miercuri, 10 februarie 2010

Sa incetinim putin ritmul, banii nu aduc fericirea!


Ritmul alert in care traim zi de zi ne face sa ne indepartam de lucrurile simple care dau frumusete vietii. Oamenii ar trebui sa investeasca in alti oameni, nu in obiecte - obiecte de aruncat mai devreme sau mai tarziu. Oamenii cauta frumusetea vietii doar in marile reusite,fara a mai acorda importanta gesturilor mici,cotidiene. De fapt acestea fac cursul vietii. Viata are si ceva care trebuie trait, adica munca e foarte buna, insa ideile despre munca si activitate trebuie reconsiderate. Lucrurile mici sunt importante. Este ca atunci cand esti concentrat pe ceva si nu mai vezi nimic in jur.


Nu iti trebuie atat de multi bani ca sa poti sa fii fericit si multumit în viata; trebuie sa stii profita inteligent de timpul pe care il ai de trait, astfel încât sa nu devii un sclav al muncii. Deteriorarea relatiilor interpersonale este o consecinta a lipsei de timp. Nu trebuie sa devii sclavul valorilor materiale si nu trebuie sa-ti consumi toata existenta alergând dupa bani,dupa o pozitie ierarhică.

Trebuie sa stii cind sa te opresti, pentru ca nu ai nevoie de mai mult si mai mult ca sa poti sa ai satisfactii nebanuite in viata; sa nu devii un robot, un om "simplificat", un nevrotic sau un isteric. Munca in exces diminueaza personalitatea umana, dezumanizeaza. Ar trebui ca fiecare dintre noi sa acorde mai mult timp dezvoltarii spirituale, sanatatii, petrecerii timpului liber cu prietenii si familia, si nu sa-si dea sufletul in campul muncii.

Fiecare dintre noi ar trebui sa faca un pas inapoi, sa poata vedea mai clar ce e cu adevarat important in viata, sa creada in puterea lui de a iubi si de a darui neconditionat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu