duminică, 8 mai 2011

Imi place ”Campania Globala pentru Educatie”

”Campania Globală pentru Educaţie” este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de asociaţii de caritate, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume şi care, începând cu anul 2001, este coordonat în România de organizaţia ”Salvaţi Copiii”. Campania Globală pentru Educaţie doreşte să reprezinte un factor de presiune la nivelul liderilor de opinie şi autorităţilor, arătând că este timpul demarării de acţiuni pentru a nu se permite încă unei generaţii de copii şi adulţi să nu beneficieze de educaţie.

18 milioane de persoane cer liderilor lumii sa trimita la scoala fiecare copil!

Maiestatea Sa, Regina Rania a Iordaniei, impreuna cu Nthabiseng Tshabalala, o eleva de 12 ani din Africa de Sud a inmanat Secretarului General al ONU, Ban Ki-Moon o petitie sustinuta de 18 milioane de persoane din intreaga lume. Prezentata sub forma unei table scolare, petitia semnata de milioane de oameni solicita liderilor lumii sa ia masuri de urgenta pentru a permite accesul la educatie a celor peste 69 de milioane de copii din intreaga lume care sunt in imposibilitatea de a merge la scoala.

”Salvati Copiii” Romania coordoneaza actiunile nationale din cadrul Campaniei Globale pentru Educatie si beneficiaza de sprijinul unor personalitati de marca, printre care Leonard Doroftei, Sanda Nicola, Melania Medeleanu si Andreea Raicu. Peste 61.000 de elevi, profesori si parinti din peste 300 de scoli din Romania s-au alaturat activitatilor organizate in acest an in cadrul Campaniei Globale pentru Educatie, sustinand dreptul fiecarui copil de a avea acces la o educatie publica gratuita si de calitate.

In Romania, peste 350.000 de copii cu varste intre 0 si 14 ani sunt afectati de saracie. 72 milioane de copii din intreaga lume nu merg la scoala.

Statisticile arata ca in tara noastra, 70.000 de copii sunt nevoiti sa munceasca in loc sa invete si doar un sfert dintre copiii din mediul rural ajung sa urmeze liceul. Nu trebuie sa fie asa, atata timp cat sta in puterea noastra sa schimbam ceva.

În acest an, la nivel internaţional, campania îşi propune să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei accesului la educaţie al femeilor şi fetelor, lansând un apel către toate statele să aloce resursele necesare, să ia măsurile oportune şi să dea dovadă de sprijin activ astfel încât femeile şi fetele să aibă şanse egale în domeniul educaţiei.

Conceptul central al ediţiei din acest an a Campaniei Globale pentru Educaţie este acela de povestire, accentul punându-se pe experienţele personale ale unor femei pentru care accesul la educaţie sau, dimpotrivă, obstacolele întâlnite în acest domeniu au reprezentat factori determinanţi în evoluţia personală şi profesională ulterioară.

Am preluat de aici:

http://www.salvaticopiii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu