luni, 15 februarie 2010

Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi- Paul Ferrini


Intelege ca cel mai important lucru nu este ce faci sau ce spui. Este felul in care te comporti si le vorbesti celorlalti. Nu te adresa celorlalti cand esti suparat; asteapta pana te simti mai linistit. Numai atunci cand poti spune adevarul cu iubire, ceilalti pot auzi ce ai de spus, fara a se simti atacati.
Succesul in viata nu poate fi masurat pe baza unor factori externi. Adevaratul succes se masoara in functie de capacitatea ta de a te iubi pe tine si pe ceilalti, nu in functie de marimea portofelului, de nr de diplome sau de importanta functiei.Factorii externi se modifica. Daca suntem atasati de ei, suferim atunci cand lucrurile se schimba.
Tot ceea ce incerci sa proiectezi asupra celorlalti se intoarce inapoi la tine. Gandul este un bumerang perfect, el se intoarce intotdeauna la persoana care l-a trimis.
Majoritatea lectiilor pe care ni le aduce viata ne cer sa schimbam perceptia pe care o avem fata de noi insine, fata de ceilalti si fata de lumea din jurul nostru.
Nu fi ingrijorat ca drumul tau nu este la fel cu al celorlalti. Tu trebuie sa-ti urmezi propria ta cale unica, pt a te onora pe tine insuti si pt a-ti indeplini telul spiritual. Daca sensul vietii tale ii incomodeaza pe alti oameni, atunci ei nu trebuie sa impartaseasca aceasta calatorie cu tine; atunci cand ceilalti aleg sa plece, aceasta se datoreaza de obicei faptului ca ei tb sa mearga intr-o alta directie pt a se onora pe ei insisi.
Este usor sa-i ierti pe ceilalti atunci cand te-ai iertat pe tine; dar este imposibil sa-i ierti pe ceilalti, pana cand nu te-ai iertat pe tine.
Lumea nu va fi niciodata buna decat daca esti dispus sa-i vezi bunatatea.
Nu lua decizii in locul altora. Asta nu va face decat sa-ti abata atentia de la viata ta. Lasa-i pe ceilalti sa-si gaseasca drumul lor; sustine-i, incurajeaza-i, dar sa nu crezi ca stii ce este bine pentru ei. Nu tu esti cel care stie...
Nu cauta compania cuiva care-ti neaga libertatea de a fi tu insuti. Esti raspunzator pt cei cu care te aduni.
Niciunul dintre noi nu este rau. Toti facem greseli si toti avem nevoie sa iertam si sa fim iertati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu