marți, 15 februarie 2011

Companiile romanesti pot redirectiona 400 mil. euro de la stat catre ONG-uri

Codul fiscal permite, incepand din 2004, ca firmele sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului catre un ONG, fara nici o cheltuiala suplimentara. Suma redirectionata trebuie sa fie insa mai mica de 3 la mie din cifra de afaceri.

„PIB-ul Romaniei este de aproximativ 140 miliarde de euro. Impozitul pe profit reprezinta 2% din PIB, adica 3 miliarde de euro. 20% din impozitul pe profit inseamna 600 de milioane de euro. Daca luam in considerare corectiile, cazurile in care suma depaseste 3 la mie din cifra de afaceri, tot raman 400 de milioane de euro. Cate se pot face cu 400 de milioane de euro, platiti nu de trei ori cat face”, a explicat Gabriel Biris, in cadrul conferintei de lansare a campaniei de strangere de fonduri pentru crearea primului Centru de excelenta in tratarea leucemiei si a cancerului limfatic din Romania, organizata de asociatia Salveaza Vieti.

Avocatul a adaugat ca redirectionarea a 20% din impozitul pe profit – o facilitate fiscala prea putin cunoscuta de catre manageri si antreprenori - nu presupune cheltuieli suplimentare. Pentru ca suma sa fie dedusa din impozitul pe profit aferent anului 2010, platile trebuie facute pana la 31 decembrie.

„Poate unii manageri isi fac calculele astfel incat sa nu aiba costuri suplimentare, dar nici sa nu-i dea statului mai mult decat i se cuvine. Banii dati unor astfel de proiecte vor fi incomparabil mai bine cheltuiti decat in bugetul de stat”, a punctat Biris.



am preluat de aici:

http://www.wall-street.ro/articol/Companii/96121/Companiile-romanesti-pot-redirectiona-400-mil-euro-de-la-stat-catre-ONG-uri.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu