joi, 13 mai 2010

Viata noastra terestra


Aceasta lume este o scoala si cu totii am venit aici ca sa invatam; a invata inseamna a face greseli si a le corecta.
Tot ce ne pune viata inainte "bun" sau "rau" este exact ceea ce ii trebuie sufletului nostru pentru a progresa; revenim iar si iar pana ce invatam cum trebuie, totul face parte din evolutie.
Tot ceea ce devenim noi in aceasta viata terestra este lipsit de semnificatie daca nu ne folosim de talentele noastre pentru a le fi de folos celor din jurul nostru. Toate darurile cu care suntem inzestrati ne-au fost date exclusiv pentru a ne ajuta semenii. Prin serviciile pe care le aducem altora, noi ne desavarsim evolutia spirituala.
Fiecare dintre noi primeste mai mult ajutor decat isi poate imagina; ingerii stau langa noi, gata sa ne ajute oricand le cerem acest lucru si bucurandu-se pentru realizarile noastre.
E in firea noastra sa simtim compasiune pentru noi si pentru altii. E in firea noastra dorinta de a intinde o mana si de a alina un prieten. Singurul lucru care sta intre noi si oricine altcineva, intre noi si orice altceva, este frica ; frica este doar absenta iubirii, la fel cum intunericul este absenta luminii.
Tot ceea ce facem pentru a ne dovedi iubirea este binecuvantat in fata lui Dumnezeu: un zambet, un cuvant de incurajare, un sacrificiu cat de mic; prin astfel de actiuni, noi crestem din punct de vedere spiritual.
Nu exista fiinta umana care sa nu merite iertarea si iubirea noastra. Numai Dumnezeu stie ce se afla in inima omului si numai el poate judeca perfect; el ne cunoaste spiritul, in timp ce noi nu vedem decat puterile si slabiciunile noastre exterioare. Toate emotiile negative (ura, manie, invidie, amaraciune, refuzul de a ierta) ne distrug spiritul, iar pentru felul in care ne comportam cu semenii nostri va trebui sa raspundem...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu