel de oropsiți și umiliți ca și ei, ci să ia atitudine față de cei care le-au pricinuit starea de umilire. Să facă binele și nu răul, să-și crească frumos copiii și să urmeze drumul drept. Să se întoarcă la valorile morale, spre cultură, pentru că nu poți orbi un om cultivat, instruit. Le doresc să trăiască demn deoarece trăind demn îi vor obliga și pe cei din jur să-i respecte. Le doresc să ajungă să fie mândri că sunt români și să nu-și mai plece privirea în pământ când sunt întrebați din ce țară provin. Pentru aceasta însă trebuie să privească în ei înșiși și să-și regăsească forța amorțită și frumusețea uitată." (Carmen Musat Coman)

"Doresc ca noi, romanii, sa fim mai iubitori unii fata de altii, mai solidari si sa constientizam valorile credintei in viata noastra de zi cu zi. De asemenea, doresc ca noi, romanii, sa ne iubim tara, sa ne iubim istoria, sa ne iubim cultura, sa ne iubim traditiile, altfel spus sa manifestam cu mult mai multa demnitate mandria de a fi roman" (Constantin Stoica)

"Intr-o tara asa de frumoasa, c-un trecut asa de glorios, in mijlocul unui popor atat de destept, cum sa nu fie o adevarata religie iubirea de patrie, si cum sa nu-ti ridici fruntea, ca falnicii stramosi de odinioara, mandru ca poti spune: "Sunt roman!"
(Alexandru Vlahuta)

marți, 22 noiembrie 2011

Sa-l ajutam pe Ciprian in lupta cu cancerul!

Ciprian Bica este un prieten al unei colege de serviciu. Este tatal a 2 fetite: Anita de 14 ani si Raluca de numai 1 anisor si 7 luni. A fost diagnosticat acum 1 an cu melanom malign, s-a operat, iar post-operatoriu toate analizele au fost bune, nemaindicand prezenta cancerului in organism.In urma cu o luna, la ultima tomografie efectuata s-a identificat adenopatie axilara dreapta, care acum cateva zile a fost operata.Din pacate, rezultatul in urma acestei operatii este unul crunt : tumora maligna cu numerosi ganglioni metastazati.I s-a prescris tratament cu citostatice si radioterapie, iar previziunile medicilor de aici sunt sumbre. Familia a luat legatura cu 2 Institute Oncologice din strainatate Marea Britanie si Germania) care sunt dispuse sa-l ajute si sa-l trateze, dar au nevoie de 100.000 de euro.
Familia si-a scos la vanzare apartamentul, dar valoarea acestuia este mai mica decat suma necesara pentru tratament, asa ca orice ajutor din partea noastra este binevenit!
Iata conturile in care puteti dona pentru Ciprian:
EURO: RO82 RNCB 0289002336430002
LEI: RO12 RNCB 0289002336430001
SWIFT: RNCBROBU (valabil pentru ambele conturi)
Banca BCR Sucursala B-dul Iuliu Maniu, Nr. 18-20, Bl.15 A+b, Sector 6 Bucuresti
Titular conturi: Petraru Oltita, mama lui Ciprian.

duminică, 13 noiembrie 2011

Am participat si noi





Ii dorim multa sanatate lui Tudor!

Alexandra are nevoie de noi

Alexandra Groza este o minune de fetiță de numai 6 ani, din Dorohoi, elevă în clasa I la Școala nr. 7 "A.I. Cuza".În această toamnă, școala și-a deschis porțile și pentru Alexandra, iar ea, bucuroasă, i-a pășit voios pragul.... Cu speranțe, cu vise frumoase, ca fiecare copil ce pășește în clasa I...
După câteva săptămâni însă, speranțele au început să se stingă.... Visele ei s-au frânt sub ochii îngroziți și plini de neputință ai părinților care au aflat că puiul lor de nici 7 ani suferă de o boală nemiloasă: LEUCEMIE ACUTĂ MIELOBLASTICĂ... Vestea i-a lovit pe toți cei dragi, i-a împietrit de durere și spaimă...
Singurii ochi care încă par să zâmbească sunt ai Alexandrei... Ea nu știe, dar noi știm că dincolo de zâmbetul ei senin, pândește o grea suferință... Asupra inocenței ei se va năpusti o durere crudă, nemiloasă care va alunga seninătatea de pe chipul ei frumos...
Alexandra este acum internată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sfânta Maria" din Iași, secția Hemato-Oncopediatrie sub tratament chimioterapic. I s-a recomandat o operație de transplant medular, operație extrem de costisitoare care depășește cu mult prea mult puterile celor dragi...
Operația s-ar putea efectua în străinătate conform recomandării doamnei prof. dr. Ingrith Miron în grija căreia se află Alexandra. Costurile sunt însă enorme... Din păcate, timpul nu are răbdare... Suma este extrem de mare pentru a putea fi strânsă într-un timp atât de scurt (2 luni). Sperăm ca alternativa operației în țară ce reduce costurile la jumătate să devină posibilă (peste 50.000 Euro după spusele medicilor din Iași). Pentru aceasta, este nevoie să-i fim aproape!
Să-i întindem o mână de ajutor! Cu cât suntem mai mulți, cu atât șansele ei de viață cresc!...FIECARE ZI DIN VIAȚA EI DEPINDE DE NOI!...

Dacă doriți să donați bani, indiferent de sumă, tatăl Alexandrei a deschis un cont pe numele :

GROZA DUMITRU - cont umanitar
Cont Lei- RO49RNCB0044023859590001
Cont Euro - RO22RNCB0044023859590002
BCR Dorohoi

Orice ajutor, fie el cât de mic, e binevenit!

Am preluat de aici:

http://alexandragrozadorohoi.blogspot.com/

vineri, 4 noiembrie 2011

Viitor de aur tara noastra are...

10.000 de copii sunt parasiti anual in maternitatile si in spitalele de pediatrie din Romania, iar in momentul de fata numarul copiilor abandonati se ridica la peste 100.000. Cazurile copiilor supusi unor tratamente inumane, abandonati în spitale sau pur si simplu aruncati la gunoi de proprii parinti sunt din ce în ce mai frecvente.
Cauzele:saracia, analfabetismul, consumul de alcool, gradul redus de cultura si de educatie, limitarea accesului la servicii medicale şi sociale de bază.
Condamnati inca de la nastere la o viata lipsita de dragoste si caldura, abuzati, maltratati, neglijati, adultii de maine sunt pierduti, dezorientati si traumatizati de adultii iresponsabili de astazi.
Rata abandonului scolar a crescut in ultimii opt ani de aproape trei ori, in cazul invatamantului primar, si de patru ori in cazul invatamantului gimnazial. In Bucuresti, jumatate dintre copiii strazii – minori cu varste cuprinse între 7 şi 14 ani – nu frecventează scoala, iar 46% sunt analfabeti.
In Bucuresti si in marile orase sunt exploatati aproape 5.000 de copii. Aproape jumatate dintre ei cersesc, iar 61% au abandonat scoala în jurul varstei de 11 ani.
In loc sa mearga la scoala, pentru a invata sa scrie si sa citeasca, in loc sa se joace în parc, zeci de mii de copii mană vitele cu biciul, spala masini in frig, colectează deseuri, cara lazi sau cersesc, obligati de parintii lor - adulţii iresponsabili de astazi ai Romaniei.
Ce viitor de aur sa mai aiba tara noastra?
Cat de optimist sa fii ca sa mai crezi asta?

luni, 17 octombrie 2011

Suntem pe primul loc in Europa la numarul de copii abandonati

"Cei mai mici dintre ei plang. O fac prin maternitati, prin spitale, lasati ca niste bagaje inutile intr-o sala de asteptare. Cei mai marisori sunt intr-o continua asteptare si in suflet cu o speranta mica. Aceea ca mama, tata sau vreo bunica va veni sa-i ia inapoi. Nu vagabondeaza pe strada, sunt deja institutionalizati. Nu cersesc sau, dac-o fac, scopul lor nu sunt banii sau o bucata de ciocolata. Cersesc, muteste, doar afectiune si un loc, indiferent unde ar fi acesta, pe care sa-l poata numi acasa. Ei sunt copiii crizei.
Din Iasi pana la Craiova si de la Constanta la Cluj, angajatii Directiilor de Asistenta Sociala si Protectia Copilului se confrunta cu o adevarata avalansa de cazuri de copii abandonati. Mamele isi parasesc micutii fie in maternitati, fie in spitale de pediatrie sau pur si simplu bat la usa Directiei pentru a-i lasa in ingrijire pe un termen nedefinit.
Au loc scene impresionante, in care cei mici isi striga mama, pregatita sa plece la munca in Italia, si o roaga, cu lacrimi in ochi, sa nu-i lase. Incercam sa evitam cat putem acest tip de abandon temporar. Chemam la consiliere parintii, le explicam care sunt riscurile emotionale pe care le prezinta pentru cei mici instrainarea, fie si pe o durata limitata de timp. ii sfatuim sa incredinteze macar copii unor rude, bunicilor, daca este posibil. Uneori reusim, alteori….”


Am preluat de aici:

http://www.agenda.ro/news/news/32898/copiii-crizei-zeci-de-micuti-lasati-de-parinti-in-grija-statului-la-timisoara.html

marți, 11 octombrie 2011

Compasiunea


Compasiunea ar trebui sa fie integrata in viata oricarei persoane care accede spre un mod spiritual de gandire si simtire.
Cind daruiesti, iti provoci o bucurie mai mare decat aceea pe care o ai atunci cand primesti.Este una din legile fundamentale ale firii: cu cat daruiesti mai mult din fericirea ta, cu atat mai mare va fi ea.
Viata a devenit superficiala, artificiala, formala , pentru ca trebuie sa faci anumite lucruri. Desigur,iti urmezi indatoririle, dar pierzi o parte din viata, pentru ca viata e posibila doar daca esti viu, daca traiesti cu intensitate.
Daca flacara ta interioara s-a acoperit cu formalitati, datorii, reguli pe care le indeplinesti fara tragere de inima, poti doar sa te tarasti….Poti sa te tarasti confortabil, viata ta poate fi una de convenienta, dar nu simti ca traiesti cu adevarat.
Compasiunea este dragostea ajunsa la maturitate.Ea permite intotdeauna celuilalt sa fie el insusi. Nu iti da o directie, iti da doar energie.

vineri, 7 octombrie 2011

Timpul nu mai are rabdare pentru ALINA -ajutorul nostru conteaza!

"Alina Florina Niculici s-a nascut la data de 09.08.1997 in satul Valea Lunga din jud Dambovita, unde a copilarit si a crescut, devenind o frumoasa domnisoara, mandria parintilor ei…viata familiei a fost linistita pana in noiembrie 2010 cand cumplita boala si-a aratat coltii si fetita a avut primele simtome: varsaturi, diplopie, inapetenta. RMN-ul efectuat la Sp “Bagdasar Arseni” a evidentiat o tumora de trunchi cerebral. Date fiind localizarea si dimensiunea tumorii, se decide transferul la IOB, unde, de la inceputul anului 2011 a alternat curele de citostatice cu radioterapia, in vederea diminuarii dimensiunii tumorei, ceea ce ar fi permis o interventie chirurgicala. Insa, tumora nu si-a modificat dimensiunea, procesul expansiv al acesteia ducand la instalarea hemiparezei stangi si a parezei faciale, cu agravarea starii clinice… vazand ca starea fetitei se agraveaza, disperarea de a-si pierde copilul a pus stapanire pe parintii Alinei. Rugaciunile facute zi si noapte au facut ca Dumnezeu sa le ofere sansa ca fetita sa fie primita la clinica MEDICLIN ROBERT JANKER KLINIK din Germania unde sa poata fi supusa unui tratament performant radio-chimioterapeutic ca apoi sa poata fi operata…. speranta parintilor de a-si salva fetita este acum umbrita de nevoia de bani…. DE UNDE 16.000 de euro?… DE UNDE?…. fiecare zi care trece inseamna degradarea ireversibila a starii clinice de sanatate a Alinei….

FACEM UN APEL DISPERAT, IN NUMELE ALINEI SI AL PARINTILOR EI, SA-I INTINDETI ACUM O MANA DE AJUTOR PENTRU A STRANGE SUMA DE 16.000 EURO.

ORICE AJUTOR CONTEAZA, CACI TIMPUL NU MAI ARE RABDARE…AVETI POSIBILITATEA SA SALVATI VIATA ACESTEI TINERE SI VA RUGAM DIN SUFLET SA O FACETI ACUM, CAT SE MAI POATE.

Contul unde se pot face donatii este deschis la CEC BANK DAMBOVITA pe numele NICULICI MIHAELA TATIANA(mama fetitei)
COD IBAN: RO63 CECE C001 9462 4411 7911 TEL 021.311.27.00

Sau sunati la numarul de teledon (obtinut cu sprijinul Asociatiei P.A.V.E.L.) pentru campania: “Ajutor copii!“ in perioada 6 octombrie 2011 – 6 ianuarie 2012
0900 900 086 – 6 euro/apel (numar apelabil doar din reteaua Romtelecom)

Va multumim in numele Alinei si in numele parintilor ei.

Documentele medicale pot fi solicitate la Asociatia P.A.V.E.L, TEL/fax 021.311.27.00

Roxana Dumitru, lucrator social Asociatia P.A.V.E.L."

Am preluat de aici:

http://apeluriumanitare.wordpress.com/2011/10/05/o-mamica-disperata-va-implora-sa-o-ajutati/

Imi place campania "Lasati-ma sa invat!"

Viitor luminos fara carte nu exista. O stiu sute de copii din Romania care, in ciuda lipsurilor de acasa, vor sa invete. Pentru ei Observatorul si Fundatia Mereu Aproape au demarat o campanie care isi propune sa infiinteze biblioteci si centre de alfabetizare in zonele sarace ale tarii. Daca vreti sa le dati o sansa in plus copiilor, puteti dona doi euro cu un sms la numarul 877, dedicat campaniei
"Lasati-ma sa invat".

http://fundatiamereuaproape.ro/voluntari-in-campania-lasati-ma-sa-invat/

Ar trebui ca fiecare dintre noi sa inceapa o campanie de acest gen, ajutand cat mai multi copii sa invete - copii pe care-i cunoaste fie personal, fie numai din vedere sau din auzite.
Fiecare dintre noi poate face ceva in acest sens -unii mai mult, altii mai putin; important e ca din ce in ce mai multi oameni sa-si uneasca fortele pentru a le permite copiilor accesul la educatie!
Sa incepem o campanie masiva de ALFABETIZARE si sa ne ajutam tinerii sa invete!

vineri, 30 septembrie 2011

When the mind rests, the subconscious whispers...

Mintea constienta nu poate controla mai mult de 7 procese simultane . Subconstientul este omnipotent, el controleaza mii de procese simultan.
Constientul nu poate controla subconstientul; noi trebuie sa accesam subconstientul si sa-l lasam sa faca ce vrea el. Intr-un caz de pericol extrem, de exemplu, constientul se blocheaza, dar subconstientul este cel care actioneaza.
Cand frecventa cerebrala e mai mare de 12 Hz, suntem in starea beta (activitate); cand e intre 8-12 Hz suntem in starea alfa . Se intra relativ usor in alfa, e starea de trecere de la veghe la somn de ex seara la culcare sau dimineata cand te trezesti si esti inca somnoros; in aceasta stare este indicat sa-ti repeti o idee, un obiectiv -pt ca avand acces la subconstient, va prinde contur, se va indeplini.
Pana la 4 ani, copiii sunt in alfa, stare in care mintea este extrem de receptiva. Deci pana la 6-7 ani, memoria copilului inregistreaza cantitati incredibile de informatie necesara pentru a se descurca in mediul lui. Sunt astfel foarte importante afirmatiile pe care le fac adultii, in special parintii, fata de copilul lor, intrucat acestea se inregistreaza ca adevaruri absolute. La acea varsta constiinta copilului nu e suficient de dezvoltata ca sa evalueze in mod critic, de exemplu, ca afirmatia : "Nu esti bun de nimic!" a fost doar o vorba scapata, in treacat, asa incat acest "adevar" va ajunge sa modeleze comportamentul de mai tarziu. Copii fiind, noi toti am fost - ca sa zic asa - programati de oamenii si mediul din jur, gratie acestui tip de receptivitate, asa incat ca si adulti ne cladim viata fix pe baza a ceea ce am descarcat automat in memoria subconstienta.
Intre 4-8 Hz avem frecventa theta, corespunzatoare somnului cu vise (constiinta calatoreste in planuri astrale; exista activitate neuronala foarte intensa, dar la alta frecventa).
Cercetarile spun ca intre nastere si varsta de 2 ani, creierul uman functioneaza predominant la cea mai joasa frecventa, anume 0,5 - 4 cicluri / secunda (Hz), cunoscuta ca unde delta. Copiii pana la un an si 2 luni sunt 85% din timp in frecventa delta, corespunzatoare somnului profund, fara vise, din care persoana nu-si mai aminteste nimic. Sub 0,5 Hz se intra in moarte clinica.
Daca esti privat de starea delta (se pare ca avem nevoie permanent de o cufundare in acele straturi profunde ale constiintei), in cateva zile mori....

Marele scriitor american Mark Twain se mandrea a nu fi muncit nicicand in viata sa, nesfiindu-se sa afirme ca toate cartile sale sunt opera exclusiva a subconstientului, care le scria in locul lui, in stare de "atipire".
Acelasi lucru l-au recunoscut pentru o parte din opera lor si: Wolfgang Amadeus Mozart, Robert Louis Stevenson, Johann Wolfgang Goethe, Thomas Alva Edison, Guglielmo Marconi, Albert Einstein, Nicola Tesla, Friederich von Stradonitz, Giuseppe Tartini, etc - vezi mai multe exemple aici:
http://www.dreaminterpretation-dictionary.com/famous-dreams.html

marți, 20 septembrie 2011

Punctul haosului - Ervin Laszlo


Emotiile negative - furia, ura, frica, anxietatea, suspiciunea, gelozia, dispretul si indiferenta domina existenta noastra de zi cu zi. Emotiile pozitive -dragoste si grija-sunt rezervate familiei si cercului de prieteni, insa aceste aspecte ale vietii sunt in mod frecvent sacrificate presiunii muncii si stradaniilor de asigurare a traiului zilnic. Emotiile pozitive sunt generate de experientele nemijlocite cu natura: linistea unei pajisti insorite, a unui lac de munte, frumusetea unei flori sau a unui apus de soare...
Majoritatea dintre noi suntem inchisi intr-un cerc vicios: experientele negative genereaza atitudini negative care creeaza alte experiente negative. Trebuie sa intrerupem acest cerc, sa ne inventariem sentimentele si sa facem un efort constient de transformare a emotiilor negative. Nu este usor sa inlocuiesti ura cu dragoste, suspiciunea cu incredere, dispretul cu respect, gelozia cu apreciere si anxietatea cu siguranta de sine, dar este posibil. Recuperarea legaturilor cu ceilalti si cu natura, transformarea sentimentelor si emotiilor sunt valoroase , sunt pasi pe calea dezvoltarii spirituale.
Specialistul in psihologie sociala David Myers spunea ca traim in aceste vremuri "sindromul cresterii bogatiei si scaderii spiritului." Mai mult ca niciodata, observa el, avem case mari si camine distruse, venituri mari si moralul scazut, drepturi garantate si civilizatie diminuata.
Excelam in privinta castigarii existentei, dar esuam in privinta trairii propriei noastre vieti.

miercuri, 14 septembrie 2011

Misiunea noastra


“Fiinţa umană face parte integrantă dintr-un ansamblu mai mare, pe care noi îl numim Univers. Ea este limitată de timp şi spaţiu. Omul se experimentează pe sine, gândurile şi sentimentele sale, ca fiind separate de restul Universului, dar aceasta nu este decât o iluzie optică a conştiinţei sale. Această iluzie este un fel de închisoare în care trăim cu toţii şi care ne limitează la dorinţele noastre personale si la afecţiunea pentru cele câteva persoane din jurul nostru. Misiunea noastră este de a ne elibera din această închisoare prin lărgirea cercului compasiunii astfel încât aceasta să îmbrăţişeze toate creaturile vii şi întreaga natură, în toată splendoarea ei. Chiar dacă nimeni nu poate realiza în totalitate acest lucru, însăşi încercarea de a-l transpune în practică ne conduce la eliberare şi reprezintă un fundament pentru siguranţa noastră interioară.” - Albert Einstein

"Destinul e si el tot o relatie – o harjoana intre gravitatia divina si efortul dedicat al fiecaruia. Nu ai niciun control peste jumatate din el; cealalta jumatate e cu totul in mainile tale, iar actiunile pe care le intreprinzi au consecinte cuantificabile. Omul nu e nici o marioneta in mainile zeilor, nici singurul comandant al propriului destin; e cate putin din fiecare."- Liz Gilbert

"Scopul vieţii nu este de a învinge, ci de a creşte şi a contribui. Când priveşti înapoi la tot ce ai făcut în viaţă, vei avea mai multă satisfacţie din bucuriile pe care le-ai adus în vieţile altora decât din timpurile când i-ai întrecut şi invins pe alţii.” - Harold Kushner

Copiii de la Marcus au nevoie din nou de ajutorul nostru

Copiii vin la București pentru că Măicuța Serafima, cea care le ține loc de mamă și tată are nevoie de ajutor. Cea mai apăsătoare grijă are legătură cu venirea iernii. Măicuța are nevoie de 6.000 RON pentru lemne, dar și de bănuți pentru rechizite, facturi și tot ce mai este necesar în orice casă cu mulți copii.

La târg, copiii vor aduce spre vânzare cărți și obiecte bisericești, dar și icoane pictate de Sora Ioana la mănăstire. Fiecare bănuț primit, fiecare donație, fiecare obiect cumpărat îi va ajuta pe acești copii, care au fost abandonați de părinți, să treacă fără griji încă o iarnă.

Am preluat de aici:

http://ingeriidelamanastire.blogspot.com/2011/09/copiii-de-la-marcus-vin-din-nou-la.html

marți, 13 septembrie 2011

Sa o ajutam si noi pe Ioana!

http://www.helpioana.ro/

Doneaza prin telefon!
Teledon valabil in reteaua Romtelecom:

0900 900 543 pentru 2 euro
0900 900 545 pentru 5 euro
0900 900 547 pentru 10 euro

joi, 25 august 2011

Ciuleandra-dansul de suflet al neamului romanesc

Vechi dans popular, cu origini in Muntenia subcarpatica, "Ciuleandra", care l-a inspirat pe Liviu Rebreanu in nuvela sa, este considerat un dans dionisiac, in care fiecare dintre participanti este atras incet-incet de frenezia ritmului.
Porneste ca o hora, foarte lent, foarte cumpatat, apoi ritmul muzicii si miscarea se accelereaza progresiv.
Este un dans al destinului, in care multi isi gasesc sufletul pereche.

,,Porneşte ca o horă oarecare, foarte lent, foarte cumpătat. Jucătorii se adună, se îmbină, se înşiră, probabil după simpatii, ori la întâmplare, indiferent. Pe urmă, când se pare că oamenii s-au încins puţin, muzica prinde a se agita şi a se iuţi. Ritmul jocului se accelerează, fireşte. Jucătorii, cuprinşi de după mijloc, formează un zid compact de corpuri care se mlădie, se îndoaie, se răsuceşte, şi tresaltă cum poruncesc lăutarii. Cu cât se prind mai tare jucătorii, cu atât muzica devine mai zvăpăiată, mai sălbatică. Picioarele flăcăilor scapără vijelios, schiţează figuri de tropote, sărituri de spaimă, zvâcniri de veselie. Apoi, deodată, cu toţii, cu paşi săltaţi şi foarte iuţi, pornesc într-un vârtej. Zidul viu te avântă când încoace, când încolo, lăutarii pişcă vehement strunele înăsprind şi ascuţind sunetele cu câte un chiot din gură, la care încearcă să răspundă altul, din toiul jucătorilor, curmat însă şi înghiţit de năvala ritmului. Acum şirul, tot încovăindu-se şi strigându-se, ca un şarpe fantastic, începe să se încolăcească, să se strângă, să se grămădească până ce se transformă parcă într-un morman de carne fierbinte care se zvârcoleşte de pe loc un timp ca apoi, pe neaşteptate, să se destindă iarăşi, ostenit ori prefăcut, în tact cuminte, lăsând să se vadă feţele roşite şi vesele ale jucătorilor.''
(Liviu Rebreanu)


http://youtu.be/walsMLFo_1I

Orice construieşti cu viaţa ta va sta în picioare...

Nu există "corect" şi "greşit" în cadrul acestui proces. Dacă ar exista, aceia dintre voi care sunteţi „corecţi” aţi purta un halou permanent. Nu poţi spune că ceea ce o persoană construieşte cu propria sa viaţă este de mai mică valoare decât ceea ce construieşte o altă persoană. Tot ceea ce poti spune este că preferi ce a construit cineva, faţă de ce a construit altcineva. Ai propriile tale preferinţe.Din fericire, Dumnezeu nu le împărtăşeşte. Nici pe ale tale, nici pe ale altcuiva. Dumnezeu ascultă povestea tuturor. Urechea lui se pleacă spre inima fiecărei persoane. Nimeni nu L-a determinat să se îndepărteze pentru că aceasta a făcut o greşeală. El nu vrea să ştie decât: „Ai învăţat ceva din greşeala ta?”

Dacă nu-ţi place unde eşti, trebuie să pleci de acolo, pentru că numai aşa te cinsteşti pe tine însuţi. Nu te forţa să rămâi în nici un mediu în care încetezi de a-ţi aminti că tu eşti creatorul vieţii tale. Nu te zbate să fii vrednic, deoarece deja eşti. Lasă-ţi serviciul sau relaţia în care eşti incapabil de a-ţi aminti cine eşti. Lasă la o parte tocmeala nevrotică pentru iubire şi acceptare. Cinstindu-te pe tine însuţi, nu trebuie să consideri că altcineva greşeşte. Fă doar ceea ce este bine pentru tine şi exprimă-ţi recunoştinţa faţă de ceilalţi. Atunci când intri pe deplin în viaţa ta, nu-i părăsi pe ceilalţi în grabă sau cu furie. Ia-ţi "la revedere". Binecuvântează persoana cu care ţi-ai împărţit viaţa şi locul unde ai trăit. Dacă îţi poţi binecuvânta trecutul, eşti liber să-l părăseşti. Fii puternic în convingerile pe care le ai în privinţa propriei tale vieţi, dar fii blând cu ceilalţi. Nu judeca nevoile lor, doar pentru că nu le poţi îndeplini. Fii cinstit în privinţa a ceea ce poţi şi a ceea ce nu poţi să faci – şi urează-le numai bine.
Aminteşte-ţi că cel pe care-l respingi vine după tine. Numai acceptarea aduce împlinire.In inima şi în mintea ta vei şti când eşti gata să părăseşti complicaţiile din viaţa ta şi să păşeşti pe cărarea simplă a dragostei şi iertării. Nu va mai exista nici luptă, nici strădanie. Datorită limpezimii şi generozităţii tale, ceilalţi se vor relaxa şi-ţi vor da drumul. Iar tu îi vei păstra în inima ta, oriunde vei merge.


(Paul Ferrini)

miercuri, 24 august 2011

Terapia destinului

Pentru multi dintre noi, viata este un cumul de erori.
Sunt puţine fiinţele umane care se ocupă în mod direct de starea lor de bine, fizică şi emoţională. Nu e de mirare că nu au perspectivă spirituală. Atunci când oamenilor nu le pasă de ei înşişi, îi acuză pe alţii pentru problemele lor. Se simt victime. Se simt prinşi în capcană când e vorba de serviciul lor, de relaţii, de locul unde se află fizic, de rolurile şi responsabilităţile lor.
Dar daca noi ne amintim de moarte, vom ierarhiza corect prioritatile vietii.
Vom lasa deoparte cele 1000 si una de treburi care sunt scrise in agenda noastra astazi... Daca ne amintim de moarte, ne dam seama ca toata agenda noastra este un repertoriu de maruntisuri si ca intr-adevar conteaza doar 2 lucruri astazi: sa facem un bine cuiva si sa dormim. Astea conteaza foarte mult - restul sunt maruntisuri...
A venit ziua in care sa facem numai lucruri care merita sa fie facute si sa
le lasam pe cele marunte!
Daca am putea sa exercitam continuu gandirea buna, vorbirea buna si actiunea buna, ne-am spori cele 3 daruri tainice pe care le are in el orice om: putere, viziune si desavarsire. Ele rodesc la cel ce nu ravneste sa stapaneasca lumea, ci sa se stapaneasca pe sine.


marți, 23 august 2011

Comportamentul de reusita

Seara, la culcare, sa nu rememorezi momentele neplacute ale zilei incheiate. Stopeaza tendinta mintii de a rumega ganduri rele. La culcare, franele rationale sunt slabite si atunci subconstientul primeste usor sugestiile si impresiile puternice. Rumegarea unui esec al zilei devine astfel program pentru un nou esec.Daca prelungesti o mahnire, te programezi cu o noua mahnire.Stopeaza aceasta tendinta, aminteste-ti ca esecul este doar o fata a nerabdarii tale si a orgoliului tau.
Daca maine trebuie sa dai un raspuns important, daca se cere sa iei o hotarare mare, este bine sa nu te frramanti cum vei rezolva, sa nu intorci problema pe toate partile. Ci doar, cu detasare, sa rostesti calm:" Eu iau decizii bune." Fara sa gandesti care decizie anume, ci doar intareste mintea cu incredere in sine...
Lumea este o oglinda si-ti restituie chipul pe care i-l arati. La iesirea din casa, la coborarea in strada, controleaza-ti expresia fetei. Sa nu aiba nici urma de incruntare. Oricate griji si preocupari ai intre peretii casei, intre oameni descreteste fruntea si construieste-ti un chip senin, destins.
Chipul tau programeaza lumea cu nuante afective. Tu esti un programator inconstient al lumii. Mereu functioneaza intre tine si altii hipnoza spontana: nestiuta, dar puternica.Oamenii se sugestioneaza tacit prin chip, atitudine, culori, asteptari.
Aminteste-ti de 3 ori pe zi sa-ti spui: " Chipul meu senin imbunatateste aura corpului meu si aura celor pe langa care trec." Un om imbunatatit are efect pozitiv, prin simpla lui prezenta, asupra a 100 de oameni. Pe strada, in metrou, in autobuz, la birou, toti vor primi dinspre tine, fara sa stie, un program pozitiv. Tu insuti vei resimti pozitiv reflexul acestui program, caci lumea este o oglinda...

Vasile Andru - Terapia destinului

luni, 22 august 2011

Fundatia pentru Responsabilitate Universala


Este o organizatie nonprofit, nonsectara, nonconfesionala, infiintata de catre Dalai Lama in urma acordarii Premiului Nobel pentru Pace in 1989.
"Pentru a face fata provocarilor actuale, cred ca umanitatea trebuie sa dezvolte un sentiment mai profund de responsabilitate universala.Fiecare dintre noi trebuie sa invete sa actioneze nu doar pentru binele propriu, al familiei sau al natiunii sale,ci in beneficiul intregii omeniri.In prezent suntem atat de interdependenti, atat de strans legati unii de ceilalti, incat in lipsa unui sentiment de responsabilitate universala, de fratie universala, de intelegerea si increderea in faptul ca facem parte dintr-o mare familie umana,nu putem spera ca vom invinge amenintarile la insasi existenta noastra, ca sa nu mai vorbim de pace si fericire.
Oricine vrea sa obtina fericirea si sa evite suferinta.Atunci cand ne amintim ca ceilalti sunt in numar infinit, iar tu esti doar unul singur, indiferent cat de superior esti, ceilalti devin mai valorosi. Si daca ai o oarecare putere de judecata, vei descoperi ca merita sa te sacrifici pentru binele celorlalti. O singura persoana nu trebuie sa sacrifice un numar infinit de alte persoane pentru binele sau personal." (Dalai Lama)

duminică, 21 august 2011

Nu-l face pe aproapele tau responsabil pentru pacea si fericirea ta!

Lumea nu te poate face fericit. Cu cât înveţi asta mai repede, cu atât mai uşoară îţi va fi strădania. Nu-l face pe aproapele tau responsabil pentru pacea si fericirea ta si nu-ti asuma nici responsabilitatea pentru pacea si fericirea lui.

În interacţiunile tale cu aproapele tău ai de făcut o alegere simplă: a-l găsi nevinovat sau a-l găsi vinovat. Această alegere are loc iarăşi şi iarăşi – în fiecare zi, în fiecare oră, în fiecare clipă. Cu fiecare gând tu îl întemniţezi pe aproapele tău sau îl eliberezi. Şi, aşa cum alegi să-l tratezi pe el, aceeaşi judecată vei aduce asupra ta însăţi.

Nu-ţi astupa urechile când aproapele tău strigă după ajutor. Lasă-l să lucreze alături de tine atâta timp cât vrea el. Şi, când e gata să plece, doreşte-i tot binele. Dă-i hrană şi apă pentru drum. Nu-l îndatora şi nu-l forţa să stea împotriva voinţei sale. Libertatea aproapelui tău nu este decât un simbol al propriei tale libertăţi. De aceea, lasă-l să vină şi să plece după bunul lui plac. Urează-i bun venit când vine şi spune-i bun rămas când pleacă. Mai mult de-atât nu poţi face...


(Paul Ferrini)

marți, 9 august 2011

Am ajutat si noi...

Iata mesajul:

"3 copii care desi sunt batuti de soarta invata f.bine, ar avea nevoie de hainute, mancare, lenjerii , si nu in ultimul rand carti. 8, 12 si 14 ani.

Copiii locuiesc in sat Podu Doamnei impreuna cu mama si bunica materna. nici una din ele nu au nici un venit. botezul fetitei mici a fost facut din mila noului preot paroh,pentru ca desi are 7 ani nu avea certificat de nastere. tot prin grija preotului fata cea mare a fost trimisa intr-o tabara crestina undeva in maramures. vreau sa precizez faptul ca atat mama cat si bunica consuma alcool. ce este mai grav este faptul ca cei din comunitate s-au cam retras datorita comportamentului bunicii si a mamei care practic ii trimite la cerut diverse de la persoanele care le mai intindeau cate o mana de ajutor. impresionant pentru mine a fost faptul ca desi fac parte dintr-o astfel de familie sunt ffff respectuosi si "cizelati" in masura in care le permite mediul. fetita cea mica, Monica a luat premiul 1 in clasa 1, baietelul Iliuta a luat mentiune, iar fata cea mare desi invata binisor nu a luat nici un premiu. ei fac singuri treburile din casa, atat cat au fost invatati ce trebuie sa faca. ah, inca ceva. desi au varste maricele sunt ffff slabi. de ex fetita cea mica cred ca ar putea sa poarte si haine ale unui copil de 5-6 ani. daca mai aveti nevoie de alte informatii va rog sa ma anuntati. noi am dat tot ce li s-a potrivit, plapumi, lenjerii....incaltaminte. din pacate neavand bani de detergent de multe ori hainele se degradeaza in asa hal incat nu mai pot fi purtate, iar incaltamintea....fiind singurele perechi....se uzeaza repede."

Cu ajutorul colegilor mei sufletisti, le-am trimis azi hainute, mancare si carti. Nu-i vom uita, le mai trimitem cat de curand putem si ceva rechizite...

luni, 25 iulie 2011

Stefanel trebuie sa mearga la tratament



Ştefănel Ciocoi s-a luptat cu cancerul de la varsta de 7 luni. A venit la spitalul Marie Curie lună de lună să facă citostaticele.

Alexandra, mamica lui, a primit recomandare pentru Stefanel sa urmeze minim 7 zile de tratament in statiunea Sarata Monteoru, judetul Buzau. Pentru copil, totul este asigurat, nu trebuie sa plateasca nimic.Pentru ea ar trebui sa plateasca 65 lei/zi.

L-am ajutat si anul trecut, il vom ajuta si acum. Cererea pentru biletul de tratament trebuie sa o depuna pana cel tarziu joi, 28 iulie.

Pentru cei care vor sa-l ajute pe Stefanel, mama are un cont deschis la Banca Transilvania – Agenţia Brâncoveanu:
Ciocoi Alexandra (0727.205.695)
RON: RO 31 BTRL 0430 1201 T 239 74XX

joi, 14 iulie 2011

Cea mai buna religie

Un scurt dialog între Leonardo Boff, un teolog brazilian şi Dalai Lama.

"Într-o discuţie despre religie şi libertate avută cu Dalai Lama, putin provocator, i-am pus o întrebare, care mi se părea foarte importantă:

- Sfinţia voastră, care religie consideraţi că este cea mai bună?

Credeam că va răspunde: “Budismul tibetan sau religiile orientale cu mult mai vechi decât creştinismul”. Dalai Lama s-a oprit, mi-a surâs şi, privindu-mă drept în ochi…

-Cea mai bună religie este cea care te apropie de Dumnezeu. Este cea care face din tine o persoană mai bună.

Puţin surprins de raspunsul său plin de înţelepciune, l-am întrebat din nou:

- Ce ne face să fim mai buni?

El a raspuns:

- Tot ceea ce nu ne lasă indiferenţi la suferinţa aproapelui şi ne face să fim mai sensibili, mai amabili, mai umani, mai responsabili, mai corecţi şi mai cinstiţi.

Religia care-ţi oferă şi-ţi recomandă toate acestea este cea mai bună religie."

marți, 21 iunie 2011

Am ajutat si noi!


Se spune ca nu exista milostenie mai mare decat cea facuta orfanilor... copiilor aruncati singuri-singurei in valtoarea acestei lumi dezlantuite..
Asociatia de Binefacere "Sfanta Iustina" a fost infiintata in cadrul Sfintei Manastiri Marcus din jud. Covasna, in scopul adapostirii fetitelor orfane sau abandonate de parintii lor in maternitate.
Maica Stareta Serafima este mama pentru 11 fetite orfane, pe care le crește cu un profund simț al responsabilitatii. Pentru ca mamă este cine te creşte si te ingrijeste cu dragoste, nu cine te face si te arunca....
Pentru Mănăstirea Mărcuş, maica Serafima a dat tot. Cerşind prin gări şi biserici, răbdând umilinte şi cuvinte grele. Muncind până la epuizare, cot la cot cu bărbaţii.
Acum, ea are nevoie de ajutorul nostru, are nevoie de sprijin financiar pentru ca nu mai poate face fata cheltuielilor din ce in ce mai mari.

Daca vreti si puteti sa ajutati, iata detalii:

Presedinta Asociatiei de Binefacere "Sfanta Iustina" Maica Stareta Serafima Comsa
ASOCIATIA DE BINEFACERE "SFANTA IUSTINA"
Cod Fiscal:14152220 Orfelinatul Sfintei Manastiri Marcus
Loc. Marcus , jud. Covasna , tel: 0267/375.651 sau 0267/375.624
Cont BCR -Sf. Gheorghe, nr. RO53RNCB0124009682180001
Telefon Maica Stareță Serafima : 0740.095.480

joi, 9 iunie 2011

Imi place...

Tabara de creatie ” Vara pe ulita” organizata de Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” intre 5 iulie si 14 august .
Inregistrata ca brand la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, tabara aduna laolalta an de an, sute de copii dornici sa deprinda de la mesteri populari tainele modelarii in lut, a impletiturilor, a incondeierii oualor ori a picturii de icoane.

Anul acesta, tabara, ajunsa la a 18-a editie - semn ca reprezinta o alternativa din ce in ce mai agreata de petrecere a vacantei mari in „satul” din inima Bucurestiului – isi asteapta invataceii cu surprize de proportii.

Ateliere de creatie, precum cele de icoane pe sticla, icoane pe lemn, prelucrare artistica a lemnului, tesut la razboi, confectionare de masti sau podoabe populare, oua incondeiate, desen, pictura si mai nou - atelierul de croit imagini , vor face din Muzeul Satului un loc de poveste, unde cei mici isi vor putea manifesta din plin creativitatea, isi vor putea descoperi noi pasiuni sau si le vor putea cultiva pe cele deja existente.

Programul Taberei: de luni pana vineri, intre orele 10.00 - 14.00, cu pauza intre orele 12.00 - 13.00, in timpul careia copiii vor avea parte de divertisment din plin: teatru, cursuri de dans, face-painting, concursuri, baloane poznase, „Atelierul micului consumator”, „Sa mancam sanatos!”, jocuri distractive: intreceri cu role si trotinete, badminton si o multime de alte distractii.

Am preluat de aici:
http://www.avantaje.ro/Timp-liber/Stiri-si-evenimente/Tabara-de-creatie-Vara-pe-ulita-la-majorat-1406717

luni, 23 mai 2011

Oare ce defineste cu adevarat un om?


Calitatile si defectele lui? Jobul? Hainele de firma? Casa sau masina? Zona in care locuieste? Contul din banca? Numele sau - faimos au ba?
Cred ca ceea ce defineste cu adevarat un om este binele pe care îl face în jurul lui, capacitatea de a spune o vorba buna celor cu care interactioneaza, dorinta de a sari in ajutorul celor necajiti si alinarea pe care e în stare s-o ofere fiinţelor care au nevoie de ea.
Dorinta si capacitatea de a-si ajuta semenii aflati in suferinta. Dorinta si capacitatea de a-si imparti bucata de paine cu un om flamand.
Dorinta de a-i face pe altii fericiti. Verbul ”a fi” si nu verbul ”a avea”...

Sa nu uitam ca am venit goi in aceasta lume si tot asa vom pleca - nu vom lua nimic cu noi - nimic material. Vom lua cu noi doar faptele bune pe care le-am facut in aceasta viata.

sâmbătă, 21 mai 2011

Larisa Vasile lupta pentru viata - s-o ajutam si noi!

”Viaţa mea se învârte în jurul celor trei minuni pe care mi le-a dat Dumnezeu, băieţelul meu Andrei în vârstă de nouă ani, Cristiana, care are patru ani şi mezinul Petru care face curând un an şi jumătate.
De la începutul anului locuim toţi cinci în satul Plesoiu, din judeţul Olt, la o mătuşă. Stăm în total şapte oameni în două camere. Am fost nevoiţi să ne mutăm aici din Bucureşti, unde locuiam cu chirie, după ce soţul meu şi-a pierdut locul de muncă, şeful său încheindu-şi afacerile în România.
De atunci nicio uşă nu ni s-a deschis. Dacă nu ar fi fost mătuşa mea am fi rămas poate pe drumuri cu trei copii. Nu e uşor deloc pentru că venitul nostru se reduce la alocaţiile lor. În total 284 de lei pe lună. Nu pot să spun cât de mult mă doare inima când nu pot să le ofer copiilor ceea ce îşi doresc. Au nevoie de haine, de mâncare, de multe. Rechizite pentru Andrei. Lapte praf pentru Petru. Atâtea nevoi şi aşa de puţini bani.
Mi-e greu să spun lumii întregi care sunt lipsurile cu care mă confrunt în fiecare zi. Dacă voi reuşi să fac RMN-ul, după acest pas mă aşteaptă şedinţe se chimioterapie, radioterapie şi în funcţie de ce decid medicii, o intervenţie chirurgicală. Tratamentul pentru cancer este în mod normal gratuit chiar şi pentru pacienţii neasiguraţi. Dar cum mă voi interna eu oare în spital fără să am un leu în buzunar?”

Mai multe aici:

http://unsufletdemama.blogspot.com/

Legile succesului


-Să râzi des și mult;
-Să câștigi respectul oamenilor inteligenți și afecțiunea copiiilor;
-Să câștigi aprecierea criticilor onești și să înduri trădarea prietenilor falși;
-Să apreciezi frumusețea, să găsești ce e mai bun în ceilalți;
-Să lași în urma ta o lume mai bună;
-Să știi pur și simplu că cineva a respirat mai ușor doar pentru că tu ai trăit. Asta înseamnă să ai succes.
(Ralph Waldo Emerson)

miercuri, 18 mai 2011

Alia Maria Pop are nevoie de ajutorul nostru

La doar 3 anisori ALIA MARIA POP trebuie sa se lupte pentru viata ei.
DIAGNOSTIC: un tip de cancer denumit NEUROBLASTOM (tumoră malignă a ganglionilor simpatici ai sistemului nervos autonom, care ia naştere din neuroblaştii crestei neurale).

Mai multe aici:

http://www.aliapop.ro/povestea.html

marți, 17 mai 2011

Drepturile copilului







Adunarea Generala a Natiunilor Unite a adoptat Conventia Drepturilor Copilului
pe 20 noiembrie 1989. Iata cateva dintre acestea:
1. Dreptul la viata.
2. Dreptul la identitate, de a avea un nume, o familie, o tara.
Daca un copil este parasit in spital, unitatea medicala are obligatia de a raporta cazul politiei si autoritatilor locale, în scopul de a înregistra nasterea.
3. Dreptul de a fi egal cu ceilalti, indiferent de rasa, sex, limba, religie, opinie politica, stare materiala sau pozitie sociala, dizabilitati din nastere sau de orice alt fel.
4. Dreptul de a gandi independent si de a se exprima liber.
5. Dreptul la educatie.
Statul român garanteaza accesul obligatoriu si gratuit la educatie pentru toti copiii, fara discriminare. Parintii au obligatia de a înscrie copiii la scoala si de a se asigura ca acestia nu lipsesc de la cursuri.
6. Dreptul la ingrijire medicala.
Accesul la servicii medicale si la medicamente este garantat de catre stat. Parintii au obligatia de a solicita asistenta medicala necesara asigurarii starii de sanatate a copilului.
7. Dreptul la joaca, la odihna si timp liber.
8. Dreptul de a fi protejat impotriva violentei si abuzurilor.
Persoanele care lucreaza cu copiii au obligatia de a raporta serviciilor publice orice caz suspect de abuz sau neglijenta. Legea interzice orice fel de pedeapsa fizica, acasa sau într-o institutie care ar trebui sa se ocupe de protejarea sau educatia copilului.
9. Dreptul de a beneficia de serviciile institutiilor de ingrijire a copilului, cand acesta nu mai are familie sau cand familia nu-l poate creste si educa.
10. Dreptul de a fi adoptat numai in interesul sau.
11. Dreptul de a fi protejat impotriva exploatarii economice.
Copilul are dreptul de a fi protejat impotriva exploatarii si nu poate fi constrans la o munca ce comporta un posibil risc sau care ii poate compromite educatia sau dauna sanatatii sau dezvoltarii sale fizice, mentale, spirituale . Varsta minima de angajare este de 15 ani. Autoritatile publice trebuie sa se asigure ca nici un copil nu este angajat sub varsta legala, în locuri periculoase sau împotriva vointei lui.
12. Dreptul de a se bucura de o viata decenta.

Si iata si cateva imagini surprinzand modul in care sunt respectate drepturile copilului in lume!!!

marți, 10 mai 2011

Zilele saptamanii - sfaturi utile

MIERCURI: MERCUR patroneaza ziua de miercuri. Planeta schimbatoare, care ne obliga sa fim sireti, agili si vorbareti. SUNTEM ATRASI DE TOT CE ESTE NOU, SUNTEM TENTATI SA NE SCHIMBAM SERVICIUL SI PARTENERUL DE VIATA. Este usor sa ii convingem pe altii de cat de nemaipomeniti suntem noi, de cate resurse avem pt a schimba lumea. In sens pozitiv, Mercur ne indeamna sa reimprospatam relatiile de prietenie, de dragoste sau de asociere. ORICAT DE GRAV AR FI UN CONFLICT, MIERCUREA EL NE PARE O BAGATELA SI SUNTEM CAPABILI SA IL STINGEM FARA MARI EFORTURI. Dispozitia noastra se schimba de cateva ori pe zi, de aceea suntem tentati sa vorbim mult, fara sa acordam vreo importanta celor spuse, putem face promisiuni pe care nu le mai recunoastem, dar putem si sa ne aparam de vorbele fara acoperire ale altora, prin neluarea lor in seama. Daca seful ne promite tocmai miercuri o majorare de salariu, putem fi siguri ca acest lucru nu se va intampla, din simplul motiv ca peste o zi nici macar nu isi mai aminteste de ceea ce a spus, iar daca ii veti aminti va va rade in fata de o asa gogomanie. Miercurea, orice discutie trebuie sa fie tratata cu umor si indiferenta. IN NICI UN CAZ NU SE VOR PUNE BAZELE VREUNUI CONTRACT DE AFACERI SAU ALE VREUNEI LEGATURI SENTIMENTALE SERIOASE.



JOI: Joia este guvernata de Jupiter, planeta vietii sociale. ESTE CEA MAI NOROCOASA ZI A SAPTAMANII, IN CEEA CE PRIVESTE DISCUTIILE CU SEFII, CU PARTENERII DE AFACERI, PT LEGAREA UNOR PRIETENII DURABILE SAU PT PLANIFICAREA VIETII IN DOI. In aceasta zi, ne detasam cu usurinta de problemele cotidiene, de cele familiale sau de cele personale, interesandu-ne doar viata in societate. Joia suntem mai atenti cu cei din jur-bineinteles si reciproca este valabila-, suntem receptivi la problemele care privesc sanatatea planetei, la fenomenele paranormale, la viata religioasa.
In nici un caz nu trebuie sa ne dovedim egoisti in aceasta zi. PRETENTIILE PERSONALE, CHIAR DACA ELE SUNT JUSTIFICATE, SUNT INCORECT RECEPTIONATE DE CATRE CEI DIN JUR SI CATALOGATE DREPT ORGOLII SAU VANITATE. LA SERVICIU, TREBUIE SA FIM FOARTE ATENTI, SA NU FACEM GRESELI SAU SA NE CERTAM CU COLEGII. Dimpotriva, orice conflict trebuie aplanat, altfel acesta va lua amploare si, mai tarziu, va fi greu de stins.



VINERI: Venus cea frumoasa este planeta care guverneaza ziua de vineri. Ea ne confera sensibilitate, stiinta de a intelege sentimentele altora, nazuinta spre frumos si armonie. CHEIA SUCCESULUI STA, IN ACEASTA ZI, IN SINCERITATEA SENTIMENTELOR CARE NE ANIMA, IN EXPRIMAREA, FARA REZERVE, A ACESTORA. Pentru toata lumea, vinerea reprezinta frumusetea sub orice forma: politete, iubire, armonie, cadouri simbolice, dar aspectuoase, blandete sensibilitate si tandrete. Orice manifestare contrara este respinsa cu dezgust. O cearta cu sotul sau cu iubitul in aceasta zi poate sa ne pericliteze intreg viitorul alaturi de el. Barbatii simt nevoia sa fie curtenitori, iar femeile simt nevoia sa fie rasfatate. Se intelege ca replicile taioase nu au ce cauta intre un barbat si o femeie care tin unul la celalalt. NU ESTE MOMENTUL SA NE IMPUNEM PARERILE PERSONALE SAU SA INCERCAM SA LE SCHIMBAM CELORLALTI OBICEIURILE, DEOARECE BUNA NOASTRA INTENTIE ESTE RECEPTATA CA UN AFRONT GREU DE TOLERAT. Vinerea este ziua in care nu trebuie sa ne refuzam nici o placere si nici sa ii impiedicam pe ceilalti sa se simta bine.

duminică, 8 mai 2011

Imi place ”Campania Globala pentru Educatie”

”Campania Globală pentru Educaţie” este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de asociaţii de caritate, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume şi care, începând cu anul 2001, este coordonat în România de organizaţia ”Salvaţi Copiii”. Campania Globală pentru Educaţie doreşte să reprezinte un factor de presiune la nivelul liderilor de opinie şi autorităţilor, arătând că este timpul demarării de acţiuni pentru a nu se permite încă unei generaţii de copii şi adulţi să nu beneficieze de educaţie.

18 milioane de persoane cer liderilor lumii sa trimita la scoala fiecare copil!

Maiestatea Sa, Regina Rania a Iordaniei, impreuna cu Nthabiseng Tshabalala, o eleva de 12 ani din Africa de Sud a inmanat Secretarului General al ONU, Ban Ki-Moon o petitie sustinuta de 18 milioane de persoane din intreaga lume. Prezentata sub forma unei table scolare, petitia semnata de milioane de oameni solicita liderilor lumii sa ia masuri de urgenta pentru a permite accesul la educatie a celor peste 69 de milioane de copii din intreaga lume care sunt in imposibilitatea de a merge la scoala.

”Salvati Copiii” Romania coordoneaza actiunile nationale din cadrul Campaniei Globale pentru Educatie si beneficiaza de sprijinul unor personalitati de marca, printre care Leonard Doroftei, Sanda Nicola, Melania Medeleanu si Andreea Raicu. Peste 61.000 de elevi, profesori si parinti din peste 300 de scoli din Romania s-au alaturat activitatilor organizate in acest an in cadrul Campaniei Globale pentru Educatie, sustinand dreptul fiecarui copil de a avea acces la o educatie publica gratuita si de calitate.

In Romania, peste 350.000 de copii cu varste intre 0 si 14 ani sunt afectati de saracie. 72 milioane de copii din intreaga lume nu merg la scoala.

Statisticile arata ca in tara noastra, 70.000 de copii sunt nevoiti sa munceasca in loc sa invete si doar un sfert dintre copiii din mediul rural ajung sa urmeze liceul. Nu trebuie sa fie asa, atata timp cat sta in puterea noastra sa schimbam ceva.

În acest an, la nivel internaţional, campania îşi propune să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei accesului la educaţie al femeilor şi fetelor, lansând un apel către toate statele să aloce resursele necesare, să ia măsurile oportune şi să dea dovadă de sprijin activ astfel încât femeile şi fetele să aibă şanse egale în domeniul educaţiei.

Conceptul central al ediţiei din acest an a Campaniei Globale pentru Educaţie este acela de povestire, accentul punându-se pe experienţele personale ale unor femei pentru care accesul la educaţie sau, dimpotrivă, obstacolele întâlnite în acest domeniu au reprezentat factori determinanţi în evoluţia personală şi profesională ulterioară.

Am preluat de aici:

http://www.salvaticopiii.ro

Zilele saptamanii - Luni si marti

LUNI: Prima zi a saptamanii este guvernata de Luna, astru al emotiilor si al impresiilor. In aceasta zi, cu totii devenim sensibili, suntem mai usor de jignit, ne mohoram sau ne lasam coplesiti de proasta dispozitie. ESTE O ZI IN CARE AVEM NEVOIE DE INTELEGERE, DE SPRIJIN MORAL, DE O CONFESIUNE DE LA SUFLET LA SUFLET. Daca dorim sa fim cuiva pe plac, nu trebuie decat sa ii ascultam confesiunea si sa fim intelegatori. Cei Carora Le-Am Oferit Sprijin In Aceasta Zi Isi Vor Aminti Mereu De Noi Cu Recunostinta. Insa minciuna, pacaleala despre probleme care nu exista in realitate, aduse in discutie doar pentru a impresiona pe cineva, se intorc, mai devreme sau mai tarziu, impotriva noastra. Luna ajuta la intarirea intuitiei, de aceea orice fals este cu usurinta descoperit. Astrul noptii nu guverneaza numai starea noastra sufleteasca, dar ocroteste si sfera casei, a rudelor, a familiei. Un inceput de saptamana lipsit de conflicte este garantia unei atmosfere familiale armonioase, la fel ca si vizitele pe care le facem parintilor batrani sau altor rude aflate in nevoie. Luna actioneaza si asupra functionarii stomacului. Cea mai eficienta cura de slabire sau de dezintoxicare a organismului este postul de luni.



MARTI: Martea este guvernata de inflacaratul Marte, planeta razboiului. Influenta asupra noastra se manifesta in nevoia de a cauta senzatii tari, de a recurge la afirmatii si actiuni radicale, de a trece la fapte in mod impulsiv, fara sa ne gindim prea mult la urmari. Pentru a obtine succese intr-o zi de marti, trebuie sa actionam conform primului impuls. O idee, chiar extravaganta, referitoare la munca noastra, trebuie imediat adusa la cunostinta sefului, deoarece aceasta va fi bine primita si noi vom fi apreciati si rasplatiti pentru originalitate. De asemenea, daca simtim nevoia sa spunem cuiva adevarata parere pe care o avem despre persoana lui, trebuie sa actionam in consecinta. Fara sa se simta jignita, persoana respectiva isi va modifica atitudinea fata de noi, conform pretentiilor pe care le avem de la ea. (zi optima pt educatia sotilor delasatori). Martea este o zi care nu ne permite sa fim visatori sau sentimentali. Orice problema aparuta trebuie rezolvata in mod rational, cu mintea limpede, la rece. Actiuni pe care nu avem curajul sa le abordam in alta zi vor deveni banale si le vom putea desfasura cu multa usurinta. Totusi, Marte este o planeta agresiva, care ne poate impinge la adevarate razboaie. Pt a evita conflictele, trebuie sa ne indreptam intreaga energie spre lucruri constructive si pozitive, ocolind certurile cu orice pret.

sâmbătă, 7 mai 2011

2%


Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie non-guvernamentala (asociatie sau fundatie).

In cazul in care nu ati directionat inca cei 2% din impozitul datorat statului, va amintesc ca au mai ramas doar 10 zile in care puteti face acest lucru.

Alegeti o asociatie sau o fundatie pe care doriti sa o sprijiniti, completati formularul 230 sau 200 si il trimiteti la Administratia Financiara de care apartineti pana la 15 mai 2011.

E foarte usor sa ajutati si voi in acest mod!

Zilele saptamanii - sfaturi utile

Fiecare zi a saptamanii este guvernata de cate o planeta care ne confera o stare de spirit speciala. Cunoscand avantajele care decurg din acest fapt, ne putem adapta activitatile cotidiene in asa fel incat sa repurtam mereu numai succese.

SAMBATA: SATURN este planeta severa care guverneaza aceasta zi. Pentru a ne simti bine, este necesar sa ne limitam dorintele, sa vorbim si sa actionam mai putin decat ne-am dori. Saturn simbolizeaza crucea pe care o avem fiecare de purtat, este planeta destinului, a menirii pentru care ne-am intrupat. De aceea, de multe ori, sambata ne simtim impovarati de probleme pe care inainte nici nu le-am fi banuit. Chiar daca ne este greu, nu avem dreptul sa ne plangem cuiva, deoarece fiecare se simte nedreptatit de soarta si nu are nici un chef sa ne asculte lamentatiile. Copiii pedepsiti sambata nu vor uita niciodata acest lucru si vor prinde ura pe parinti. Cunoscand nevoia de tandrete a celor din jur, ne putem transforma in “ingeri pazitori”, care sa le aduca tuturor incredere in sine, curaj si optimism. Fiind o planeta severa, Saturn nu suporta nimic inutil, nimic care sa incurce mersul firesc al vietii. Astfel, suntem tentati ca sambata sa facem ordine, nu numai in casa, ci si in viata noastra. Gandurile si sentimentele ni se limpezesc si simtim nevoia sa ne descotorosim de tot ceea ce nu ne reprezinta. Discutiile cu un partener nepotrivit isi ating scopul si daca dorim cu adevarat, putem rupe legatura cu acesta. Orice minciuna spusa sambata este drastic sanctionata, la fel ca si actele antisociale. Saturn este o planeta conservatoare, care ne indeamna sa pastram traditiile. Adulterul comis sambata este foarte periculos. Chiar daca nu va fi descoperit, constiinta ne indeamna sa ne pedepsim singuri si , pana la urma, ne vom confesa pacatul tocmai celor pe care ar trebui sa ii protejam.



DUMINICA: Ultima zi a saptamanii este guvernata de planeta iubirii superioare, a bucuriei si creatiei, SOARELE, care ne indeamna sa cautam bucuriile spirituale, indepartandu-ne de cele pamantesti, materiale. De aceea, duminica trebuie sa ne rasfatam, atat pe noi, cat si pe cei apropiati, nu prin cadouri costisitoare sau prin mese bogate, ci printr-o plimbare in natura, printr-o vizita intr-un muzeu, prin participarea la un concert, prin excursia la o manastire. Soarele este legat de personalitatea fiecaruia dintre noi, de eul nostru unic. Fiecare trasatura de caracter, buna sau rea, iese in evident si ne “demascheaza” in cele mai intime sentimente. Este ziua in care avem obligatia sa ne comportam firesc, dar in care trebuie sa le permitem si altora sa fie ei insisi. O cerere in casatorie, facuta sau primita duminica, va avea mai multi sorti de izbanda daca va fi bazata pe promisiuni de iubire vesnica, de fidelitate si intelegere, decat pe realizari material sau pe promisiunea unui viitor trait in belsug. Soarele cere de la noi generozitate, altruism si compasiune. O mana de ajutor intinsa semenilor aflati in suferinta, ne confera o stare de bine, ne creste in proprii nostri ochi si ne aduce multumirea ca am contribuit cu oricat de putin, la reducerea suferintei in aceasta viata trecatoare. Duminica nu trebuie sa uitam de intalnirea, prin rugaciuni, cu Dumnezeu, pe care numai acum IL receptam ca pe adevaratul nostru Creator.

duminică, 1 mai 2011

Oamenii sunt buni!


Chiar daca uneori semenii nostri se poarta ciudat si nu-i intelegem, chiar daca avem impresia ca ei ar face orice pentru a-si atinge scopurile egoiste, ca ar ”calca pe cadavre” doar ca sa le fie lor bine, oamenii sunt in esenta lor BUNI si nu exista greseala pe care sa nu le-o putem ierta mai devreme sau mai tarziu.
Cred ca multi dintre noi facem greseala de a ne considera nevinovati si superiori celorlalti, fiind convinsi ca noi si numai noi avem dreptate si ca toti ceilalti sunt vinovati...
Daca am comunica sincer si deschis cu oamenii, am putea sa-i vedem in adevarata lor lumina si sa-i cunoastem la un nivel mai profund.
Este esential sa incetam cu presupunerile inutile, sa incetam sa-i mai judecam pe ceilalti!
Toti suntem raze de lumina ascunse sub abajururi de diferite culori si marimi. Si avem intotdeauna posibilitatea de a alege sa vedem lumina din fiecare, sau sa fim preocupati doar de abajur...

The Mist - un film cu un sfarsit greu de uitat

Am vazut aseara un film al carui sfarsit m-a socat: dupa ce luptase tot filmul ca sa supravietuiasca, iesind invingator din situatii inimaginabile si facand eforturi supraomenesti pentru a-si salva fiul, eroul principal face greseala sa-si piarda speranta si sa creada ca poate anticipa viitorul - asta pentru ca o mai facuse o data si se dovedise ca a avut dreptate, atunci intuise corect ce se va intampla. Crezand ca oricum vor sfarsi cu totii ucisi, el ia decizia de a-si impusca fiul de 6-7 ani, pentru a-l scuti de durere si suferinta. Se dovedeste insa a fi o mare greseala, pentru ca ceata se ridica incet, iar ceilalti sunt salvati..

O lectie foarte dura in acest film, care ne invata ca, oricat de disperata ar fi situatia in care te afli si oricat de mare ar fi teama pe care o simti, nu trebuie sa iti pierzi speranta! Daca iti pierzi speranta, ai pierdut totul!
Niciodata nu trebuie sa renunti la lupta, chiar daca in jurul tau totul iti pare potrivnic - nu abandonezi niciodata si nu alegi tu pentru altii!

vineri, 29 aprilie 2011

Imi place campania ”Spune NU drogurilor”

Spune NU drogurilor!

Spune NU drogurilor!

Imi place campania ”Doneaza o carte!”

”Suntem un pumn de oameni uniţi sub un gând bun, acela de a aduce pe chipul copiilor un zâmbet. Ei, înainte de toate, au nevoie de educaţie. Aceasta îi va ajuta atât acum (prin prisma atâtor lumi pe care ei au ocazia să le descopere în cărţi) cât şi mai tărziu (lectura dezvoltându-le nu doar vocabularul ci şi abilităţile de comunicare şi de rezolvare a problemelor care nu vor întârzia să apară).

Nu cerem bani. Nu cerem cărţi noi.
Sunt mulţi printre noi care au cărţi pe care nu le mai folosesc. Fie sunt în bibliotecă încă din copilărie, fie sunt unele pe care nu le-am deschis niciodată ori altele pe care le avem de la nepoţi şi/sau copii. Donând cărţile de care nu mai ai nevoie, oferi mai mult decât un zâmbet unui om care se află încă la început de drum.

Primim orice fel de carte adresată copiilor de clasele I-VIII. Basme, poveşti, povestiri, culegeri, poezii etc. Repet, acestea nu trebuie să fie în stare perfectă.

Haideţi să facem împreună o faptă bună, strângând cât mai multe cărţi pentru copiii din şcolile din mediul rural. Serviciul Poştei Române ne stă la dispoziţie. Pentru informaţii, inclusiv adresa de livrare a coletelor, clik aici!

Această campanie este organizată de un grup de studenţi din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Social Politice, Specializarea Jurnalism (anul II), în parteneriat cu Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Dâmboviţa şi eTargoviste.ro.”

Am preluat de aici:

http://doneazaocarte.blogspot.com/p/despre-campanie.html

Au primit ajutor de Paste


1. Lacrimioara Stanciu -500 lei
2. Radu Carp
3. Nina Dumitrascu-400 lei
4. Claudia
5. Stefan Lacusteac
6. Alexandra Ciocoi, mamica lui Stefanel -400 lei
7. Gabriela Serban-300 lei
8. Alexandru si Darius Casariu

Ma gandesc ca anul trecut am putut ajuta o singura familie de Paste, pe cand anul asta, datorita sprijinului primit, am ajutat de 8 ori mai multe :))

Sper sa se implice din ce in ce mai multi cunoscuti de-ai mei in actiuni umanitare si sa fie din ce in ce mai mare numarul oamenilor pe care ii vom putea ajuta!

Actiune umanitara Delta



Sotul unei colege a participat la actiunea umanitara din Delta - vreau sa ii felicit pe amandoi, sunt niste oameni minunati!

Sunt mandra ca ii cunosc si ma bucur din tot sufletul cand vad ca din ce in ce mai multi cunoscuti de-ai mei se implica in actiuni umanitare, desi vremurile sunt cum sunt...

Cred ca pe noi necazurile ne unesc si de aceea ”tot ce-i romanesc nu piere” - vorba cantecului...

joi, 31 martie 2011

Am ajutat si aici, speram sa o mai putem face si in viitor

Am primit mesajul:

”imi cer scuze ca va deranjez dar va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati sa gasesc o fundatie care ne poate ajuta cu alimente sau cu orice altceva.am ajuns la disperare copiii au nevoie de alimente ,de imbracaminte si incaltaminte.nu imi ajung banii decat sa platesc facturile si sa iau cateva paini .va rog din suflet sa ne ajutati.va las nr meu de telefon daca doriti si ne puteti ajuta.0761524349.serban gabriela.va multumesc.”

Ajutam si noi!

Am primit urmatorul mesaj:
"Bună ziua!
Fiul meu Daniel, în vârstă de 14 ani, caruia destinul i-a harazit o copilarie plina de lacrimi si suferinta nu a cunoscut bucuria primilor pasi,a unei vieti frumoase cu jocuri si prieteni,cu nazbatii si rasete cristaline .
Din păcate, copilul meu a petrecut mai mult timp prin spitale iar eu ca mama, pentru ca numai pe mine ma are, tatăl său nu vrea să stie de el,il sprijin.
Si daca boala nu este de ajuns,lipsurile materiale ii inrautatesc si mai mult situatia,eu ca mama singura nu-i pot asigura tratamentele de recuperare
Sfisiata de neputinta si de durere va marturisesc ca lui Daniel i s-a pus diagnosticul de tetrapareza spastica,retard psimotor
Nu imi place sa ma pling,insa pentru sanatatea baietelului meu care este viata mea sint in stare de orice sacrificiu.
Ma adresez dvs cu speranta in suflet,pentru ca nu pot renunta in lupta cu destinul inceputa mai bine de 14 ani.
Orice ajutor financiar din parte oamenilor cu suflet inseamna foarte mult pentru noi si poate sa aduca un zimbet pe chipul baietelului meu,
Noi locuim in orasul Drobeta Turnu Severin,str Veterani ,nr 5 bl im1a,sc 1 etj 3 ap 10. Cei care doresc să ne ajute pot trimite în contul po codul SWIFT RZBRROBU
RO15 RZBR 0000 0600 1331 6962-eur
cod SWIFT RZBRROBU RO 64 RZBR 0000 0600 1331 6953 -ron
Titular Stanciu Lacrimioara
Va multumesc din suflet,sa va rugati pentru baietelul meu!"

sâmbătă, 26 martie 2011

Cosmin Danila are mare nevoie de ajutorul nostru acum!

La ultima intervenție (de saptamana trecuta) medicii i-au scos splina, o bucățică din stomac și o parte mică din pancreas.
Din păcate, după ce medicii au făcut o biopsie a tumorii au stabilit că acest copil are nevoie de două transplanturi și încă o intervenție chirurgicală dar și de mai multe ședințe puternice de chimioterapie.
Asta înseamnă o luptă teribilă și o nevoie suplimentară de bani. Încă un transplant înseamnă cel puțin 45.000 de euro în plus, față de suma estimată inițial, sumă care nu s-a strâns încă. Părinții lui sunt dărâmați.
Sper din tot sufletul ca acest copil să nu aibă nevoie de terapie intensivă. O zi de internare în acest regim costă câteva mii de euro.
Vă rog să dați mai departe acest mesaj. Să scrieți despre Cosmin pe bloguri, pe facebook sau oriunde credeți că-i poate fi de folos și să mediatizați conturile unde se pot face donații pentru el, dar și numărul de telefon Romtelecom :

0900 900 080 - 10 EURO/apel

conturi in care se pot face donatii:

in RON Banca Comercial Romana RO20RNCB0746110647810001

in EUR Bancpost RO66BPOS70407015701EUR01
Cod SWIFT: BPOSROBU

Mai multe informații găsiți pe pagina de internet a lui Cosmin:

http://www.cosmindanila.ro/

luni, 21 martie 2011

Ajutam si noi!

"21 de copii din comuna Glodeanu, sat Cârlig, din judeţul Buzău suferă de foame în fiecare zi. Cel mai bine o ştie chiar părintele din sat, părintele Marian Tudor. I-a ajutat de multe ori cu mâncare, le-a dus uneori chiar şi oale cu ciorbă în încercarea de-a le mai alina puţin suferinta.

Până pe 8 aprilie adunăm haine, încălţăminte, bănuţi, jucării, mâncare, produse de igienă, orice puteţi să dăruiţi pentru aceşti copii. "

Am preluat de aici:

http://nicoletatintea.blogspot.com/2011/03/sa-dam-o-sansa-copiilor-din-glodeanu.html

duminică, 20 martie 2011

La doar 3 anisori, Dragos Bistriceanu lupta pentru viata - sa-l ajutam si noi!

”Viorel şi Daniela Bistriceanu împart o durere de nedescris, pentru că băieţelul lor, Dragoş, este grav bolnav. Viorel este jandarm, dar niciodată nu s-a confruntat cu un duşman atât de aprig, cum este boala de care suferă micuţul lui. El şi soţia sa, Daniela, abia reuşesc să se împartă între cei doi copii şi să se ridice, de fiecare dată, pentru a lupta pentru viaţa mezinului. Din clipa în care medicii l-au diagnosticat pe Dragoş, lupta aprigă cu destinul a început. «Medicul ne-a spus că băieţelul nostru are epilepsie. În urma unei serii de analize s-au stabilit câteva diagnostice destul de grave pentru un copil: epilepsie focală simptomatică – care este una dintre cele mai grave forme, hemipareză dreaptă spastică, are întârziere în dezvoltarea neuropsihomotorie – asta însemnând că vârsta lui de dezvoltare este comparabilă cu cea a unui bebeluş de circa şase luni, microcefalie, astm bronşic», ne-a explicat tatăl.”

Cu ajutorul oricât de mic, dar prompt, oferit de dumneavoastră, cei care citiţi acum aceste rânduri, Dragoş ar putea fi salvat! Donaţiile pot fi făcute pe numele Bistriceanu Dumitru Viorel, în conturile deschise la ING Bank, sucursala Craiova, respectiv:

Cod IBAN EUR: RO40INGB0000999902229930
Cod IBAN RON: RO46INGB0000999902229919

Donaţii se pot face apelând şi următoarele numere, tip teledon, valabile numai pentru apelurile din reţeaua Romtelecom:

0900900020=2euro
0900900022=5euro
0900900024=10 euro

am preluat de aici:

http://ajutatimasatraiesc.wordpress.com/

marți, 15 martie 2011

Gabriel are nevoie de ajutorul nostru

De la trei săptămâni, Gabriel (7 ani) a fost părăsit de mamă şi de tată, care l-au lăsat în voia sorţii fără nici o remuşcare. L-au crescut bunicii, dar acum sunt disperati - au aflat ca nepotelul lor are o boală necruţătoare: cancer la creier.
Au nevoie urgent de 3000 de euro pentru operatie.

Am preluat de aici:


http://www.libertatea.ro/detalii/articol/gabriel-scrisoarea-saptamanii-325885.html

Am vorbit azi cu bunica lui Gabriel - operatia e programata pe 30 martie, la Budimex.
Sa speram ca strange banii pana atunci si sa ne rugam ca Gabriel sa se faca bine!

PS - Maine ma duc la banca, ii voi depune cam a zecea parte din suma de care are nevoie. Sper ca prietenii mei, carora le-am forwardat mesajul despre Gabriel, vor reusi si ei sa-l ajute...
Si sper sa sara in ajutorul acestui baietel cat mai multi oameni!!!

joi, 3 martie 2011

Origami



Cu multa migala si rabdare, iata ce minunatii fac copiii de la un centru de plasament din Galati...


duminică, 27 februarie 2011

Am cumparat martisoare si felicitari....

Produsele sunt realizate cu multa migala si cu mult suflet de tineri cu dizabilitati intelectuale, beneficiari ai Asociatiei Alternativa 2003.




Multumiri tuturor celor care le-au dat o mana de ajutor, cumparand martisoare!

sâmbătă, 19 februarie 2011

Indiferenta ucide - Masaru Emoto's Rice Experiment

http://www.youtube.com/watch?v=xO25wNYohtw&feature=player_embedded

miercuri, 16 februarie 2011

Imi place!

Asociatia Young Initiative (AYI) a distribuit miercuri, 2 februarie 2011, 600 de cozonaci primiti ca sponsorizare de la Vel Pitar catre aproape fiecare copil si batran institutionalizat din Sectorul 4, Bucuresti.

Sponsorizarea in valoare de 1518 ron a avut ca scop oferirea cozonacilor catre persoanele nevoiase din Municipiul Bucuresti, ca un punct suplimentar de sprijin, mai ales in contextul economic si social actual. Depozitarea cozonacilor s-a facut in una din filialele Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, care si-a reafirmat sprijinul pentru acest tip de actiuni si pentru dezvoltarea comunitatilor in care aceasta activeaza.

In virtutea parteneriatului dintre cele doua organizatii si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4 Bucuresti (partener al proiectului “Punti catre cunoastere”), s-a luat decizia de a distribui cozonacii primiti in centrele de plasament pentru copii si batrani din Sectorul 4. In total, 9 centre au beneficiat de aceasta donatie de cozonaci, fiecare persoana din cadrul acestora primind cate un produs.

Distribuirea cozonacilor a avut loc pe data de 2 februarie 2011, transportul fiind asigurat de DGASPC Sector 4, reprezentat prin doamna Maria Datculescu. Avand in vedere gradul de acoperire, putem spune ca aproape fiecare copil si batran institutionalizat din sector au primit cate un cozonac.

Privind prin prisma feedback-ului din partea tuturor celor implicati si a beneficiarilor, putem afirma ca evenimentul a avut un succes deosebit, beneficiarii fiind foarte incantati de acest cadou neasteptat si…gustos ! De asemenea, echipa formata din membri AYI si reprezentanti DGASPC 4 a avut parte de un tur de forta prin intregul sector si de o mica aventura matinala, totul fiind incununat de sentimentul si bucuria de a fi adus un zambet pe fata persoanelor cu diverse dificultati din aceasta zona a Capitalei.


am preluat de aici:

http://okey.ro/sos/cozonaci-pentru-aproape-fiecare-copil-si-batran-institutionalizat-din-sectorul-4.html

marți, 15 februarie 2011

Pay it forward!

Definitia empatiei

An example of how beautiful a human being can be- Oana Pellea

In all our imperfection, in all our struggles, deep down, human beings have a beauty that most of us have forgotten about long ago.

Companiile romanesti pot redirectiona 400 mil. euro de la stat catre ONG-uri

Codul fiscal permite, incepand din 2004, ca firmele sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului catre un ONG, fara nici o cheltuiala suplimentara. Suma redirectionata trebuie sa fie insa mai mica de 3 la mie din cifra de afaceri.

„PIB-ul Romaniei este de aproximativ 140 miliarde de euro. Impozitul pe profit reprezinta 2% din PIB, adica 3 miliarde de euro. 20% din impozitul pe profit inseamna 600 de milioane de euro. Daca luam in considerare corectiile, cazurile in care suma depaseste 3 la mie din cifra de afaceri, tot raman 400 de milioane de euro. Cate se pot face cu 400 de milioane de euro, platiti nu de trei ori cat face”, a explicat Gabriel Biris, in cadrul conferintei de lansare a campaniei de strangere de fonduri pentru crearea primului Centru de excelenta in tratarea leucemiei si a cancerului limfatic din Romania, organizata de asociatia Salveaza Vieti.

Avocatul a adaugat ca redirectionarea a 20% din impozitul pe profit – o facilitate fiscala prea putin cunoscuta de catre manageri si antreprenori - nu presupune cheltuieli suplimentare. Pentru ca suma sa fie dedusa din impozitul pe profit aferent anului 2010, platile trebuie facute pana la 31 decembrie.

„Poate unii manageri isi fac calculele astfel incat sa nu aiba costuri suplimentare, dar nici sa nu-i dea statului mai mult decat i se cuvine. Banii dati unor astfel de proiecte vor fi incomparabil mai bine cheltuiti decat in bugetul de stat”, a punctat Biris.



am preluat de aici:

http://www.wall-street.ro/articol/Companii/96121/Companiile-romanesti-pot-redirectiona-400-mil-euro-de-la-stat-catre-ONG-uri.html

luni, 31 ianuarie 2011

Au nevoie de ajutorul nostru

Saracie, boala, disperare. Vara poate ca valea Costestilor e plina de mere. Dar iarna isi sufla deja crivatul in usa casei cu doua odai si 12 suflete...

Situatia familiei este din ce in ce mai grea. Nu gasesc nimic de lucru, nu le-ajung banii nici de paine si cartofi. Mama este disperata ca in aceste conditii nu va reusi sa-si pazeasca copiii de boala si mai rau, ca Gabriel risca o revenire a leucemiei.

Daca puteti transmite cazul acestei familii unor companii care le pot trimite niste alimente, daca-i puteti ajuta pentru niste lemne de foc pentru iarna, sau cu orice altceva, va rugam sa o faceti.

Pe numele lui Gabriel se poate face o donatie, orice mica suma este binevenita, in contul:

RO 60 INGB 0000999901728759 titular Lupu Gabriel



http://apeluriumanitare.wordpress.com/2009/11/13/lupu-gabriel-si-casa-cu-doua-odai/

vineri, 28 ianuarie 2011

Sustineti copiii talentati!

Familiile acestor copii nu le pot acorda suportul financiar pentru dezvoltarea aptitudinilor, pentru cursuri de specialitate, pentru pregătire cu profesori de specialitate sau pentru participarea la concursuri, campionate. Cei şase copii s-au făcut remarcaţi prin diverse aptitudini artistice, prin vointa şi dorinţa de muncă, prin puterea de a visa la ceva mai sus.

Iată copiii pe care îi puteţi ajuta donând:

Maria Vasilescu – 12 ani – pictură

Un copil special, de o sensibilitate aparte care combină, într-un mod deosebit, culorile cu pasiunea pentru pictură şi bucuria de a fi copil. Stă împreună cu părinţii, fratele mai mic şi bunicii într-o casă cu o singură cameră în localitatea Popeşti Leordeni, jud.Ilfov. Singura sursă de venit este salariul tatălui, care lucrează ca şofer.

Maria este elevă în clasa a VI-a la Liceul Tonitza şi are rezultate şcolare foarte bune. Fetiţa nu ratează nici un concurs sau olimpiadă, în special pe acelea din domeniul artelor vizuale în care ea este foarte talentată.

Mircea Dumitrescu – 12 ani- muzică (vioară)

La prima vedere un copil obişnuit, căruia îi place să se joace cu maşinuţele şi cu copiii de vârsta lui, să descopere mereu lucruri noi şi să … cânte la vioară. Provine dintr-o familie foarte săracă. În urma premiului câştigat la concursul “Vreau să fiu vedetă” familia a dat avans pentru un apartament de 2 camere dintr-o casa naţionalizată.

Mircea Dumitrescu are doar 12 ani, studiază vioara de la 5 ani, iar instrumentul muzical i-a devenit cel mai bun prieten. Însă la concursurile la care participă, intră în competiţie cu tineri de peste 20 de ani. Şi de cele mai multe ori câştigă acele concursuri. Despre el profesorii spun că „nivelul la care Mircea interpretează este unul academic”. Nu e deci de mirare că i se spune “Micuţul Paganini”.

Andreea Olariu - 13 ani- muzică

Andreea are doar 13 ani iar vocea ei a fost asemănată cu cea a marelor interprete internaţionale Lara Fabian, Celine Dion şi Laura Pausini.

Printre talentele deosebite ale României, cu care ne putem mândri este şi Andreea Olariu - o fetiţă a cărei voce a fost premiată cu nu mai puţin de 15 trofee în mai puţin de 3 ani şi numeroase premii I la festivalurile naţionale şi internaţionale de muzică uşoară. Primul trofeu l-a obţinut la vârsta de zece ani la festivalul Delfinul de Mare din Cumpăna.

Andrei Bidirliu - 18 ani- telegrafie

Andrei Bidirliu este campion mondial la telegrafie viteză, probă de simulare trafic radio. În ţară a fost desemnat campion naţional la toate probele, luând în total 24 de medalii. La 18 ani se laudă cu zece ani de telegrafie. Din 2007, din cauza problemelor financiare şi a unor neînţelegeri pe plan local cu Palatul Naţional al Copiilor din Iaşi, băiatul se antrenează singur iar în concursuri participă din partea Palatului Copiilor Suceava.

Provine dintr-o familie cu o situaţie financiară precară (tatăl pensionat, mama - femeie de serviciu). Locuieşte împreună cu o altă familie într-o garsonieră. În 2007, a câştigat medalia de aur la campionatele mondiale din Serbia.

Maria (8 ani) şi Alexandru Dinu (10 ani) – arte marţiale

Elevi la şcoala nr.3 Pipera, practică arte marţiale (karate) de performanţă sub îndrumarea lui Iacob Marius şi sensei Bogza Cristian. Au obţinut medalii de aur, şi bronz la concursurile pe ţară. Provin dintr-o familie nevoiaşă, locuiesc într-o rulotă de 2*7,2 m, amplasată pe terenul unor bătrâni la marginea unui cartier din Pipera.

Părinţii nu au un loc de muncă stabil, au fost concediaţi în urma disponibilizărilor acum doi ani, iar în prezent lucrează cu ziua.

Cum puteţi ajuta aceşti copii excepţionali?

- Trimiteţi SMS la 848 pentru a dona 2 euro, serviciu oferit gratuit de toţi operatorii : Vodafone, Cosmote şi Orange. Nu se percepe TVA. Perioada de alocare a numerelor de SMS 15 – 31 ianuarie 2011.

În afara acestui concurs puteti dona si prin alte metode:

Romtelecom:
0 900 900 301- 10 euro/apel
0 900 900 303 – 3 euro/apel
0 900 900 305- 5 euro/apel
Nu se percepe TVA

Am preluat de aici:

http://www.libertatea.ro/stire/sustine-copiii-talentati-si-libertatea-te-premiaza-319817.html

joi, 27 ianuarie 2011

Au nevoie de ajutorul nostru

Gemenii Nicolae si Elena-Georgeta Patrascu au implinit astazi 8 anisori.
Copiii (baietelul – tetrapareza spastica; fetita – parapareza spastica) vin periodic in Bucuresti la recuperare. Anul trecut au fost operati intr-o prima etapa la Chisinau. In februarie, anul acesta urmeaza a doua etapa, cu conditia sa stranga pana atunci suma necesara: 2 x 1850 euro = 3700 euro (costuri operatie) + cheltuieli transport ( per total aproximativ 4000 euro).

Date de contact si conturi pentru donatii: Niculina Mandricel (mama copiilor),
Sat Buda-Craciunesti, Nr. 59, comuna Cislau, judetul Buzau
Nr. de telefon: 0764 555 095; 0753 765 211; 0238 585 696
RO 77 BTRL 01 00 12 01 S 04 088 XX (LEI)
RO 52 BTRL 01 00 42 01 S 04 088 XX (EURO)

Documente medicale gemenii Patrascu: http://ai-suflet-bun.blogspot.com/2011/01/documente-medicale-gemenii-patrascu_5695.html
Un reportaj de anul trecut : http://www.acasatv.ro/emisiuni/o-mama-are-nevoie-disperata-de-ajutor-copiii-ei-sufera-de-tetrapareza-spastica-iar-sotul-face-naveta-ca.html
Fotografii ( Alexandra Dinca): http://steluteledemare.fotografiidefamilie.ro/2010/01/nicolae-si-elena/

luni, 24 ianuarie 2011

Filip Paduraru

« Eu i-am spus mamei sã nu mai plângã. Si i-am spus si domnului doctor, cã, dacã tãierea piciorului va fi singura posibilitate ca eu sã trãiesc, sã îl taie, cãci nu vreau sã mor”, spune Filip, zâmbind si privindu-si cu drag surioara mai micã. Eu cred în Dumnezeu, v-am spus cã vreau sã mã fac preot. Am crezut foarte mult cã se poate face ceva cu aceastã protezã si încã mai cred, adaugã bãiatul.”

Are doar 13 ani, vrea sã devinã preot, dar viata lui atârnã de un fir de atã. Se numeste Filip Pãduraru, este din Vetrisoaia si, pânã mai ieri, juca fotbal si rugby cu colegii lui de clasã. Acum, viata lui se împarte între cârje si cãrucior. Pentru el si familia lui, viata a devenit un calvar. Diagnosticul pus în luna august de medici este implacabil: tumorã malignã la piciorul drept.

La Spitalul “Sfânta Maria” din Iasi, medicii i-au spus cã ar mai fi o sansã, dar pentru reusita operatiei este nevoie de o protezã care costã aproape 400 de milioane de lei vechi. Luna trecutã, Filip trebuia sã meargã la operatie. Din cauza lipsei banilor, nu s-a mai dus, desi colegii si comunitatea localã au fãcut eforturi considerabile sã îl ajute. Acum, durerile au revenit si au devenit insuportabile. Dar Filip nu si-a pierdut speranta. (…). Ambii pãrinti sunt pensionari si nu au posibilitãti materiale sã-si ajute fiul, sã-i mai dea o sansã la viatã. Au încercat sã facã un împrumut la bancã, dar fãrã folos. Alãturi de Filip se aflã si surioara lui mai micã. Este în clasa I si cea mai mare dorintã pe care o are este ca fratele ei sã fie sãnãtos, sã redevinã Filip cel de acum 6 luni. Autoritãtile locale s-au implicat foarte mult, dar suma strânsã pânã în prezent nu este suficientã. Din cei 8.000 de euro necesari pentru interventie chirurgicalã si protezã, Filip are doar 3.000 si deci, mai are nevoie de inca 5.000 de euro.

Îl puteti ajuta depunând o sumã în contul deschis la CEC BANK – Vetrisoaia, pe numele Elena Pãduraru:
RO28CECEVS2508RON0441795
Tel: 0761482906

http://adriana-dardindar.blogspot.com/2011/01/apel-umanitar-filip-paduraru.html