duminică, 22 aprilie 2012

Ziua Internationala a Cartii si a Drepturilor de Autor

Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor este iniţiată şi sărbătorită de UNESCO, din 1995, în fiecare an, pe 23 aprilie, data la care s-a născut şi a murit William Shakespeare. Ziua de 23 aprilie este strâns legată de nume celebre ale literaturii mondiale, ca Miguel de Cervantes, Inca Garcilaso de la Vegas, William Wordsworth, Jules Barbey d'Aurevilly, Rupert Brooke, Halldór Laxness,Vladimir Nabokov şi Maurice Druon.

Librăria online Elefant.ro celebrează şi anul acesta Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, dăruind 3.000 de cărţi românilor pe 23 aprilie, în Bucureşti, Oradea, Cluj-Napoca şi Braşov.

 "Dăruieşte o carte - Ziua Mondială a Cărţii" este o iniţiativă elefant.ro, fiind realizată cu ajutorul partenerilor librăriei online şi cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional. În Bucureşti, acţiunea elefant.ro se va desfăşura în două etape: în prima parte a zilei, vor fi oferite cărţi personanelor care trec prin Piaţa Universităţii, iar seara, celor din Centrul Vechi al Bucureştiului. De asemenea, bucureştenii vor primi vouchere cu discount 30% la comenzile de cărţi pe site-ul www.elefant.ro.

 La Oradea, cărţile vor fi dăruite trecătorilor din zona centrală de către elevii de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, iar la Cluj-Napoca acţiunea va fi realizată cu ajutorul elevilor Şcolii Internaţionale. În Braşov, trecătorii vor primi cărţi de la membrii clubului Tiuk.

Alte manifestări vor fi organizate luni în Capitală în cadrul Programului de Carte, ce îşi propune să creeze anual, de Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii români, deţinători de drepturi de autor, pentru bibliotecarii români, în cadrul unor evenimente mediatice cu mesaje pro-lectură şi de susţinere a culturii scrise naţionale. 

Sursa: http://www.romanialibera.ro/cultura/carte/de-sfantul-gheorghe-se-sarbatoreste-si-ziua-cartii-261525.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu