marți, 22 noiembrie 2011

Sa-l ajutam pe Ciprian in lupta cu cancerul!

Ciprian Bica este un prieten al unei colege de serviciu. Este tatal a 2 fetite: Anita de 14 ani si Raluca de numai 1 anisor si 7 luni. A fost diagnosticat acum 1 an cu melanom malign, s-a operat, iar post-operatoriu toate analizele au fost bune, nemaindicand prezenta cancerului in organism.In urma cu o luna, la ultima tomografie efectuata s-a identificat adenopatie axilara dreapta, care acum cateva zile a fost operata.Din pacate, rezultatul in urma acestei operatii este unul crunt : tumora maligna cu numerosi ganglioni metastazati.I s-a prescris tratament cu citostatice si radioterapie, iar previziunile medicilor de aici sunt sumbre. Familia a luat legatura cu 2 Institute Oncologice din strainatate Marea Britanie si Germania) care sunt dispuse sa-l ajute si sa-l trateze, dar au nevoie de 100.000 de euro.
Familia si-a scos la vanzare apartamentul, dar valoarea acestuia este mai mica decat suma necesara pentru tratament, asa ca orice ajutor din partea noastra este binevenit!
Iata conturile in care puteti dona pentru Ciprian:
EURO: RO82 RNCB 0289002336430002
LEI: RO12 RNCB 0289002336430001
SWIFT: RNCBROBU (valabil pentru ambele conturi)
Banca BCR Sucursala B-dul Iuliu Maniu, Nr. 18-20, Bl.15 A+b, Sector 6 Bucuresti
Titular conturi: Petraru Oltita, mama lui Ciprian.

duminică, 13 noiembrie 2011

Am participat si noi





Ii dorim multa sanatate lui Tudor!

Alexandra are nevoie de noi

Alexandra Groza este o minune de fetiță de numai 6 ani, din Dorohoi, elevă în clasa I la Școala nr. 7 "A.I. Cuza".În această toamnă, școala și-a deschis porțile și pentru Alexandra, iar ea, bucuroasă, i-a pășit voios pragul.... Cu speranțe, cu vise frumoase, ca fiecare copil ce pășește în clasa I...
După câteva săptămâni însă, speranțele au început să se stingă.... Visele ei s-au frânt sub ochii îngroziți și plini de neputință ai părinților care au aflat că puiul lor de nici 7 ani suferă de o boală nemiloasă: LEUCEMIE ACUTĂ MIELOBLASTICĂ... Vestea i-a lovit pe toți cei dragi, i-a împietrit de durere și spaimă...
Singurii ochi care încă par să zâmbească sunt ai Alexandrei... Ea nu știe, dar noi știm că dincolo de zâmbetul ei senin, pândește o grea suferință... Asupra inocenței ei se va năpusti o durere crudă, nemiloasă care va alunga seninătatea de pe chipul ei frumos...
Alexandra este acum internată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sfânta Maria" din Iași, secția Hemato-Oncopediatrie sub tratament chimioterapic. I s-a recomandat o operație de transplant medular, operație extrem de costisitoare care depășește cu mult prea mult puterile celor dragi...
Operația s-ar putea efectua în străinătate conform recomandării doamnei prof. dr. Ingrith Miron în grija căreia se află Alexandra. Costurile sunt însă enorme... Din păcate, timpul nu are răbdare... Suma este extrem de mare pentru a putea fi strânsă într-un timp atât de scurt (2 luni). Sperăm ca alternativa operației în țară ce reduce costurile la jumătate să devină posibilă (peste 50.000 Euro după spusele medicilor din Iași). Pentru aceasta, este nevoie să-i fim aproape!
Să-i întindem o mână de ajutor! Cu cât suntem mai mulți, cu atât șansele ei de viață cresc!...FIECARE ZI DIN VIAȚA EI DEPINDE DE NOI!...

Dacă doriți să donați bani, indiferent de sumă, tatăl Alexandrei a deschis un cont pe numele :

GROZA DUMITRU - cont umanitar
Cont Lei- RO49RNCB0044023859590001
Cont Euro - RO22RNCB0044023859590002
BCR Dorohoi

Orice ajutor, fie el cât de mic, e binevenit!

Am preluat de aici:

http://alexandragrozadorohoi.blogspot.com/

vineri, 4 noiembrie 2011

Viitor de aur tara noastra are...

10.000 de copii sunt parasiti anual in maternitatile si in spitalele de pediatrie din Romania, iar in momentul de fata numarul copiilor abandonati se ridica la peste 100.000. Cazurile copiilor supusi unor tratamente inumane, abandonati în spitale sau pur si simplu aruncati la gunoi de proprii parinti sunt din ce în ce mai frecvente.
Cauzele:saracia, analfabetismul, consumul de alcool, gradul redus de cultura si de educatie, limitarea accesului la servicii medicale şi sociale de bază.
Condamnati inca de la nastere la o viata lipsita de dragoste si caldura, abuzati, maltratati, neglijati, adultii de maine sunt pierduti, dezorientati si traumatizati de adultii iresponsabili de astazi.
Rata abandonului scolar a crescut in ultimii opt ani de aproape trei ori, in cazul invatamantului primar, si de patru ori in cazul invatamantului gimnazial. In Bucuresti, jumatate dintre copiii strazii – minori cu varste cuprinse între 7 şi 14 ani – nu frecventează scoala, iar 46% sunt analfabeti.
In Bucuresti si in marile orase sunt exploatati aproape 5.000 de copii. Aproape jumatate dintre ei cersesc, iar 61% au abandonat scoala în jurul varstei de 11 ani.
In loc sa mearga la scoala, pentru a invata sa scrie si sa citeasca, in loc sa se joace în parc, zeci de mii de copii mană vitele cu biciul, spala masini in frig, colectează deseuri, cara lazi sau cersesc, obligati de parintii lor - adulţii iresponsabili de astazi ai Romaniei.
Ce viitor de aur sa mai aiba tara noastra?
Cat de optimist sa fii ca sa mai crezi asta?