miercuri, 11 august 2010

Cum sa cream o relatie spirituala - Paul Ferrini


"Nutreste ganduri pozitive. Fii dispus sa treci cu vederea comportamentul negativ al celeilalte persoane. Intelege ca negativitatea si auto-protejarea ei provin din frica. Simte compasiune pentru suferinta celeilalte persoane, chiar daca este creata de ea insasi. Atunci cand o vezi, daruieste-i o privire calda, un cuvant amabil sau o imbratisare.
Frumusetea fiecarei relatii consta in aceea ca ea contine un mare potential pentru instruire. Nici o relatie nu dureaza vesnic, fiecare are inceputul si sfarsitul ei natural. Oamenii se unesc pentru ca au lucruri importante de invatat impreuna. Atunci cand aceste lectii au fost invatate, ei merg mai departe- catre alte provocari, cu alti profesori... Atunci cand pui punct unei relatii, gandeste-te la ceea ce ai invatat de la cealalta persoana -si fii recunoscator pt experienta voastra impreuna.
Cheia nu este sa-ti faci griji pt cat de mult dureaza o relatie, ci sa-i acorzi toata atentia si energia ta.Fii flexibil si constructiv. Fii primul care cedeaza si daruieste, fara sa te ingrijorezi de ceea ce vei primi in schimb.
A-ti critica partenerul pt ca nu se ridica la inaltimea asteptarilor tale, este cea mai rapida cale de a-ti distruge relatia. Critica nu este constructiva. Recunostinta si lauda sunt bazele pe care se cladeste fericirea reciproca. Atunci cand nu primesti ceea ce ai cerut, accepta ce ai primit si cere din nou ceea ce nu ai primit; nu cere cu manie sau resentiment, ci amabil si respectuos.
Doi oameni care, in cadrul relatiei lor, practica in mod constant iertarea, pot ramane impreuna pt totdeauna."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu