luni, 31 ianuarie 2011

Au nevoie de ajutorul nostru

Saracie, boala, disperare. Vara poate ca valea Costestilor e plina de mere. Dar iarna isi sufla deja crivatul in usa casei cu doua odai si 12 suflete...

Situatia familiei este din ce in ce mai grea. Nu gasesc nimic de lucru, nu le-ajung banii nici de paine si cartofi. Mama este disperata ca in aceste conditii nu va reusi sa-si pazeasca copiii de boala si mai rau, ca Gabriel risca o revenire a leucemiei.

Daca puteti transmite cazul acestei familii unor companii care le pot trimite niste alimente, daca-i puteti ajuta pentru niste lemne de foc pentru iarna, sau cu orice altceva, va rugam sa o faceti.

Pe numele lui Gabriel se poate face o donatie, orice mica suma este binevenita, in contul:

RO 60 INGB 0000999901728759 titular Lupu Gabriel



http://apeluriumanitare.wordpress.com/2009/11/13/lupu-gabriel-si-casa-cu-doua-odai/

vineri, 28 ianuarie 2011

Sustineti copiii talentati!

Familiile acestor copii nu le pot acorda suportul financiar pentru dezvoltarea aptitudinilor, pentru cursuri de specialitate, pentru pregătire cu profesori de specialitate sau pentru participarea la concursuri, campionate. Cei şase copii s-au făcut remarcaţi prin diverse aptitudini artistice, prin vointa şi dorinţa de muncă, prin puterea de a visa la ceva mai sus.

Iată copiii pe care îi puteţi ajuta donând:

Maria Vasilescu – 12 ani – pictură

Un copil special, de o sensibilitate aparte care combină, într-un mod deosebit, culorile cu pasiunea pentru pictură şi bucuria de a fi copil. Stă împreună cu părinţii, fratele mai mic şi bunicii într-o casă cu o singură cameră în localitatea Popeşti Leordeni, jud.Ilfov. Singura sursă de venit este salariul tatălui, care lucrează ca şofer.

Maria este elevă în clasa a VI-a la Liceul Tonitza şi are rezultate şcolare foarte bune. Fetiţa nu ratează nici un concurs sau olimpiadă, în special pe acelea din domeniul artelor vizuale în care ea este foarte talentată.

Mircea Dumitrescu – 12 ani- muzică (vioară)

La prima vedere un copil obişnuit, căruia îi place să se joace cu maşinuţele şi cu copiii de vârsta lui, să descopere mereu lucruri noi şi să … cânte la vioară. Provine dintr-o familie foarte săracă. În urma premiului câştigat la concursul “Vreau să fiu vedetă” familia a dat avans pentru un apartament de 2 camere dintr-o casa naţionalizată.

Mircea Dumitrescu are doar 12 ani, studiază vioara de la 5 ani, iar instrumentul muzical i-a devenit cel mai bun prieten. Însă la concursurile la care participă, intră în competiţie cu tineri de peste 20 de ani. Şi de cele mai multe ori câştigă acele concursuri. Despre el profesorii spun că „nivelul la care Mircea interpretează este unul academic”. Nu e deci de mirare că i se spune “Micuţul Paganini”.

Andreea Olariu - 13 ani- muzică

Andreea are doar 13 ani iar vocea ei a fost asemănată cu cea a marelor interprete internaţionale Lara Fabian, Celine Dion şi Laura Pausini.

Printre talentele deosebite ale României, cu care ne putem mândri este şi Andreea Olariu - o fetiţă a cărei voce a fost premiată cu nu mai puţin de 15 trofee în mai puţin de 3 ani şi numeroase premii I la festivalurile naţionale şi internaţionale de muzică uşoară. Primul trofeu l-a obţinut la vârsta de zece ani la festivalul Delfinul de Mare din Cumpăna.

Andrei Bidirliu - 18 ani- telegrafie

Andrei Bidirliu este campion mondial la telegrafie viteză, probă de simulare trafic radio. În ţară a fost desemnat campion naţional la toate probele, luând în total 24 de medalii. La 18 ani se laudă cu zece ani de telegrafie. Din 2007, din cauza problemelor financiare şi a unor neînţelegeri pe plan local cu Palatul Naţional al Copiilor din Iaşi, băiatul se antrenează singur iar în concursuri participă din partea Palatului Copiilor Suceava.

Provine dintr-o familie cu o situaţie financiară precară (tatăl pensionat, mama - femeie de serviciu). Locuieşte împreună cu o altă familie într-o garsonieră. În 2007, a câştigat medalia de aur la campionatele mondiale din Serbia.

Maria (8 ani) şi Alexandru Dinu (10 ani) – arte marţiale

Elevi la şcoala nr.3 Pipera, practică arte marţiale (karate) de performanţă sub îndrumarea lui Iacob Marius şi sensei Bogza Cristian. Au obţinut medalii de aur, şi bronz la concursurile pe ţară. Provin dintr-o familie nevoiaşă, locuiesc într-o rulotă de 2*7,2 m, amplasată pe terenul unor bătrâni la marginea unui cartier din Pipera.

Părinţii nu au un loc de muncă stabil, au fost concediaţi în urma disponibilizărilor acum doi ani, iar în prezent lucrează cu ziua.

Cum puteţi ajuta aceşti copii excepţionali?

- Trimiteţi SMS la 848 pentru a dona 2 euro, serviciu oferit gratuit de toţi operatorii : Vodafone, Cosmote şi Orange. Nu se percepe TVA. Perioada de alocare a numerelor de SMS 15 – 31 ianuarie 2011.

În afara acestui concurs puteti dona si prin alte metode:

Romtelecom:
0 900 900 301- 10 euro/apel
0 900 900 303 – 3 euro/apel
0 900 900 305- 5 euro/apel
Nu se percepe TVA

Am preluat de aici:

http://www.libertatea.ro/stire/sustine-copiii-talentati-si-libertatea-te-premiaza-319817.html

joi, 27 ianuarie 2011

Au nevoie de ajutorul nostru

Gemenii Nicolae si Elena-Georgeta Patrascu au implinit astazi 8 anisori.
Copiii (baietelul – tetrapareza spastica; fetita – parapareza spastica) vin periodic in Bucuresti la recuperare. Anul trecut au fost operati intr-o prima etapa la Chisinau. In februarie, anul acesta urmeaza a doua etapa, cu conditia sa stranga pana atunci suma necesara: 2 x 1850 euro = 3700 euro (costuri operatie) + cheltuieli transport ( per total aproximativ 4000 euro).

Date de contact si conturi pentru donatii: Niculina Mandricel (mama copiilor),
Sat Buda-Craciunesti, Nr. 59, comuna Cislau, judetul Buzau
Nr. de telefon: 0764 555 095; 0753 765 211; 0238 585 696
RO 77 BTRL 01 00 12 01 S 04 088 XX (LEI)
RO 52 BTRL 01 00 42 01 S 04 088 XX (EURO)

Documente medicale gemenii Patrascu: http://ai-suflet-bun.blogspot.com/2011/01/documente-medicale-gemenii-patrascu_5695.html
Un reportaj de anul trecut : http://www.acasatv.ro/emisiuni/o-mama-are-nevoie-disperata-de-ajutor-copiii-ei-sufera-de-tetrapareza-spastica-iar-sotul-face-naveta-ca.html
Fotografii ( Alexandra Dinca): http://steluteledemare.fotografiidefamilie.ro/2010/01/nicolae-si-elena/

luni, 24 ianuarie 2011

Filip Paduraru

« Eu i-am spus mamei sã nu mai plângã. Si i-am spus si domnului doctor, cã, dacã tãierea piciorului va fi singura posibilitate ca eu sã trãiesc, sã îl taie, cãci nu vreau sã mor”, spune Filip, zâmbind si privindu-si cu drag surioara mai micã. Eu cred în Dumnezeu, v-am spus cã vreau sã mã fac preot. Am crezut foarte mult cã se poate face ceva cu aceastã protezã si încã mai cred, adaugã bãiatul.”

Are doar 13 ani, vrea sã devinã preot, dar viata lui atârnã de un fir de atã. Se numeste Filip Pãduraru, este din Vetrisoaia si, pânã mai ieri, juca fotbal si rugby cu colegii lui de clasã. Acum, viata lui se împarte între cârje si cãrucior. Pentru el si familia lui, viata a devenit un calvar. Diagnosticul pus în luna august de medici este implacabil: tumorã malignã la piciorul drept.

La Spitalul “Sfânta Maria” din Iasi, medicii i-au spus cã ar mai fi o sansã, dar pentru reusita operatiei este nevoie de o protezã care costã aproape 400 de milioane de lei vechi. Luna trecutã, Filip trebuia sã meargã la operatie. Din cauza lipsei banilor, nu s-a mai dus, desi colegii si comunitatea localã au fãcut eforturi considerabile sã îl ajute. Acum, durerile au revenit si au devenit insuportabile. Dar Filip nu si-a pierdut speranta. (…). Ambii pãrinti sunt pensionari si nu au posibilitãti materiale sã-si ajute fiul, sã-i mai dea o sansã la viatã. Au încercat sã facã un împrumut la bancã, dar fãrã folos. Alãturi de Filip se aflã si surioara lui mai micã. Este în clasa I si cea mai mare dorintã pe care o are este ca fratele ei sã fie sãnãtos, sã redevinã Filip cel de acum 6 luni. Autoritãtile locale s-au implicat foarte mult, dar suma strânsã pânã în prezent nu este suficientã. Din cei 8.000 de euro necesari pentru interventie chirurgicalã si protezã, Filip are doar 3.000 si deci, mai are nevoie de inca 5.000 de euro.

Îl puteti ajuta depunând o sumã în contul deschis la CEC BANK – Vetrisoaia, pe numele Elena Pãduraru:
RO28CECEVS2508RON0441795
Tel: 0761482906

http://adriana-dardindar.blogspot.com/2011/01/apel-umanitar-filip-paduraru.html

duminică, 23 ianuarie 2011

Autobiografie in cinci capitole - Portia Nelson


I.
Merg pe stradă.
E o groapă adâncă în mijlocul drumului.
Cad în ea.
Sunt pierdut … nimeni nu mă ajută.
Nu e vina mea.
Durează o veşnicie până ies.

II.
Merg pe aceeaşi stradă.
E o groapă adâncă în mijlocul drumului.
Mă fac că n-o vad.
Cad în ea din nou.
Nu pot să cred ca sunt iar în groapă.
Dar nu e vina mea.
Durează mult până ies.

III.
Merg pe aceeaşi stradă.
E o groapă adâncă în mijlocul drumului.
O văd.
Tot cad în ea. E deja obişnuintă.
Am ochii deschişi.
Ştiu unde sunt.
E vina mea. Ies din groapă imediat.

IV.
Merg pe aceeaşi stradă.
E o groapă adâncă în mijlocul drumului.
O ocolesc.

V.
Merg pe altă stradă.

Cum incepe lichidarea unui popor?

Se incepe prin a-i sterge memoria: ii distrugi cartile, cultura, religia, istoria si apoi altcineva ii va scrie alte carti, ii va da alta religie, alta cultura, ii va inventa alta istorie (de origine latina, greaca, slavica, dupa momentul politic). Intre timp poporul incepe sa uite ceea ce este sau ceea ce a fost, iar cei din jur il vor uita si mai repede; limba nu va mai fi decit un simplu element folcloric, care mai devreme sau mai tirziu va muri de moarte naturala. Noile forme “istorice” vor aduce elemente si simboluri noi de adoratie care le vor indeparta pe cele vechi. Din vechiul strat spiritual vor ramane undeva, la un etaj inferior al cunoasterii, numai citeva expresii, traditii, impresii, fragmente de nume de localitati, munti si ape, fara un inteles aparent.
Spiritualitatea, tehnologia, continuitatea noastra multimilenara in acest spatiu, nu are dreptul nimenea sa ne-o conteste, aceasta fiind o crima, un act de inalta tradare sau de iresponsabilitate civica fata de patria si poporul nostru.

Mai mult aici

http://neamul-romanesc.com/arhiva/napoleon-savescu-cum-incepe-lichidarea-unui-popor/

Dansul Calusarilor - se pare ca are la origini un ritual samanic

Este cel mai vechi si cel mai spectaculos dintre dansurile traditionale romanesti si are semnificatii diferite: venerarea Rusaliilor, desfatarea zeului cabalin substituit de o masca purtata de Mut, de o efigie (Steagul Calusului) si un totem (Ciocnitul Calusului), transferul magic al fertilitatii divine prin vrajirea in timpul jocului a unui bolovan de sare dat apoi vitelor si a unui blid cu seminte pentru insamantarea si rodnicia ogoarelor.

Dansul Calusului, se practica in sudul tarii, dar si in Moldova de Rusalii, calusarii executand un ritual magic. In Deva o varianta a acestei traditii are loc in ianuarie. Cei care joaca sunt initiati dupa un ritual secret, bine pastrat. Ceremonialul cuprinde dansuri si ritualuri executate de o ceata masculina ierarhizata: Mut, Vataf, ajutor de Vataf, Stegar, Calusari de rand.

Calusarii sunt priviti ca vindecatori ai celor ale caror minti au fost luate de Rusalii si pe care acestia le gonesc. Se spune ca acest dans protejeaza oamenii, vitele si recoltele de fortele malefice.

Calusul a fost inclus in Lista Capodoperelor Patrimoniului Oral si Imaterial al Omenirii (Masterpieces of the Oral and Intangible Heritages of Humanity). Acest fapt a fost comunicat de directorul general al UNESCO, Koïchiro Matsuura, la sediul UNESCO din Paris, vineri, 25 noiembrie 2005.

joi, 13 ianuarie 2011

Florin

A avut nevoie de noi luna asta pt a-si continua studiile. Mesajul mamei lui m-a impresionat:

"sunt mandra si trista mama a unui baiat care a implinit 18 ani in iunie2010.a luat examenul incadrul universitatii ion mincu la facultatea de design de produs pe locul 16 la fara taxa.noi lucramcat putem de mult dar anul acesta nu am mai reusit sa mai punem vreun ban deoparte .mentionez ca mai am o fata de 14 ani in clasa a 7 a si un baietel de 9 ani in clasa a 3 a.pana in sarbatori am reusit sa/l intretinem dar aceasta luna cursurile incep pe 3 ianuarie azi este 5 ianuarie iar copilul meu e tot acasa fiind imposibil sa continue din lipsa banilor.in speranta ca cineva cu suflet mare o sa/l ajute macar ianuarie si februarie pana mai incep muncile noastre spun ca are nevoie de bani necesari platii caminului a materialelor si pentru mancare.va rog din suflet sa/l ajutati pe florin sa/si continue facultatea.dumnezeu sa va ajute"

Sa speram ca in lunile viitoare Florin se va descurca, si-a gasit un job ocazional, dupa cursuri.

Dragii mei, trebuie sa ne ajutam tinerii sa invete, ei sunt speranta noastra! Eu o voi face de cate ori voi avea ocazia si posibilitatea...

duminică, 9 ianuarie 2011

Am mai citit


Batalia pentru Romania - Petre Varain
Misterul mortii, lumea cealalta si nemurirea -Dr Aurel
Popescu-Balcesti
Reconectarea- Dr Eric Pearl
Codul lui Oreste-Oreste Teodorescu
Copiii de cristal-Doreen Virtue
Lumea astrala-Melina Klein
Misterul calatoriilor in vietile noastre anterioare - Pascal Septimius
Vieti trecute, vieti viitoare-Patrick Druot
Partea intunecata a cautatorilor de lumina - Debbie Ford
Ghid fundamental de esoterism si parapsihologie
Vindecarea spirituala - Bruce Goldberg
Linistea vorbeste- Eckhart Tolle
Viitor cu cap de mort- Radu Cinamar
Comuniune cu Dumnezeu - Neale Donald Walsch

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Stefan

Am primit o cerere de ajutor pt Stefan:

"Sunt elev in clasa a 9 a la liceul Grivita, parintii mei se numesc Lacusteac Costel si Tudorache Marieta mama fiind femeie de serviciu la Policlinica cu Plata nr 1 mama fiind singura intretinatoare a familiei tata fiind bolnav avand un accident de munca neavand pensie sau ajutor social mama suporta toate cheltuielile casei cu rugamintea daca se poate sa ma ajutati cu imbracamitne rechizite si alimente.Mama are un salariu de 430 lei plus alocatia mea de 42 de lei.Adresa mea: Strada Sperantei nr.2 demisol ap. 2 telefon 3134995 0735065011.MULTUMESC!"

M-am intalnit cu Stefan si i-am dat niste haine, multe dulciuri si 300 lei - cu care si-a luat adidasi, geaca, fular si caciula si mancare pt Craciun.

Claudia are nevoie de ajutorul nostru

Are 14 ani, dar dupa cum arata nu-i dai nici 10....e orfana de la 9 ani, are 2 frati, o sora mai mica si un frate mai mare. De cand le-au murit parintii, sunt crescuti de 2 matusi, fiecare avand la randul ei cate 2 copii -toate aceste suflete locuiesc intr-o singura camera, undeva in apropierea Bucurestiului.
Cele 2 femei au lucrat asta-vara pe la oameni pe te-miri ce, dar acum nu au nimic de lucru....murim de foame in casa, imi zice cateodata Claudia cu tristete.
Asta-primavara, femeile culegeau urzici de la padure si le vindeau in piata -atunci Claudia imi zicea ca mananca zilnic, dimineata, la pranz si seara , numai urzici...
Ma intalnesc cam de 2 ori pe luna cu ea si ii cumpar mancare, ii mai dau hainute pt ea si pt verii ei, iar de Craciun si de Revelion, cu ajutorul unui prieten generos, am reusit sa-i asigur mancare din belsug si chiar si un brad!
Problema este ca ea ar avea nevoie de ajutor in mod constant...

duminică, 2 ianuarie 2011

Recomandarea lui Gheorghita Coser pt anul 2011

"Nu cred ca este important sa facem altceva decât ceea ce se întâmpla deja. A lupta împotriva durerii, daca nu ai înteles-o, ar putea duce la alegerea unei scheme gresite de tratament.
Nu cred ca trebuie sa facem altceva decât ceea ce suntem îndemnati sa facem acum, adica sa fim buni, seriosi si pozitivi în ceea ce facem. Forta de grup este impresionanta si a rezista împotriva dezmembrarii, împotriva discordiei promovata ca o educatie moderna este o mare victorie a generatiei noastre. Altii, care vor veni dupa noi, daca vor putea, vor face mai mult.
Cultivarea atitudinii de discordie este genul de confruntare pe care trebuie sa o abordam noi, întreaga generatie, adica sa-i inchizi gura raufacatorului, daca este nevoie chiar cu metodele lui, si sa-i ajuti pe oameni sa fie mai puternici si sa traiasca liberi, dupa propriile lor alegeri, dar sa fii mereu prezent ca exemplu pozitiv, ca protector, ca reper.
Actiunea porneste din interior, din suflet, din profunzimile fiintei, pentru ca lupta acolo se duce. Daca ai salvat o prietenie si nu ai vândut-o sentimentelor aberante, banilor, confortului, minciunii, urii sau dispretului si, cel mult, ai trecut-o în pasivitate, pentru a putea în timp ierta, este o victorie care împlineste sufletul, îl face mai puternic, mai matur, mai rezistent si… îi molipseste si pe ceilalti.
Nu exista o solutie miraculoasa, ci doar atât: fiti buni, seriosi si pozitivi în tot ceea ce faceti pentru ca “Unde-i unul, nu-i putere/La nevoi si la durere. /Unde-s doi, puterea creste/Si dusmanul nu sporeste!“.