vineri, 12 februarie 2010

Parintele Valentin Stefan

"Sunt multe cupluri care trăiesc în bună întelegere, dar în câte altele nu e decât chin, mizerie si ură. Adult ori copil, esti nevoit să suporti numai certuri, să auzi vorbe de ocară, si, din te miri ce, să primesti doar bătăi. tipete, plânsete, copii bătuti, sotii alungate… vieti zbuciumate, suflete chinuite.
Asa se ajunge la destrămarea câte unei familii în care toti au de suferit. Bărbatul se apucă de băutură, femeile îsi iau copiii si pleacă; alteori copiii rămân singuri ori ajung pe străzi.
Rămasi pe drumuri, femeile înstrăinate si copiii lor si-au găsit un rost prin asezământul înfiintat de Părintele Valentin Stefan. Impresionat de drama acestor suflete chinuite, Părintele Valentin, cu binecuvântarea Prea Sfintitului Părinte doctor Ambrozie Meleacă, Episcopul Giurgiului, a fondat Asociatia Pro-Vita ”Sf. Brâncoveanu” Filiala Giurgiu.
Părintele Valentin a luat în grija sa mai multi copii dintre cei salvati, născuti prin veghea neobosită asupra ispitei de a fi abandonati. Si, pentru că, cel mai bine, copiii sunt crescuti de propriile mame, în grija părintelui sunt primiti numai copii împreună cu mamele lor.
În acelasi timp, la Rălesti au venit persoane cu alt gen de probleme, care aveau nevoie de ajutor, viitoare mame fără un adăpost sau persoane cu handicap.
Asa s-a format ”familia de suflet” de la Rălesti, cu 20 de copii si 15 femei.

O problemă stringentă cu care se confruntă copiii si mamele de la Asociatia Pro Vita ”Sf. Brâncoveanu” filiala Giurgiu este frigul. De Sf. Spiridon a nins, si tot de atunci au început micutii să răcească. Lemnele Asociatiei sunt putine, în special cele uscate, căci de acelea este nevoie.
Facem apel către toti cei cu inimă bună, către cei care ar putea dona lemne (uscate) sau resouri, calorifere electrice sau orice altceva ce ar putea duce la obtinerea unui pic de căldură pe timpul acestei ierni care se anuntă a fi geroasă.
Vă rog să ne iertaţi pentru că apelăm la bunăvointa dumneavoastră.
Dumnezeu să vă răsplătească pentru dragostea pe care o arătaţi faţă de copiii si mamele Asociatiei, iar noi vă mulţumim anticipat.

Cu mulţumiri şi dragoste duhovnicească,

Preot Ştefan Valentin"

Am preluat de aici:

http://provitagiurgiu.wordpress.com/

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

Telefon Părintele Valentin: 0720 906 635, 0762 656 077
Asociatia Pro Vita „Sfântul Brâncoveanu” Filiala Giurgiu
CUI (Cod unic de înregistrare): 23247302

Conturi deschise la BCR – Giurgiu
RON: RO39 RNCB 0145 0983 4964 0001
EURO: RO12RNCB0145098349640002

3 comentarii:

  1. Sambata, 20 februarie, un prieten al unei colege a ajuns la acesti copii, in comuna Slobozia, jud Giurgiu. Le-am trimis hainute, dulciuri si 700 RON. Ar fi bine sa ne mobilizam lunar si sa le trimitem cate un mic ajutor...

    RăspundețiȘtergere
  2. Oameni buni, haideti sa ajutam si de data aceasta, sa ajutam ca bucuria si caldura inimilor noastre sa incalzeasca si bucure sufletele copiilor pe care parintele Valentin Stefan ii pastoreste la aşezământul social „Sfinţii Mihail şi Gavril” din com. Slobozia, judeţul Giurgiu.
    Zilele acestea incendiul care a distrus cateva constructii (bucataria si sala de mese) din cadrul asezamantului pentru copii orfani din Valea Screzii a fost intens mediatizat, iar oamenii (inclusiv armata) au sarit cu totii sa-i ajute pe copii de acolo, adunati si pastoriti de parintele Nicolae Tanase. Am fost acolo ieri (17.12.2011) si, fara sa exagerez , va spun ca era o avalansa de ajutoare din toate partile, din toata tara si chiar din afara tarii. Tiruri cu lemne si materiale de constructii, camionete/dubite si zeci de masini pline cu alimente si haine. Efectiv cei de acolo erau coplesiti de atatea ajutoare, organizatoric nu faceau fata la un asemenea aflux de oameni si ajutoare.
    In acele momente mi-am amintit de parintele Valentin Stefan si cei 32 de copii pe care ii ingrijeste singur cu sotia sa si ajutorul catorva mame din cadrul asezamantului, care se straduiesc sa ofere o viata si un viitor mai bun copiilor fara familie, care acum trebuie sa se pregateasca de iarna (a fost blanda pana acum,dar este abia la inceput).
    Am indraznit si am intrebat pe mai multi dintre cei ce aduceau ajutoare copiilor din Valea Screzii daca cunosc ca, in judetul Giurgiu, parintele Valentin Stefan se straduie singur cu sotia sa ingrijeasca 32 de copii orfani sau abandonati si ca acestia se confrunta cu lipsuri si greutati, ca cei de acolo au si ei nevoie de ajutorul nostru, ba poate chiar mai mult decat cei de la Valea Plopului si Valea Screzii.
    Nici unul dintre acestia nu stiau de munca si asezamantul parintelui Valentin Stefan. Unii dintre ei au marturisit ca daca ar fi stiut ar fi daruit macar o parte din ajutorul adus acolo parintelui Valentin.
    Munca si dificultatile pe care le intampina parintele Valentin Stefan sunt cunoscute de putini oameni fiindca povestea si munca sa nu sunt mediatizate suficient, nu apar pe canale mass-media mai vizibile si nu exista un sprijin constant in acest sens din partea celor il cunosc si il mai ajuta din cand in cand.
    In acele momente am hotarat ca, impreuna cu cei dragi, sa incercam sa strangem cateva cadouri pentru copii pe care parintele Valentin ii ingrijeste.
    Zis si facut , insa mi-am dat seama cat de nesemnificativ este ajutorul pe care intentionez eu sa-l fac si ca aproape ca nu se merita sa bat drumul pana acolo cu doua sacose pline. Intristat, eram pe punctul de a renunta, cand un gand mi-a dat curaj. Mi-am amintit ca exista oameni inimosi care il cunosc pe parintele Valentin si care nu o data s-au mobilizat pentru a-i da o mana de ajutor .
    Fratilor, haideti sa ne unim inca o data, ca unde-i unul nu-i mare putere, insa cand ne unim mai multi puterea sporeste si multe lucruri bune si bucurii putem aduce semenilor mai necajiti.
    Mai avem o saptamana pana la Craciun, inca avem timp sa strangem jucarii, hainute, alimente, bani, dupa puterile fiecaruia, si sa daruim, impreuna din inima copiilor pe care parintele Valentin Stefan ii ingrijeste si ocroteste la aşezământul social „Sfinţii Mihail şi Gavril”.
    Am vorbit cu parintele Valentin pe 17.12.2011 seara si mi-a spus ca in momentul de fata cea mai mare nevoie sunt lemnele de foc si alimentele, dupa care materialele de constructii.
    Datele de contact ale parintelui Valentin
    Telefon Părintele Valentin: 0720 906 635, 0762 656 077
    Asociatia Pro Vita „Sfântul Brâncoveanu” Filiala Giurgiu
    CUI (Cod unic de înregistrare): 23247302

    Conturi deschise la BCR – Giurgiu
    RON: RO39 RNCB 0145 0983 4964 0001
    EURO: RO12RNCB0145098349640002
    Datele mele de contact, in cazul vreti sa ne unim fortele si sa mergem impreuna pe 24.12.2011 la parintele Valentin sunt: Mircea, telefon 0770.960.043 (RDS) 0724.950.353 (vodafone).

    RăspundețiȘtergere
  3. daca doresti mai multe informatii despre "Asezamantul Social "Sfintii Mihail si Gavriil" com. Slobozia, jud Giurgiu", despre nevoile oamenilor din Asezamant, despre campanii intra pe profilul http://www.facebook.com/pages/Asezamantul-Social-Sfintii-Mihail-si-Gavriil-com-Slobozia-jud-Giurgiu/133466276745181

    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere