vineri, 4 noiembrie 2011

Viitor de aur tara noastra are...

10.000 de copii sunt parasiti anual in maternitatile si in spitalele de pediatrie din Romania, iar in momentul de fata numarul copiilor abandonati se ridica la peste 100.000. Cazurile copiilor supusi unor tratamente inumane, abandonati în spitale sau pur si simplu aruncati la gunoi de proprii parinti sunt din ce în ce mai frecvente.
Cauzele:saracia, analfabetismul, consumul de alcool, gradul redus de cultura si de educatie, limitarea accesului la servicii medicale şi sociale de bază.
Condamnati inca de la nastere la o viata lipsita de dragoste si caldura, abuzati, maltratati, neglijati, adultii de maine sunt pierduti, dezorientati si traumatizati de adultii iresponsabili de astazi.
Rata abandonului scolar a crescut in ultimii opt ani de aproape trei ori, in cazul invatamantului primar, si de patru ori in cazul invatamantului gimnazial. In Bucuresti, jumatate dintre copiii strazii – minori cu varste cuprinse între 7 şi 14 ani – nu frecventează scoala, iar 46% sunt analfabeti.
In Bucuresti si in marile orase sunt exploatati aproape 5.000 de copii. Aproape jumatate dintre ei cersesc, iar 61% au abandonat scoala în jurul varstei de 11 ani.
In loc sa mearga la scoala, pentru a invata sa scrie si sa citeasca, in loc sa se joace în parc, zeci de mii de copii mană vitele cu biciul, spala masini in frig, colectează deseuri, cara lazi sau cersesc, obligati de parintii lor - adulţii iresponsabili de astazi ai Romaniei.
Ce viitor de aur sa mai aiba tara noastra?
Cat de optimist sa fii ca sa mai crezi asta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu