Familiile acestor copii nu le pot acorda suportul financiar pentru dezvoltarea aptitudinilor, pentru cursuri de specialitate, pentru pregătire cu profesori de specialitate sau pentru participarea la concursuri, campionate. Cei şase copii s-au făcut remarcaţi prin diverse aptitudini artistice, prin vointa şi dorinţa de muncă, prin puterea de a visa la ceva mai sus.
Iată copiii pe care îi puteţi ajuta donând:
Maria Vasilescu – 12 ani – pictură
Un copil special, de o sensibilitate aparte care combină, într-un mod deosebit, culorile cu pasiunea pentru pictură şi bucuria de a fi copil. Stă împreună cu părinţii, fratele mai mic şi bunicii într-o casă cu o singură cameră în localitatea Popeşti Leordeni, jud.Ilfov. Singura sursă de venit este salariul tatălui, care lucrează ca şofer.
Maria este elevă în clasa a VI-a la Liceul Tonitza şi are rezultate şcolare foarte bune. Fetiţa nu ratează nici un concurs sau olimpiadă, în special pe acelea din domeniul artelor vizuale în care ea este foarte talentată.
Mircea Dumitrescu – 12 ani- muzică (vioară)
La prima vedere un copil obişnuit, căruia îi place să se joace cu maşinuţele şi cu copiii de vârsta lui, să descopere mereu lucruri noi şi să … cânte la vioară. Provine dintr-o familie foarte săracă. În urma premiului câştigat la concursul “Vreau să fiu vedetă” familia a dat avans pentru un apartament de 2 camere dintr-o casa naţionalizată.
Mircea Dumitrescu are doar 12 ani, studiază vioara de la 5 ani, iar instrumentul muzical i-a devenit cel mai bun prieten. Însă la concursurile la care participă, intră în competiţie cu tineri de peste 20 de ani. Şi de cele mai multe ori câştigă acele concursuri. Despre el profesorii spun că „nivelul la care Mircea interpretează este unul academic”. Nu e deci de mirare că i se spune “Micuţul Paganini”.
Andreea Olariu - 13 ani- muzică
Andreea are doar 13 ani iar vocea ei a fost asemănată cu cea a marelor interprete internaţionale Lara Fabian, Celine Dion şi Laura Pausini.
Printre talentele deosebite ale României, cu care ne putem mândri este şi Andreea Olariu - o fetiţă a cărei voce a fost premiată cu nu mai puţin de 15 trofee în mai puţin de 3 ani şi numeroase premii I la festivalurile naţionale şi internaţionale de muzică uşoară. Primul trofeu l-a obţinut la vârsta de zece ani la festivalul Delfinul de Mare din Cumpăna.
Andrei Bidirliu - 18 ani- telegrafie
Andrei Bidirliu este campion mondial la telegrafie viteză, probă de simulare trafic radio. În ţară a fost desemnat campion naţional la toate probele, luând în total 24 de medalii. La 18 ani se laudă cu zece ani de telegrafie. Din 2007, din cauza problemelor financiare şi a unor neînţelegeri pe plan local cu Palatul Naţional al Copiilor din Iaşi, băiatul se antrenează singur iar în concursuri participă din partea Palatului Copiilor Suceava.
Provine dintr-o familie cu o situaţie financiară precară (tatăl pensionat, mama - femeie de serviciu). Locuieşte împreună cu o altă familie într-o garsonieră. În 2007, a câştigat medalia de aur la campionatele mondiale din Serbia.
Maria (8 ani) şi Alexandru Dinu (10 ani) – arte marţiale
Elevi la şcoala nr.3 Pipera, practică arte marţiale (karate) de performanţă sub îndrumarea lui Iacob Marius şi sensei Bogza Cristian. Au obţinut medalii de aur, şi bronz la concursurile pe ţară. Provin dintr-o familie nevoiaşă, locuiesc într-o rulotă de 2*7,2 m, amplasată pe terenul unor bătrâni la marginea unui cartier din Pipera.
Părinţii nu au un loc de muncă stabil, au fost concediaţi în urma disponibilizărilor acum doi ani, iar în prezent lucrează cu ziua.
Cum puteţi ajuta aceşti copii excepţionali?
- Trimiteţi SMS la 848 pentru a dona 2 euro, serviciu oferit gratuit de toţi operatorii : Vodafone, Cosmote şi Orange. Nu se percepe TVA. Perioada de alocare a numerelor de SMS 15 – 31 ianuarie 2011.
În afara acestui concurs puteti dona si prin alte metode:
Romtelecom:
0 900 900 301- 10 euro/apel
0 900 900 303 – 3 euro/apel
0 900 900 305- 5 euro/apel
Nu se percepe TVA
Am preluat de aici:
http://www.libertatea.ro/stire/sustine-copiii-talentati-si-libertatea-te-premiaza-319817.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu