luni, 22 august 2011

Fundatia pentru Responsabilitate Universala


Este o organizatie nonprofit, nonsectara, nonconfesionala, infiintata de catre Dalai Lama in urma acordarii Premiului Nobel pentru Pace in 1989.
"Pentru a face fata provocarilor actuale, cred ca umanitatea trebuie sa dezvolte un sentiment mai profund de responsabilitate universala.Fiecare dintre noi trebuie sa invete sa actioneze nu doar pentru binele propriu, al familiei sau al natiunii sale,ci in beneficiul intregii omeniri.In prezent suntem atat de interdependenti, atat de strans legati unii de ceilalti, incat in lipsa unui sentiment de responsabilitate universala, de fratie universala, de intelegerea si increderea in faptul ca facem parte dintr-o mare familie umana,nu putem spera ca vom invinge amenintarile la insasi existenta noastra, ca sa nu mai vorbim de pace si fericire.
Oricine vrea sa obtina fericirea si sa evite suferinta.Atunci cand ne amintim ca ceilalti sunt in numar infinit, iar tu esti doar unul singur, indiferent cat de superior esti, ceilalti devin mai valorosi. Si daca ai o oarecare putere de judecata, vei descoperi ca merita sa te sacrifici pentru binele celorlalti. O singura persoana nu trebuie sa sacrifice un numar infinit de alte persoane pentru binele sau personal." (Dalai Lama)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu