luni, 6 septembrie 2010

Astrele predispun, omul dispune!


Astrologia studiaza relatia existenta intre mersul astrelor prin constelatiile zodiacale, respectiv prin casele cerului (cu alte cuvinte prin zodiac) si soarta omului. Toti initiatii au iubit si au respectat astrologia; dintotdeauna esoteristii au crezut ca "istoria lumii este scrisa in stele".

La inceputul fiecarei vieti pe Pamant, pornim la drum cu o zestre spirituala si una materiala care constituie o expresie directa a precedentelor noastre incarnari. Dpdv astrologic, exista in mod cert o corelare intre miscarea astrelor si soarta fiecaruia dintre noi. Dar chiar daca are cateva puncte importante de reper, de la nastere pana la moarte, soarta nu este batuta in cuie.

Viata terestra a unui individ are cota ei de predestinare, dar soarta nu e implacabila, omul are Liberul Arbitru; acesta consta in posibilitatea fiecarui individ de a-si transforma energia astrala primita de la planete si constelatiile zodiacale, conform propriei sale optiuni si vointe .

Viata terestra a fiecaruia dintre noi este formata din momente cu Liber Arbitru mai mare sau mai mic si din cateva momente existentiale, cand Liberul Arbitru e zero; in acest caz, individul are o intalnire cu destinul-intalnire care evidentiaza cat de aproape sau cat de departe se afla de drumul pe care si l-a ales in astral, alaturi de ingerul sau pazitor; acest fapt poate fi reliefat de intensitatea socului resimtit si a puterii de adaptare la aceste schimbari bruste, obligatorii. Momentele in care Liberul Arbitru este zero reprezinta Fatalitatea.

Cu cat un spirit e mai evoluat, cu atat el va intui apropierea unui eveniment, a unor schimbari, va avea presentimente, vise in care va fi avertizat de ingerul sau pazitor. Partea din astrologie care se refera la trecutul nostru, in sensul insusirii lectiilor de viata, este astrologia karmica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu