marți, 23 august 2011

Comportamentul de reusita

Seara, la culcare, sa nu rememorezi momentele neplacute ale zilei incheiate. Stopeaza tendinta mintii de a rumega ganduri rele. La culcare, franele rationale sunt slabite si atunci subconstientul primeste usor sugestiile si impresiile puternice. Rumegarea unui esec al zilei devine astfel program pentru un nou esec.Daca prelungesti o mahnire, te programezi cu o noua mahnire.Stopeaza aceasta tendinta, aminteste-ti ca esecul este doar o fata a nerabdarii tale si a orgoliului tau.
Daca maine trebuie sa dai un raspuns important, daca se cere sa iei o hotarare mare, este bine sa nu te frramanti cum vei rezolva, sa nu intorci problema pe toate partile. Ci doar, cu detasare, sa rostesti calm:" Eu iau decizii bune." Fara sa gandesti care decizie anume, ci doar intareste mintea cu incredere in sine...
Lumea este o oglinda si-ti restituie chipul pe care i-l arati. La iesirea din casa, la coborarea in strada, controleaza-ti expresia fetei. Sa nu aiba nici urma de incruntare. Oricate griji si preocupari ai intre peretii casei, intre oameni descreteste fruntea si construieste-ti un chip senin, destins.
Chipul tau programeaza lumea cu nuante afective. Tu esti un programator inconstient al lumii. Mereu functioneaza intre tine si altii hipnoza spontana: nestiuta, dar puternica.Oamenii se sugestioneaza tacit prin chip, atitudine, culori, asteptari.
Aminteste-ti de 3 ori pe zi sa-ti spui: " Chipul meu senin imbunatateste aura corpului meu si aura celor pe langa care trec." Un om imbunatatit are efect pozitiv, prin simpla lui prezenta, asupra a 100 de oameni. Pe strada, in metrou, in autobuz, la birou, toti vor primi dinspre tine, fara sa stie, un program pozitiv. Tu insuti vei resimti pozitiv reflexul acestui program, caci lumea este o oglinda...

Vasile Andru - Terapia destinului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu