sâmbătă, 7 mai 2011

Zilele saptamanii - sfaturi utile

Fiecare zi a saptamanii este guvernata de cate o planeta care ne confera o stare de spirit speciala. Cunoscand avantajele care decurg din acest fapt, ne putem adapta activitatile cotidiene in asa fel incat sa repurtam mereu numai succese.

SAMBATA: SATURN este planeta severa care guverneaza aceasta zi. Pentru a ne simti bine, este necesar sa ne limitam dorintele, sa vorbim si sa actionam mai putin decat ne-am dori. Saturn simbolizeaza crucea pe care o avem fiecare de purtat, este planeta destinului, a menirii pentru care ne-am intrupat. De aceea, de multe ori, sambata ne simtim impovarati de probleme pe care inainte nici nu le-am fi banuit. Chiar daca ne este greu, nu avem dreptul sa ne plangem cuiva, deoarece fiecare se simte nedreptatit de soarta si nu are nici un chef sa ne asculte lamentatiile. Copiii pedepsiti sambata nu vor uita niciodata acest lucru si vor prinde ura pe parinti. Cunoscand nevoia de tandrete a celor din jur, ne putem transforma in “ingeri pazitori”, care sa le aduca tuturor incredere in sine, curaj si optimism. Fiind o planeta severa, Saturn nu suporta nimic inutil, nimic care sa incurce mersul firesc al vietii. Astfel, suntem tentati ca sambata sa facem ordine, nu numai in casa, ci si in viata noastra. Gandurile si sentimentele ni se limpezesc si simtim nevoia sa ne descotorosim de tot ceea ce nu ne reprezinta. Discutiile cu un partener nepotrivit isi ating scopul si daca dorim cu adevarat, putem rupe legatura cu acesta. Orice minciuna spusa sambata este drastic sanctionata, la fel ca si actele antisociale. Saturn este o planeta conservatoare, care ne indeamna sa pastram traditiile. Adulterul comis sambata este foarte periculos. Chiar daca nu va fi descoperit, constiinta ne indeamna sa ne pedepsim singuri si , pana la urma, ne vom confesa pacatul tocmai celor pe care ar trebui sa ii protejam.



DUMINICA: Ultima zi a saptamanii este guvernata de planeta iubirii superioare, a bucuriei si creatiei, SOARELE, care ne indeamna sa cautam bucuriile spirituale, indepartandu-ne de cele pamantesti, materiale. De aceea, duminica trebuie sa ne rasfatam, atat pe noi, cat si pe cei apropiati, nu prin cadouri costisitoare sau prin mese bogate, ci printr-o plimbare in natura, printr-o vizita intr-un muzeu, prin participarea la un concert, prin excursia la o manastire. Soarele este legat de personalitatea fiecaruia dintre noi, de eul nostru unic. Fiecare trasatura de caracter, buna sau rea, iese in evident si ne “demascheaza” in cele mai intime sentimente. Este ziua in care avem obligatia sa ne comportam firesc, dar in care trebuie sa le permitem si altora sa fie ei insisi. O cerere in casatorie, facuta sau primita duminica, va avea mai multi sorti de izbanda daca va fi bazata pe promisiuni de iubire vesnica, de fidelitate si intelegere, decat pe realizari material sau pe promisiunea unui viitor trait in belsug. Soarele cere de la noi generozitate, altruism si compasiune. O mana de ajutor intinsa semenilor aflati in suferinta, ne confera o stare de bine, ne creste in proprii nostri ochi si ne aduce multumirea ca am contribuit cu oricat de putin, la reducerea suferintei in aceasta viata trecatoare. Duminica nu trebuie sa uitam de intalnirea, prin rugaciuni, cu Dumnezeu, pe care numai acum IL receptam ca pe adevaratul nostru Creator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu