duminică, 2 ianuarie 2011

Recomandarea lui Gheorghita Coser pt anul 2011

"Nu cred ca este important sa facem altceva decât ceea ce se întâmpla deja. A lupta împotriva durerii, daca nu ai înteles-o, ar putea duce la alegerea unei scheme gresite de tratament.
Nu cred ca trebuie sa facem altceva decât ceea ce suntem îndemnati sa facem acum, adica sa fim buni, seriosi si pozitivi în ceea ce facem. Forta de grup este impresionanta si a rezista împotriva dezmembrarii, împotriva discordiei promovata ca o educatie moderna este o mare victorie a generatiei noastre. Altii, care vor veni dupa noi, daca vor putea, vor face mai mult.
Cultivarea atitudinii de discordie este genul de confruntare pe care trebuie sa o abordam noi, întreaga generatie, adica sa-i inchizi gura raufacatorului, daca este nevoie chiar cu metodele lui, si sa-i ajuti pe oameni sa fie mai puternici si sa traiasca liberi, dupa propriile lor alegeri, dar sa fii mereu prezent ca exemplu pozitiv, ca protector, ca reper.
Actiunea porneste din interior, din suflet, din profunzimile fiintei, pentru ca lupta acolo se duce. Daca ai salvat o prietenie si nu ai vândut-o sentimentelor aberante, banilor, confortului, minciunii, urii sau dispretului si, cel mult, ai trecut-o în pasivitate, pentru a putea în timp ierta, este o victorie care împlineste sufletul, îl face mai puternic, mai matur, mai rezistent si… îi molipseste si pe ceilalti.
Nu exista o solutie miraculoasa, ci doar atât: fiti buni, seriosi si pozitivi în tot ceea ce faceti pentru ca “Unde-i unul, nu-i putere/La nevoi si la durere. /Unde-s doi, puterea creste/Si dusmanul nu sporeste!“.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu