marți, 28 septembrie 2010

Omule, fii bun!


Fie ca întotdeauna sa-mi amintesc sa încurajez pe cineva. În orice moment se gaseste cineva în preajma care are nevoie de bunatatea si ajutorul tau!

Accepta ceea ce nu poti accepta, iarta ceea ce nu poti ierta si da ceea ce nu esti obligat sa dai.

Orice om stie cel putin un lucru pe care tu nu-l stii. Nimeni nu-i poate cunoaste pe ceilalti la nivelul sufletului, asa ca nu-i judeca!

Esti nemultumit de felul în care îti merge azi? Schimba cursul zilei încurajînd pe cineva care pare sa aiba o zi la fel de proasta ca a ta.

Ai grija sa nu adaugi la povara altora. Ceea ce ceri sau astepti de la ei poate parea putin, dar pentru ei ar putea fi ultima picatura.

Oamenii cu adevarat însemnati nu se simt importanti ci îi fac pe altii sa se simta importanti.

Aceeasi raza poate lumina doua obiecte si produce doua efecte diferite, în functie de cîta lumina absoarbe si reflecta fiecare obiect. Tot asa, o singura experienta poate afecta doua vieti în moduri diferite.

O fapta facuta din dragoste si bunatate poate ca nu va schimba cursul istoriei, dar daca va schimba viata cuiva, atunci merita tot efortul.

În locurile pe unde trecem, asupra persoanelor pe care le frecventăm, lăsăm urme bune sau rele, luminoase sau întunecate. De aceea este atât de important să lucrăm asupra gândului şi a sentimentelor, pentru că prin ele putem face bine sau rău.

Cum ne sunt gândurile, aşa ne este şi viaţa. Un gând, bun sau rău, îşi pune amprenta nu numai pe cel căruia îi este adresat, ci în primul rând pe cel care îl emite, pentru că gândul atrage gânduri similare, amplificând astfel binele sau răul iniţial, totul întorcându-se asupra noastră, ca un bumerang.

Trecutul nu există, el este doar un efect al memoriei voastre. Viitorul este la fel de inconsistent, el este doar imaginaţie. Numai prezentul este real, viu.

Ne imbolnavim atunci cand ni se imbolnaveste sufletul;sufletul se imbolnaveste din lipsa de iubire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu