marți, 23 martie 2010

Povestea lui Vasi şi a Alexandrei

"Vasi (Vasile) şi Alexandra Matei sunt fraţi. El are 10 ani şi ea 16. Mama lor, Iulia, trăieşte ceva ce nu aş vrea să trăiesc în vecii vecilor. O poveste a unei boli numite cancer, care, doar în doi ani, a aruncat-o în disperare.
Primul s-a îmbolnăvit Vasi. Avea 8 ani. În august 2008, disperarea şi-a făcut culcuş în casa lor: Vasi a fost diagnosticat cu Leucemie acută limfoblastică. A făcut tratament un an la oncopediatrie Budimex. În 2009 a apărut speranţa. Vasi a intrat în remisiune şi a început tratamentul de întreţinere. La fiecare două luni vine la spital pentru controlul periodic.
Dar s-a îmbolnăvit si Alexandra. Alexandra are 16 ani. S-a născut pe 31 octombrie 1993 şi este în clasa a IX-a.
S-a întâmplat acum patru săptămâni. În timp ce Vasi făcea analizele, Iulia a primit un telefon de la Alexandra: mama, te rog să veniţi mai repede acasă, mie îmi este rău. Am o umflătură mare la gât. S-a dus femeia, cât a putut de repede. A adus-o şi pe Alexandra la spital. Când i-au spus medicii că fata este suspectă de cancer, Iulia a simţit că înnebuneşte. Mai avea o şansă, de 1% să nu fie adevărat. Rezultatul biopsiei. Doar că nu a fost să fie.
Ziua de 19 martie 2010 i-a aruncat pe toţi în disperare. Alexandra avea cancer. Limfom Hodgkin. Pe 22 martie Alexandra a început tratamentul. Dar pe datorie. Trebuie să cumpere medicamentele. Iulia ştie cât este de greu să le găseşti, să faci rost de bani – în decembrie 2008 căuta cu disperare Dexametazonă pentru Vasi (şi acum copilul trebuie să ia Metotrexat capsule, un alt medicament care nu se găseşte în România).
Familia Matei are nevoie de ajutor. Au nevoie urgent de medicamente pentru Alexandra – 30 flacoane de Dacarbazină de 200 mg injectabil şi 16 flacoane de Vinblastină de 10 mg injectabil – sau de 4.000 RON ca să le poată cumpăra (un flacon de Dacarbazină costă 27 de euro – în cel mai fericit caz, iar unul de Vinblastină 11 euro).
Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:
BRD – sucursala Ciorani, Prahova
RON: RO 34 BRDE 300 SV 4469 5803 000
Titular: Matei Iulia (mama copiilor)
Telefon: 0766 579 347
Domiciliu: Ciorani, judeţul Prahova"


Am preluat de aici: http://isabellelorelai.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu