miercuri, 30 decembrie 2009

Copiii nu au nevoie de multe daruri, ci de multa dragoste si atentie din partea parintilor

Iata ce spune un psiholog care lucreaza preponderent cu copiii:
"Ar trebui infiintata o scoala a parintilor, care sa fie obligatorie inainte de a aduce un suflet pe lume. Copiilor nu le sunt de folos daruri nenumarate si bunuri peste masura, ei au nevoie de dragoste, afectiune si atentie, insa noi, din lipsa de timp, sau poate pt ca suntem prea stresati si obositi, ii respingem, ii trimitem in camera lor sau afara la joaca, sau mai rau lasam pe altii sa se ocupe de ei, de nevoile si problemele lor, de educatia lor ...iar apoi ne intrebam cu cine seamana acest copil, agresiv sau timid, de la cine a mostenit aceasta cruzime sau acest limbaj.
Cautam in neam tot felul de asemanari si intotdeauna gasim vinovatii situati de partea mai slaba a arborelui genealogic; o facem din dorinta de a ne ascunde noua insine esecul, din dorinta de a ne amagi, insa adanc in sufletul nostru sta ascunsa identitatea vinovatului...vinovat ce nu va fi niciodata demascat...
Ma gandesc ce bine ar fi sa scriem pe hainele tuturor copiilor: "iubiti-ma" ; in felul acesta, noi, adultii, nu am mai uita niciodata."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu