sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Puterea vindecatoare a dragostei


Este momentul ca omenirea sa inceteze de a se mai autoamagi, sa se tre­zeasca si sa-si dea seama ca singura ei problema este lipsa dragostei. Dragostea da nastere la toleranta, toleranta da nastere la pace; in­toleranta produce razboi si priveste cu indiferenta catre conditii de neingaduit. Dragostea nu poate fi indiferenta.
Sa visam la o lume in care niciodata unul nu-l mai judeca pe celalalt, in care nu se mai pun conditii inainte de a se oferi dragoste si in care frica nu mai este niciodata un mijloc de a se obtine respect.
Iubirea este forta suprema, ea trebuie sa ne guverneze viata. Nu trebuie sa uitam: noi trebuie sa ne iubim unii pe ceilalti, trebuie sa fim buni, toleranti si sa ne facem reciproc servicii pline de generozitate.
Daruind, nu micsorezi cu nimic ceea ce este al tau, deoarece cu cat vei da mai mult, cu atat vei deveni capabil sa obtii mai mult. Darurile facute in mod spontan si cu buna credinta se intorc la donator, mult sporite; celui care daruieste astfel nu ii lipseste nimic de valoare si nu acumuleaza lucruri de care nu are nevoie.
Intotdeauna vei gasi ceva de daruit, chiar si cand esti convins ca nu ai nimic de dat; este o chestiune de atitudine: poti zambi, poti asculta un om aflat la necaz, il poti incuraja; ii poti darui SPERANTA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu