marți, 6 martie 2012

Eu nu ma supar pe mami atunci cand nu avem paine la masa...

Stefania
8 suflete traiesc intr-o camera de 2/2m. Acolo stau, acolo se joaca, acolo mananca, acolo isi fac lectiile. Cum au ajuns in situatia aceasta? Au locuit intr-o localitate pe langa Fetesti, impreuna cu bunica Stefaniei si cel de-al doilea sot al acesteia. Au avut acolo o casa normala, cu camere, cu bucatarie, cu sobe, "reusisem sa punem si noi termopane la casa" mi-a spus tatal celor 6 copii. A murit bunica, iar bunicul vitreg, i-a gonit la putin timp, deoarece casa era pe numele lui. Au lasat totul in urma si s-au refugiat la o matusa, care nu are copii si care a acceptat sa ii primeasca intr-o camera pe toti. O camera mica, cu o soba de pamant, pe care gatesc, cu un singur rand de geamuri, prin care intra vantul fara probleme, cu un tavan care sta sa cada.
Veronica
Parintii ei s-au despartit, ea si cei doi frati ai sai au ramas cu tatal. Acesta era violent uneori iar pe fetita nu a lasat-o sa mearga la gradinita nici o zi. In urma unei anchete sociale, copiii au fost dusi intr-un centru de plasament. Veronica nu s-a putut adapta, nu a rezistat acolo, cerand sa fie dusa la bunica, lucru care s-a si intamplat. Din vara, ea sta cu bunica si cu bunicul.

Mai multe aici:
http://steli-anamaria.blogspot.com/2012/03/8-suflete-o-camarutaun-sat-uitato-iarna.html

Elena are nevoie de ajutorul nostru!

Am primit ieri mesajul de mai jos:

"Poate reusim sa dam impreuna O MANA DE AJUTOR unei mame DISPERATE cu un copil de trei ani, care dupa sase luni fara venit, va ramane cat de curand si fara locuinta, are restante de 600 EUR la chirie..… Tin sa specific ca desi mamica are studii superioare si este un om de calitate si bine antrenat, accepta ORICE TIP DE SLUJBA pt a putea supravietui , alaturi de copilasul ei, al carei unic intretinator este, neexistand alte rude in viata, care sa-i poata oferi un minim ajutor! Va multumim anticipat, pt orice idee, solutie...care sa duca macar la imblanzirea unei situatii, mai disperate decat ne permitem noi, sa o descriem! Dumnezeu sa va binecuvanteze! "


Absolventa de studii superioare, in pofida calificarii ei ca PR manager si a experientei redutabile - a lucrat cu multi oficiali si multe business-uri
de-a lungul carierei - din pricina faptului ca are in ingrijire un copil, pina acum i-au fost refuzate mai multe job-uri. Cauta o solutie in continuare. Orice idee, solutie sau recomandare e bine venita!

Imi place programul "Mesaje de iubire"


"Mesaje de iubire - programul de responsabilitate sociala sprijinit de Cosmote
In cadrul celei de-a patra editii a programului Mesaje de iubire, COSMOTE Romania ofera 45.000 euro ONG-urilor implicate in proiecte pentru ingrijirea copiilor.

COSMOTE Romania continua traditia "Mesaje de iubire", programul de responsabilitate sociala aflat la cea de-a patra editie, care aduce speranta pentru copiii bolnavi si/sau defavorizati, pentru care organizatiile non-guvernamentale creeaza proiecte speciale. In spiritul sustinerii acestor copii bolnavi si/sau defavorizati, COSMOTE Romania va oferi si În 2012 o suma din contravaloarea SMS-urilor colectata de COSMOTE Romania de la clientii sai care au transmis SMS-uri celor dragi in noaptea de Anul Nou.

"COSMOTE Romania dezvolta programe care au ca scop imbunatatirea peisajului social si in special vietile copiilor. Prin sustinerea ONG-urilor care realizeaza proiecte in favoarea copiilor bolnavi si/sau defavorizati, lucram Împreuna cu societatea civila pentru un viitor mai bun. Din SMS-urile trimise de Anul Nou de catre clientii COSMOTE Romania, vom oferi 45.000 euro catre noua ONG-uri care au in grija copii bolnavi si/sau defavorizati si speram ca aceasta suma de bani sa aduca o schimbare in viata acestor copii", a spus Ruxandra Voda, Corporate Affairs Manager, COSMOTE Romania.

In acest an, COSMOTE RomÂnia va selecta noua ONG-uri care ofera servicii de ingrijire, consiliere si educationale pentru copiii bolnavi si/sau defavorizati, pentru a oferi fiecareia dintre acestea o suma de 5.000 euro."

am preluat de aici:

http://www.granturi.ro/finantari/asociatii-si-alte-organizatii-civilefundatii/sprijinire-financiara-nerambursabila/mesaje-de-iubire-programul-de-responsabilitate-sociala-sprijinit-de-cosmote-16601.html

sâmbătă, 3 martie 2012

Razvan Nedelca are nevoie de ajutorul nostru!

"Numele meu este Nedelca Alin, am vârsta de 36 ani şi sunt din Baia Mare, jud. Maramureş. Dumnezeu mi-a binecuvântat familia cu doi băieţi. Răzvan, fiul cel mare de 13 ani şi Cătălin, mezinul familiei de 9 ani. Ei sunt lumina şi sufletul familiei mele.
Timpul s-a oprit in loc pentru cateva secunde si am crezut ca totul s-a sfarsit cand medicul mi-a citit RMN-ul si am fost anuntati ca fiul meu Razvan avea o tumoare pe creier. Am fost indrumati spre DR. PROF. Florescu, medic neurochirurg pentru operatie, operatie care s-a efectuat la sfarsitul anului 2009. Din spusele medicului, operatia a avut succes, dandu-ne certitudinea ca nu vor mai aparea probleme.
Bucuria, emotia, lacrimile ne-au coplesit pe toti, cosmarul luase sfarsit, dar nu pentru mult timp. Azi dupa 2 ani retraim aceleasi momente dureroase, aceleasi deziluzii, pentru ca in urma controlului de 2 ani, RMN-ul a confirmat ca tumoarea a recidivat. Cuvintele DR.Florescu au fost:”trebuie reoperat”
Am inceput sa ma informez, sa ma documentez pana am dat o de mana de ajutor, am auzit de DAN SANTIMBREANU, un suflet de om, un om care a cunoscut durerea dar si un supravietuitor in lupta cu boala. La el am gasit speranta si ne-a indrumat la clinica unde a fost si el operat, in Germania la INI HANNOVER. Am trimis si noi analizele fiului meu la aceasta clinica raspunsul sosit de la Prof.Dr.R. Fahlbusch a fost ca operatia se poate face cu succes, insa suma necesara operatie si a ingrijirilor se ridica la 50.000 euro, asa cum ne-a confirmat deja clinica si ar trebui facuta cat mai curand.

In momentul de fata nu am acesti bani si nici nu cred ca am cum sa fac rost de ei intr-un timp asa de scurt, iar de formularul E 112 (de la Casa Nationala de Sanatate) nu putem beneficia deoarece operatia se poate realiza si in Romania, chiar daca sansele sa scape fara sechele sunt foarte mici.
Pentru cei care cred ca ne pot ajuta cu donatii oricat de mici sau care pot da informatia mai departe la societati (companii, organizatii,..) care au posibilitatea sa ma sprijine am afisat urmatoarele conturi:

BCR Sucursala Baia Mare – titular cont NEDELCA ALIN
- EURO RO93RNCB0182125040580002
- LEI RO23RNCB0182125040580001

ING Sucursala Baia Mare – titular cont NEDELCA ALIN
- LEI RO49INGB0000999902781407

BRD Sucursala Baia Mare – titular cont NEDELCA ALIN
- EURO RO82BRDE250SV55245462500
- LEI RO86BRDE250SV55245382500
BRD GSG SA SUCURSALA BAIA MARE
STR G. SINCAI, NR. 38B, BAIA MARE JUD. MM
SWIFT: BRDEROBU

Pentru informaţii suplimentare vă stăm la dispoziție la nr. de telefon 0743622397 (Alin Nedelca)"

mai multe detalii aici:

http://nedelcarazvan.wordpress.com/