vineri, 30 septembrie 2011

When the mind rests, the subconscious whispers...

Mintea constienta nu poate controla mai mult de 7 procese simultane . Subconstientul este omnipotent, el controleaza mii de procese simultan.
Constientul nu poate controla subconstientul; noi trebuie sa accesam subconstientul si sa-l lasam sa faca ce vrea el. Intr-un caz de pericol extrem, de exemplu, constientul se blocheaza, dar subconstientul este cel care actioneaza.
Cand frecventa cerebrala e mai mare de 12 Hz, suntem in starea beta (activitate); cand e intre 8-12 Hz suntem in starea alfa . Se intra relativ usor in alfa, e starea de trecere de la veghe la somn de ex seara la culcare sau dimineata cand te trezesti si esti inca somnoros; in aceasta stare este indicat sa-ti repeti o idee, un obiectiv -pt ca avand acces la subconstient, va prinde contur, se va indeplini.
Pana la 4 ani, copiii sunt in alfa, stare in care mintea este extrem de receptiva. Deci pana la 6-7 ani, memoria copilului inregistreaza cantitati incredibile de informatie necesara pentru a se descurca in mediul lui. Sunt astfel foarte importante afirmatiile pe care le fac adultii, in special parintii, fata de copilul lor, intrucat acestea se inregistreaza ca adevaruri absolute. La acea varsta constiinta copilului nu e suficient de dezvoltata ca sa evalueze in mod critic, de exemplu, ca afirmatia : "Nu esti bun de nimic!" a fost doar o vorba scapata, in treacat, asa incat acest "adevar" va ajunge sa modeleze comportamentul de mai tarziu. Copii fiind, noi toti am fost - ca sa zic asa - programati de oamenii si mediul din jur, gratie acestui tip de receptivitate, asa incat ca si adulti ne cladim viata fix pe baza a ceea ce am descarcat automat in memoria subconstienta.
Intre 4-8 Hz avem frecventa theta, corespunzatoare somnului cu vise (constiinta calatoreste in planuri astrale; exista activitate neuronala foarte intensa, dar la alta frecventa).
Cercetarile spun ca intre nastere si varsta de 2 ani, creierul uman functioneaza predominant la cea mai joasa frecventa, anume 0,5 - 4 cicluri / secunda (Hz), cunoscuta ca unde delta. Copiii pana la un an si 2 luni sunt 85% din timp in frecventa delta, corespunzatoare somnului profund, fara vise, din care persoana nu-si mai aminteste nimic. Sub 0,5 Hz se intra in moarte clinica.
Daca esti privat de starea delta (se pare ca avem nevoie permanent de o cufundare in acele straturi profunde ale constiintei), in cateva zile mori....

Marele scriitor american Mark Twain se mandrea a nu fi muncit nicicand in viata sa, nesfiindu-se sa afirme ca toate cartile sale sunt opera exclusiva a subconstientului, care le scria in locul lui, in stare de "atipire".
Acelasi lucru l-au recunoscut pentru o parte din opera lor si: Wolfgang Amadeus Mozart, Robert Louis Stevenson, Johann Wolfgang Goethe, Thomas Alva Edison, Guglielmo Marconi, Albert Einstein, Nicola Tesla, Friederich von Stradonitz, Giuseppe Tartini, etc - vezi mai multe exemple aici:
http://www.dreaminterpretation-dictionary.com/famous-dreams.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu