sâmbătă, 16 octombrie 2010

Este extraordinar ca cei care pot sa ajute o si fac!!!

Compania Procter&Gamble a donat in cadrul campaniei „Sansa la viata, sansa la noi amintiri” doua sisteme de ventilatie cu frecventa inalta oscilatorie (HFOV) Sectiei de neonatologie din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Cuza-Voda” din Iasi. Aceste echipamente, care nu existau inainte de campanie, in nicio maternitate din Romania, reduc complicatiile determinate de prematuritate si pot creste rata de supravietuire a copiilor nascuti prematur.

In cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie Cuza-Voda din Iasi functioneaza doua sectii clinice de neonatologie, cu 145 de locuri, media nasterilor la acest spital fiind de 20 pe zi. In 2009 au fost ingrijiti 7.142 de nou-nascuti. 989 au fost prematuri, iar 25% dintre ei au avut venit pe lume mai devreme de 32 de saptamâni de gestatie. Indicele de mortalitate neonatala la Iasi este de 0,61%, fiind cel mai mic din tara.

“Complicatiile tardive, cum ar fi displazia bronho-pulmonara determinata de ventilatia mecanica prelungita (peste 21 zile) si barotrauma necesita imperios un aparat de ventilatie cu frecventa oscilatorie inalta pentru a putea fi evitate, altfel pot duce la complicatii si chiar la deces. Anul trecut 176 copii nascuti prematur ingrijiti in maternitatea noastra ar fi avut nevoie de acest sistem de ventilare. Aceasta donatie este extrem de utila si ne va ajuta sa oferim o sansa la viata in special copiilor nascuti inainte de 32 saptamani de gestatie sau care au sub 1500 grame”, a declarat Doamna Profesor Doctor Maria Stamatin, Director Medical, Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Cuza-Voda din Iasi.

-------------------------------------------------------------------------

Câteva zeci de persoane, voluntari, angajaţi ai firmei de servicii profesionale 'PricewaterhouseCoopers' şi membri ai Asociaţiei Little People România, au participat vineri, în campania de conştientizare 'Poţi şi tu', susţinută de tinerii supravieţuitori ai cancerului, la reamenajarea spaţiului verde din faţa Institutului Oncologic 'Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu'.

'Suntem aici pentru că sprijinim Asociaţia Little People, admirăm entuziasmul acestor oameni şi ceea ce fac pentru copiii din România. Sperăm că prin aceasta vom schimba ceva, vom face atât pentru copii, cât şi pentru ceilalţi pacienţi şi familiile lor ceva plăcut, care să îi aline în momentele dificile prin care trec', a declarat pentru AGERPRES Brian Arnold, partener Tax Service al asociaţiei 'PricewaterhouseCoopers'.

El a subliniat că aceasta reflectă politica PWC de a da înapoi ceva comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea.
La rândul ei, directorul medical al Institutului Oncologic, Ileana Condrea, le-a mulţumit voluntarilor pentru demersul lor de a încerca să ofere un ambient plăcut pacienţilor şi nu numai.

În cadrul campaniei 'Poţi şi tu', în zilele de 2 şi 3 octombrie, Asociaţia Little People împreună cu Clubul ''Temerarii' vor organiza campanii de strângere de fonduri în Iulius Mall din Cluj-Napoca şi Băneasa Shopping City din Bucureşti, sumele urmând să fie folosite pentru renovarea unei camere de joacă şi terapie din Spitalul 'Sfânta Maria' din Iaşi, a precizat Katie Rizvi, vicepreşedinte al Asociaţiei Little People România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu