sâmbătă, 30 octombrie 2010

NU INDIFERENTEI!


http://stirileprotv.ro/stiri/social/nu-indiferentei-donati-20-din-impozitul-pe-profit-institutiilor-sanitare.html

vineri, 29 octombrie 2010

Cine sunt eu? Care este sensul vietii mele si incotro merg?


Sensul vietii mele este sa ma trezesc... pentru ca viata este doar o imagine in oglinda a felului meu de a fi si de a gandi. Sa calatoresc pt a descoperi, sa traiesc constient aventura si sa ma bucur de ea.
Sa recunosc faptul ca tot ce imi este dat este doar o oferta a vietii; ca pierderea si castigul au aceeasi valoare; ca doar perceptia mea face ca ceva sa fie bun sau rau…trebuie doar sa imi schimb perceptia si toate lucrurile se schimba.
Pot schimba ura in dragoste, frica in curaj si intunericul in lumina.

Sensul vietii noastre e sa acumulam experiente din care sa extragem cunostinte- singurele lucruri din viata pe care le putem lua cu noi.

Indiferent unde suntem si ce facem, indiferent ce parere avem despre noi, ne cautam
neincetat pe noi insine!

Indiferent ce vom face, intr-o zi vom gasi drumul. Chiar si atunci cand credem ca nu mai exista drum de iesire, ne-am indepartat doar cu un pas de drum – caci poarta spre drum se deschide catre interior ; drumul este in noi...

miercuri, 27 octombrie 2010

Alexandru si Darius au nevoie de ajutorul nostru!



http://www.libertatea.ro/stire/alexandru-si-darius-sunt-premianti-desi-invata-la-lumanare-308546.html

Mi-a scris autorul acestui articol:


"Vă salut. Daniel Măgureanu sunt, de la ziarul Libertatea. V-am trimis telefonul lui Mihai Căşăriu, tatăl lui Alexandru şi Darius

.........- Mihai Căşăriu. Mama celor doi copii şi-a părăsit familia în anul 2005 şi a plecat în Spania, fără nicio explicaţie. Conform celor spuse de fostul soţ, Mihai Căşăriu, în cei 5 ani nu a trimis bani decât o singură dată, şi atunci aproape 100 de euro. Luaţi legătura cu domnul Căşăriu şi stabiliţi cum îl puteţi ajuta"


O prietena de-a mea este profesoara baiatului mai mare si mi-a confirmat ca este cel mai bun din clasa, dar ca de cateva zile este racit... nu stia ca situatia lui de acasa se prezinta atat de rau...

Sa strangem niste bani pentru ei, va rog, ma intalnesc maine cu prietena mea, sa-i dea lui Alexandru. Sau daca aveti alte idei, spuneti-mi; daca vreti sa le daruiti mancare, dulciuri, haine, incaltaminte, jucarii, reviste, etc - orice este binevenit!

Multumesc !!!!!

vineri, 22 octombrie 2010

Are nevoie de ajutor urgent!

"Buna ziua. Am gasit clinica in Italia care doreste sa o primeasca la tratament pe micuta Bubulina. Medicul o asteapta saptamana viitoare. Din pacate costurile tratamentului trebuie sa fie suportate de catre familie.
Cautam voluntari pentru impartirea afiselor. Este o lupta contra cronometru.
21 octombrie 2010, 11:45"

http://marinadenisa.wordpress.com/

duminică, 17 octombrie 2010

Sa fim mai buni si ne va fi mai bine!


Principala forta a sufletului este iubirea. Cu cat este mai mare capacitatea noastra de a iubi, cu atat suntem mai sanatosi si mai fericiti. Si nu exista iubire adevarata fara iertare.
Lipsa compasiunii, a iubirii si a iertarii declanseaza iadul in vietile noastre.
Oameni buni, iubiti si iertati, nu incetati niciodata sa daruiti si nu judecati!
Acordati-va zilnic un ragaz pt incarcarea bateriilor, cateva momente de liniste, pace, singuratate cu voi insiva, cateva momente de introspectie.
Bucurati-va de o floare sau de o frunza, de mangaierea calda a soarelui, de adierea vantului printre crengile copacilor si de sunetul ploii care bate in geam.
Cultivati speranta si gandurile bune pentru a fi sanatosi si fericiti!

sâmbătă, 16 octombrie 2010

Este extraordinar ca cei care pot sa ajute o si fac!!!

Compania Procter&Gamble a donat in cadrul campaniei „Sansa la viata, sansa la noi amintiri” doua sisteme de ventilatie cu frecventa inalta oscilatorie (HFOV) Sectiei de neonatologie din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Cuza-Voda” din Iasi. Aceste echipamente, care nu existau inainte de campanie, in nicio maternitate din Romania, reduc complicatiile determinate de prematuritate si pot creste rata de supravietuire a copiilor nascuti prematur.

In cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie Cuza-Voda din Iasi functioneaza doua sectii clinice de neonatologie, cu 145 de locuri, media nasterilor la acest spital fiind de 20 pe zi. In 2009 au fost ingrijiti 7.142 de nou-nascuti. 989 au fost prematuri, iar 25% dintre ei au avut venit pe lume mai devreme de 32 de saptamâni de gestatie. Indicele de mortalitate neonatala la Iasi este de 0,61%, fiind cel mai mic din tara.

“Complicatiile tardive, cum ar fi displazia bronho-pulmonara determinata de ventilatia mecanica prelungita (peste 21 zile) si barotrauma necesita imperios un aparat de ventilatie cu frecventa oscilatorie inalta pentru a putea fi evitate, altfel pot duce la complicatii si chiar la deces. Anul trecut 176 copii nascuti prematur ingrijiti in maternitatea noastra ar fi avut nevoie de acest sistem de ventilare. Aceasta donatie este extrem de utila si ne va ajuta sa oferim o sansa la viata in special copiilor nascuti inainte de 32 saptamani de gestatie sau care au sub 1500 grame”, a declarat Doamna Profesor Doctor Maria Stamatin, Director Medical, Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Cuza-Voda din Iasi.

-------------------------------------------------------------------------

Câteva zeci de persoane, voluntari, angajaţi ai firmei de servicii profesionale 'PricewaterhouseCoopers' şi membri ai Asociaţiei Little People România, au participat vineri, în campania de conştientizare 'Poţi şi tu', susţinută de tinerii supravieţuitori ai cancerului, la reamenajarea spaţiului verde din faţa Institutului Oncologic 'Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu'.

'Suntem aici pentru că sprijinim Asociaţia Little People, admirăm entuziasmul acestor oameni şi ceea ce fac pentru copiii din România. Sperăm că prin aceasta vom schimba ceva, vom face atât pentru copii, cât şi pentru ceilalţi pacienţi şi familiile lor ceva plăcut, care să îi aline în momentele dificile prin care trec', a declarat pentru AGERPRES Brian Arnold, partener Tax Service al asociaţiei 'PricewaterhouseCoopers'.

El a subliniat că aceasta reflectă politica PWC de a da înapoi ceva comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea.
La rândul ei, directorul medical al Institutului Oncologic, Ileana Condrea, le-a mulţumit voluntarilor pentru demersul lor de a încerca să ofere un ambient plăcut pacienţilor şi nu numai.

În cadrul campaniei 'Poţi şi tu', în zilele de 2 şi 3 octombrie, Asociaţia Little People împreună cu Clubul ''Temerarii' vor organiza campanii de strângere de fonduri în Iulius Mall din Cluj-Napoca şi Băneasa Shopping City din Bucureşti, sumele urmând să fie folosite pentru renovarea unei camere de joacă şi terapie din Spitalul 'Sfânta Maria' din Iaşi, a precizat Katie Rizvi, vicepreşedinte al Asociaţiei Little People România.

marți, 12 octombrie 2010

Marius are nevoie de ajutorul nostru!

http://ai-suflet-bun.blogspot.com/

Marius se afla in evidentele medicilor cu MALADIE CONGENITALA DE CORD EBSTEIN SI CIANOZA. Pe 29 noiembrie este programat in Germania la operatie. Fara aceasta interventie nu poate supravietui.


Mai are nevoie de 4000 lei ca sa poata pleca luna viitoare la operatie.


Daca doriti sa ajutati:

REIFFEISEN BANK-VALENII DE MUNTE
RO20RZBR0000060012917620
CRIVAT MARIA ROMINA
TEL 0745522828

luni, 11 octombrie 2010

Salvati un copil!

http://www.salvatiuncopil.blogspot.com/

Prodan Miruna Georgiana, o fetita in varsta de 3 ani si 5 luni, a fost diagnosticată la începutul lunii iulie cu TUMORĂ INTRACRANIANĂ DE LOB PARIETAL DREPT.
Mama ne spune disperata
„Spitalizarea, investigaţiile şi intervenţia chirurgicală costă 50.000 Euro, bani pe care noi nu i-am putut strânge până acum. Am încercat să strângem banii necesari, fiecare prieten, coleg, cunoscut, părinţii, rudele şi chiar şi oameni de bine pe care nu îi cunoaştem au donat câte o sumă pentru fetiţa noastră, Miruna. Cu toate acestea nu am strâns decât 25.000 RON. Am vorbit din nou cu medicii de la INI Hannover şi următoarea programare o avem pe data de 26.10.2010, dar putem merge numai dacă strângem cei 50.000 Euro necesari operaţiei.„

Miruna are teledon la Romtelecom. Cu speranta ca apelurile dumneavoastra, trimise la unul din numerele alaturate, apelabile din reteaua Romtelecom, vor ajuta la salvarea unei vieti, va multumim !

09 00 90 08 50 - 2 Euro
09 00 90 08 52 - 5 Euro
09 00 90 08 54 - 10 Euro

Update -http://salvatiuncopil.blogspot.com/2010/10/va-multumim.html

vineri, 8 octombrie 2010

Tanti Mia are nevoie de ajutor!


Tanti Mia e o zana ce a luat sub bagheta ei magica suflete de copii, suflete ce inca dor, suflete ce inca sufera, suflete ale nimanui, suflete ce au fost in plus pentru o mama si un tata. Copii pentru care "mama" si "tata" nu mai exista. Copii pentru care nici nu a existat vreodata cu adevarat. Pentru care viata nu a avut de daruit zambete si caldura. Pentru care viata a fost egoista, asa cum numai ea poate fi. Intr-o lume nedreapta, sunt copii care plang. Intr-o lume nedreapta, parintii nu sunt parinti. Intr-o lume nedreapta exista totusi oameni. Si oamenii mai pot avea suflete pe care sa le poata imparti cu cei din jur.

Copii inconjurati de bunatate, dupa ce lacrimile au siroit pe obrajii lor firavi…
La Mia's Children, e o lume de basm. Mia e o zana a sufletelor pierdute si regasite. Mia e sufletul ce a strans langa ea inocenta pierduta a copilariei , pentru a-i da speranta ca zorii zilei de maine se vor ivi. Mia e un om care a strans in ea sufletul a 10 oameni si daruieste cat 100 de oameni la un loc. Si privind-o, stii ca un om poate face ca lumea sa fie mai frumoasa. Prin ochii Miei, copilaria are zambete luminoase. Prin ochii Miei, lumea poate fi mai buna. Prin sufletul Miei, ce stie sa daruiasca din ea…

Ochisorii li se inalta, ca o rugaminte, catre cer si catre oameni. Catre alti oameni decat aceia care i-au abandonat cand erau prea mici ca sa inteleaga ce fel e lumea si viata. Cu privirile blande, intrebatoare, cercetatoare, ne privesc copiii. Cu glasurile limpezi, ne cheama. E un strigat timid de ajutor al unor copii pentru care viata nu a avut de oferit prea mult.Si in ochi le vad teama pentru sufletele ce s-au pierdut si spera intr-o regasire. Le vad dorinta de a fi iubiti si de a iubi, caci au atat dragoste de oferit. Le vad zambetul timid, intrezarit la vederea noastra. In ochi le citesc teama si speranta. In acei ochi limpezi ca ne privesc, am regasit atata puritate, atata dragoste cat nu exista intr-o viata de om.

In ochi le stau ascunse sufletele ranite de nepasarea parintilor, de ignoranta lumii… In privire le sunt scrise povestile de viata. Si toata rautatea lumii, desi
i-a lovit, nu i-a atins, caci au ramas puri intr-o lume urata, iubind ce i-a ranit. Ce fel de dreptate a unei lumi e asta? Ce fel de lume dreapta e una in care un copil plange?
Si , mai mult… ce fel de lume e una in care noi trecem nepasatori pe langa ei?


Cititorule, tu cel care te-ai aplecat pentru o clipa asupra acestor randuri, opreste-te din drumul tau, caci un copil plange… Ii poti insenina zambetul, ii poti aduce o bucurie, cat de mica, ii poti lumina chipul trist. Daca altii pot, noi de ce nu am putea?

joi, 7 octombrie 2010

Serghei Pinzaru - sunt onorata ca-l cunosc!


Clovnul cu o inimă uriaşă, un rac sensibil si sufletist, ucraineanul cu cetăţenie română s-a alăturat Asociaţiei „Little People” în urmă cu opt ani, cand i-a cunoscut la Bucureşti pe Shajjad şi Katie Rizvi, cei care au fondat asociatia în 1994 în Ungaria şi, doi ani mai târziu, s-au mutat la Cluj.

Spune că, pentru el, voluntariatul a devenit o misiune în viaţă.

http://www.adevarul.ro/actualitate/Cluj-Serghei-Pinzaru-clovnul-uriasa_0_41997369.html