marți, 28 septembrie 2010

Omule, nu uita sa fii bun!


Am cautat toata ziua dar nu am gasit nici o dovada ca va exista o zi de maine.
Un singur lucru este cert: totul trece;un singur lucru este constant: schimbarea.
un singur lucru exista: clipa de fata.
Asa ca, omule, traieste astfel incat niciodata sa nu ceri altcuiva sa faca ceea ce tu n-ai face daca ai fi in locul lui. Afla care sunt convingerile tale si cine este autorul lor, atat spiritual, cat si mental si material.
Studiaza-te pe tine insuti, intelegand ce si in cine crezi, fara sa judeci, deoarece cu ce masura masori, cu aceea ti se va masura si tie. Ceea ce vei face pt ultimul dintre fratii tai, vei face Creatorului tau. Astfel, fiecarui suflet i s-a insuflat constiinta legaturii cu ceilalti si gradul in care se poate implica, nu pt a se multumi pe sine, ci pt a oferi sanse celor care si-au pierdut calea.
Deci, mai intai de toate, cunoaste-te pe tine insuti si idealurile tale-spirituale, mentale, materiale. Noteaza, fa o lista cu ceea ce iti doresti cel mai mult. Si pe masura ce descoperi ca un lucru din lista ta ar duce doar la satisfacerea sau multumirea eului tau, inlocuieste-l. In felul acesta, lucrurile care tin doar de ego vor fi eliminate treptat, iar in locul lor se va produce acea trezire din interior. Pentru ca trebuie sa stii ca raspunsul la orice problema, la orice intrebare, se afla in tine insuti.
Afla deci care sunt lucrurile in care crezi; nu cele materiale, pamantesti, ci cele mentale si spirituale si de ce crezi in ele! Apoi fii dispus sa traiesti, sa faci si sa lupti pt acele lucruri in care crezi, asa cum stii ca este bine; ghideaza-te dupa spiritul adevarului, dupa modul universal in care oamenii se sprijina unul pe celalalt...
Si tinand un caiet de insemnari- nu ca un jurnal, ci ca un caieti in care sa iti notezi scopurile, gandurile, dorintele pe care le-ai avut, faptele bune pe care le-ai facut- aceasta va aduce unele reactii fizice si mentale care vor ajuta la mentinerea scopului pt care se incarneaza orice suflet.Pastreaza-te pe calea cea dreapta.Fii sincer fata de tine insuti si atunci nu vei fi fals fata de nimeni. Vei deveni ceea ce trebuie ajutandu-i pe ceilalti si daruindu-le lor, prin mici fapte de bunatate, mici cuvinte spuse ici si colo, pt ca incetul cu incetul, pas cu pas, fiinta creste in sine insasi si ii ajuta si pe altii sa creasca.

Numai ceea ce daruiesti ramane al tau!

Fa ceva pt altii! Fa-le viata fericita, fa ca viata lor sa merite traita; fiecare fiinta ar trebui sa devina un canal prin care ceilalti sa fie binecuvantati si ajutati. Pastreaza acea atitudine mentala, de a nu fi doar bun, ci si bun la ceva. Fa astfel ca scopul tau sa nu fie doar implinirea propriilor placeri, ci de a-i ajuta si pe altii, pe cat mai multi, uneori in fiecare zi!

Gandeste-te la ceilalti, pt ca atunci cand ii ajuti pe ceilalti, te ajuti pe tine insuti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu