marți, 9 martie 2010

Nu va neglijati sufletul!


Majoritatea fiintelor umane traiesc viata intr-un ritm rapid, au mintile permanent ocupate cu ganduri, planuri si griji. E foarte usor sa fii prins in lupta pentru existenta, dar a-ti accelera viata nu inseamna a o face mai buna. Banii si averile, faima si pozitia sociala nu-ti pot aduce pacea si fericirea.
Viata a devenit superficiala, artificiala, formala, pentru ca trebuie sa faci anumite lucruri. Desigur,iti urmezi indatoririle, dar pierzi o parte din viata, pt ca viata e posibila doar daca esti viu, daca traiesti cu intensitate.
Daca flacara ta interioara s-a acoperit cu formalitati, datorii, reguli, pe care le indeplinesti fara tragere de inima, poti doar sa te tarasti; viata ta poate fi una de convenienta, dar nu simti ca traiesti cu adevarat.
Este imperios necesar ca oamenii sa-si readuca in suflet bucuria si lumina; o carte buna, o piesa de teatru, un spectacol de opera, un concert de muzica folk etc -toate acestea se pot constitui intr-o veritabila sursa de putere sufleteasca; daca nu ii aprinzi sufletului tau o lumina, iti piere cheful si dragostea de viata.
Fiecare din noi are tot timpul posibilitatea de a alege. Anumite alegeri ne aduc doar lupta si durere, altele ne aduc liniste si vindecare.
Este momentul ca fiecare din noi sa observe ce anume ii aduce pacea si linistea sufleteasca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu