marți, 23 martie 2010

De Paste, sa "adoptam" o familie


Sunt foarte multi oameni mai putin norocosi decat noi, din ce in ce mai multi....
Nu cerşesc, nu stau cu mâna întinsă să le pice din cer. Cu toţii, fără excepţie, vor să muncească si fac nişte eforturi uneori supranaturale pentru a putea aduce acasă la copii o bucată de pâine. Mulţi sunt din zone defavorizate, cu mult şomaj şi multă sărăcie. Şi se bucură enorm pentru un kilogram de zahăr, un litru de ulei, nişte conserve, biscuiţi, ceva dulce, un kilogram de mălai, făină, orez, săpun, şampon, pastă de dinţi, tampoane, pampers, etc - tot ceea ce noi numim "strictul necesar" Eventual, dacă există, 2-3 hăinuţe potrivite vârstei copiilor.
Am ales sa o ajutam pe:
Radu Crenguţa – are 5 copii: 2 fete de 3 şi 14 ani si 3 băieţi de: 4 ani (cu o malformaţie a intestinului, are anus contra naturii), 8 ani şi 16 ani.

Am preluat de aici:
http://www.oamenidarnici.ro/2010/03/adopta-o-famile-ofera-un-ajutor-din-suflet.html

Povestea lui Vasi şi a Alexandrei

"Vasi (Vasile) şi Alexandra Matei sunt fraţi. El are 10 ani şi ea 16. Mama lor, Iulia, trăieşte ceva ce nu aş vrea să trăiesc în vecii vecilor. O poveste a unei boli numite cancer, care, doar în doi ani, a aruncat-o în disperare.
Primul s-a îmbolnăvit Vasi. Avea 8 ani. În august 2008, disperarea şi-a făcut culcuş în casa lor: Vasi a fost diagnosticat cu Leucemie acută limfoblastică. A făcut tratament un an la oncopediatrie Budimex. În 2009 a apărut speranţa. Vasi a intrat în remisiune şi a început tratamentul de întreţinere. La fiecare două luni vine la spital pentru controlul periodic.
Dar s-a îmbolnăvit si Alexandra. Alexandra are 16 ani. S-a născut pe 31 octombrie 1993 şi este în clasa a IX-a.
S-a întâmplat acum patru săptămâni. În timp ce Vasi făcea analizele, Iulia a primit un telefon de la Alexandra: mama, te rog să veniţi mai repede acasă, mie îmi este rău. Am o umflătură mare la gât. S-a dus femeia, cât a putut de repede. A adus-o şi pe Alexandra la spital. Când i-au spus medicii că fata este suspectă de cancer, Iulia a simţit că înnebuneşte. Mai avea o şansă, de 1% să nu fie adevărat. Rezultatul biopsiei. Doar că nu a fost să fie.
Ziua de 19 martie 2010 i-a aruncat pe toţi în disperare. Alexandra avea cancer. Limfom Hodgkin. Pe 22 martie Alexandra a început tratamentul. Dar pe datorie. Trebuie să cumpere medicamentele. Iulia ştie cât este de greu să le găseşti, să faci rost de bani – în decembrie 2008 căuta cu disperare Dexametazonă pentru Vasi (şi acum copilul trebuie să ia Metotrexat capsule, un alt medicament care nu se găseşte în România).
Familia Matei are nevoie de ajutor. Au nevoie urgent de medicamente pentru Alexandra – 30 flacoane de Dacarbazină de 200 mg injectabil şi 16 flacoane de Vinblastină de 10 mg injectabil – sau de 4.000 RON ca să le poată cumpăra (un flacon de Dacarbazină costă 27 de euro – în cel mai fericit caz, iar unul de Vinblastină 11 euro).
Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:
BRD – sucursala Ciorani, Prahova
RON: RO 34 BRDE 300 SV 4469 5803 000
Titular: Matei Iulia (mama copiilor)
Telefon: 0766 579 347
Domiciliu: Ciorani, judeţul Prahova"


Am preluat de aici: http://isabellelorelai.wordpress.com/

luni, 22 martie 2010

Carla zice:

"Suntem o familie formata din 6 persoane respectiv 4 copii cu varstele cuprinse intre 3 – 10 ani.Sotul meu este in somaj de 6 luni iar eu nu reusesc sa imi gasesc de lucru.Fetita mea Bianca in varsta de 10 ani merge la o scoala de muzica din lugoj se pragateste pentru olimpiada la pian si ar avea urgent nevoie de un pian electric pentru a putea repeta si pentru a ajunge un doreste , este un copil talentat in care se merita investit si asta o spun profesorii.De cate ori ma uit in ochii ei, imi dau seama ca nu am sa pot sa fiu niciodata la inaltimea meritelor si muncii ei.
Acesta este doar un amanunt.Sa va mai vorbesc de strictul necesar? Detergent,paine,trai decent acesta este un lux pentru noi in fiecare zi.
Multumim daca va ganditi si la noi.Contactati Carla tel:0761624618.
Email:Rmn.1022@yahoo.com"

Am preluat de la Lia

http://www.oamenidarnici.ro/contact

Daniela Aur se afla la limita disperarii...

"FAC UN APEL CATRE OAMENII CU SUFLET SI CREDINTA IN DUMNEZEU; VA ROG MULT DACA PUTETI AJUTA O FAMILIE CU [ MANCARE, HAINE]AM 2 BAIETI 5 SI 15 ANI AL MIC ARE INALTIMEA DE 85 CENTIMETRI LA PICIOR ARE NR 28 AL MARE ARE 1 55 CENTIMETRI LA PICIOR ARE 39 VA MULTUMESC.
MA AFLU LA LIMITA DISPERARII MA ROG LA DUMNEZEU SA FACA O MINUNE SI PENTRU COPIII MEI ……
MA ROG LA DUMNEZEU PENTRU UN STROP DE SPERANTA SI BUCURIE PENTRU COPII MEI . NU IMI RAMANE DECAT SA TRAIESC CU SPERANTA CA DUMNEZEU VF FACE UN MIRACOL SI VOI PUTEA IESI DIN ACEASTA SITUATIE ……..DUMNEZEU SA VA AJUTE PE TOTI OAMENII………….
VA MULTUMESC MULT MUllttt……VA ROG MULT NU AM BANI SA IAU MACAR O [ PAINE. ] SA LE PUN PACHET LA GRADINITA SAU SCOALA VA ROG MULT CU ORICE SI 10 LEI SI ESTE BINE....
VA MULTUMESC
ADRESA: JUDETUL MEHEDINTI, MUNICIPIUL ORSOVA, STRADA PORTILE DE FIER NR.7 AP.89.
NR. TEL. 0757316183

Am preluat de la Lia, de la "oameni darnici"

http://www.oamenidarnici.ro/pe-cine-ajutam/comment-page-1#comment-752

Valentin Cristian Gaju

"Cuminte şi înţelegător. Maică-sa îi zâmbea printre lacrimi. Copil maturizat prea devreme. A simţit că moartea îi tot dă târcoale şi şi-a sfătuit părinţii să mai facă un copil. A văzut că nu le merge bine şi s-a simţit vinovat. Că din cauza bolii lui casa stă neterminată. Că dacă el ar fi fost sănătos taică-său nu ar fi fost nevoit să culeagă căpşuni prin Spania ca să aibă ce mânca. Că dacă el nu ar fi fost bolnav… Că dacă el nu ar fi avut cancer… Un copil de 10 ani se învinovăţea pentru toate relele întâmplate familiei lui. Şi că era mai bine dacă murea. Lacrimile maică-sii cădeau ca mărgelele dintr-un şirag rupt. A împlinit 11 ani, de Crăciun. Visase să fie acasă de ziua lui, dar nu a avut noroc. Atunci şi-a dorit cadou o pungă de sânge. Avea analize proaste şi nu putea să înceapă tratamentul. S-a rezolvat, cu un apel în ziar. La începutul lui februarie a venit la tratament. I-am dus 250 RON din partea Ralucăi şi Cristinei, să aibă de mâncare. Pe 26 februarie Raluca şi Cristina i-au mai trimis în cont încă 150 RON. O săptămână mai târziu a mai primit 370 RON din campania din ziar. De la spitalul din Bucureşti a plecat la spitalul din Constanţa. Era bine – şi nu m-am gândit că va zăbovi prea mult acolo. Din păcate nu a fost aşa. I-a fost rău, a stat trei săptămâni internat. Acum este din nou la Budimex. Are nevoie de un medicament care costă 300 RON. Maică-sa este disperată – şi-a luat gândul că va strânge o mie de euro pentru PET. Tot ce îşi doreşte acum este să facă rost de 300 RON pentru medicament (15 flacoane de Cosmegen). Dacă puteţi şi vreţi să îl ajutaţi pe Valentin Cristian Gaju (povestea lui este mai jos):
BCR – Constanţa
RON: RO 08 RNCB 0296 0536 5354 0001
Titular: Gaju Elena
Contact: Gaju Elena, mama – 0720 759 945
Domiciliu: comuna Poarta Albă, Str. Traian nr. 55, judeţul Constanţa"

Am preluat de aici:

http://isabellelorelai.wordpress.com/2010/03/19/ruga/

marți, 16 martie 2010

Andrei mai are 744 de ore de trait daca nu-l ajutam...

Andrei are 27 de ani, este din Bucuresti si sufera de cancer intr-o stare avansata. Mama lui ne implora sa-l ajutam:

„Va scriu aceste randuri in speranta ca ne veti putea ajuta. Ma numesc Eleonara Dalban sunt din Bucuresti iar fiul meu, Andrei Dalban in varsta de 27 de ani, sufera de cancer intr-o stare avansata avand nevoie urgenta de tratament la o clinica din strainatate. Sunt vaduva dar am incercat sa ma descurc, insa situatia financiara a devenit precara si am nevoie de ajutorul dvs pentru a salva viata unicului copil.

In faza initiala a aparut adenopatie latero-cervicala dreapta (inflamatia mult vizibila a unui ganglion limfatic); in urma biopsiei acesta s-a dovedit a fi un melanom malign, tumora mama descoperindu-se la nivelul scalpului.

Imediat a inceput tratamentul recomandat de medicii oncologi si anume interferonul (Intron A) in doze mari (de trei ori pe saptamana); apoi a efectuat un RMN al intregului corp care nu evidentia alte tumori. In septembrie 2009 a expectorat doua formatiuni de aprox. 3 cm care in urma biopsiei s-au dovedit a fi tot de natura maligna. Intr-un timp scurt boala a avansat, avand acum multiple metastaze cerebrale, pulmonare, hepatice si ganglionare.

Ca sa poata sa supravietuiasca are nevoie urgent de un tratament pe care il poate urma doar la o clinica din strainatate, intrucat Romania nu dispune de aparatura medicala necesara.

Cyberknife este cea mai avansata forma de radiochirurgie, prin care tumora este distrusa cu o minima expunere la radiatie a tesutului normal din jurul sau. Sistemul de chirurgie robotizata CyberKnife este unicul sistem de radiochirurgie realizat pentru tratarea cu o acuratete sub milimetrica a tumorilor aflate oriunde in organism. Asadar aceasta metoda ofera o optiune aditionala pentru multi pacienti diagnosticati anterior cu tumori inoperabile sau complexe din punct de vedere chirurgical".

Donatiile se pot face in contul: RO38CECEB20002RON0002656, deschis la CEC BANK, beneficiar DALBAN ANDREI IOAN (avand si eu, Eleonara Dalban imputernicire),
CNP 1830214410031, moneda RON. Pt. orice detalii suplimentare va rog sa ma apelati pe numarul de telefon: 074 115 3406 074 115 3406. "

Prietena mea Doina a reusit sa obtina de la Romtelecom un numar la care se pot face donatii de 5 Euro: 0900 900 600. Sa sunam si noi, este atat de usor sa-i salvam viata lui Andrei daca ne mobilizam putin...

joi, 11 martie 2010

Eliminati lipsurile, oriunde le vedeti in afara voastra


Daca priviti cu atentie viata voastra, veti vedea ca ati avut intotdeauna tot ceea ce ati avut nevoie pt a ajunge la momentul urmator si, in cele din urma, pt a va aduce aici unde sunteti chiar acum.
Este posibil sa fi dorit si altceva, dar nu ati avut nevoie de nimic in plus. Toate nevoile v-au fost indeplinite.
Ceea ce numiti voi "esecuri" sunt in realitate experiente succesive. Un experiment "esuat" nu a esuat absolut deloc, ci doar a indicat drumul spre succes.
Cand ai totul si nu stii ca-l ai, nu ai nimic. Singurul mod prin care voi puteti sti ce inseamna sa aveti totul este ca, la un moment dat, sa aveti mai putin decat totul.
Daca vedeti oameni care sunt flamanzi,hraniti-i; daca vedeti oameni care au nevoie de imbracaminte, imbracati-i. In felul acesta, veti trai experienta faptului ca nu mai exista lipsuri.
Oricat de putin ati avea voi, intotdeauna veti putea gasi pe cineva care are si mai putin. Gasiti-i pe acestia si dati-le din abundenta voastra. Straduiti-va sa fiti sursa, nu recipient. Faceti-i pe altii sa aiba ceea ce vreti voi sa aveti. Ceea ce dati , aceea deveniti!
Aduceti lumina in viata tuturor celor cu care veniti in contact, fiti voi aceia in care altii sa-si poata gasi refugiu si forta. Faceti altora ceea ce vreti sa vi se faca voua..
Nu judecati si nici nu condamnati. Nimeni nu face nimic nepotrivit daca se comporta conform cu modelul oferit de lumea lui. Nimic nu doare mai rau decat sa fii judecat. Judecata celorlalti patrunde adanc si iti sfasie profund sufletul. Judecatile emise ranesc profund atunci cand cei care te judeca gresesc -dar ranesc si mai profund atunci cand ei au dreptate... Judecata nu e niciodata un produs al iubirii.

(Neale Donald Walsch -Comuniune cu Dumnezeu)

marți, 9 martie 2010

Idei pentru o viata mai buna


Fa o plimbare pe jos de 10-30 minute in fiecare zi. Si in timp ce te plimbi, zambeste. Acesta este antidepresivul suprem.
Joaca mai multe jocuri si citeste mai multe carti decat ai facut-o anul trecut.
Petrece mai mult timp cu persoane peste 70 de ani sau sub varsta de 6 ani.
Viseaza mai mult cand esti treaz.
Incearca sa faci cel putin trei persoane sa zambeasca zilnic.
Nu iti irosi energia pretioasa cu barfe, cu vampirii energetici (persoanele pesimiste), cu problemele trecutului, cu ganduri negative sau lucruri care nu se afla sub controlul tau. E indicat sa-ti investesti energia in momentele pozitive ale momentului.
Intelege ca viata e o scoala si tu esti aici sa inveti. Problemele sunt simple elemente din „programa scolara” care apar si apoi dispar ca si o ora de algebra, in schimb lectiile invatate dureaza intreaga viata.
Zambeste si razi cat mai mult. Asta va tine la distanta vampirii energetici. Acestia in general nu suporta oameni veseli in jurul lor.
Nimeni nu e obligat pe lumea asta, sa-ti asigure tie fericirea, cu exceptia ta.
Nu compara viata ta cu a altora. Nu ai nici cea mai vaga idee de ceea ce se intampla cu adevarat in viata lor.
Iarta pe oricine si pentru orice.
Fa pace cu trecutul tau ca sa nu iti strici prezentul.
Slujba ta nu iti va purta de grija cand te imbolnavesti. Prietenii si familia da. Tine-i aproape.
Invidia este o pierdere de timp. Deja ai tot ceea ce iti este necesar.
Fa numai ce simti ca e drept.

Nu va neglijati sufletul!


Majoritatea fiintelor umane traiesc viata intr-un ritm rapid, au mintile permanent ocupate cu ganduri, planuri si griji. E foarte usor sa fii prins in lupta pentru existenta, dar a-ti accelera viata nu inseamna a o face mai buna. Banii si averile, faima si pozitia sociala nu-ti pot aduce pacea si fericirea.
Viata a devenit superficiala, artificiala, formala, pentru ca trebuie sa faci anumite lucruri. Desigur,iti urmezi indatoririle, dar pierzi o parte din viata, pt ca viata e posibila doar daca esti viu, daca traiesti cu intensitate.
Daca flacara ta interioara s-a acoperit cu formalitati, datorii, reguli, pe care le indeplinesti fara tragere de inima, poti doar sa te tarasti; viata ta poate fi una de convenienta, dar nu simti ca traiesti cu adevarat.
Este imperios necesar ca oamenii sa-si readuca in suflet bucuria si lumina; o carte buna, o piesa de teatru, un spectacol de opera, un concert de muzica folk etc -toate acestea se pot constitui intr-o veritabila sursa de putere sufleteasca; daca nu ii aprinzi sufletului tau o lumina, iti piere cheful si dragostea de viata.
Fiecare din noi are tot timpul posibilitatea de a alege. Anumite alegeri ne aduc doar lupta si durere, altele ne aduc liniste si vindecare.
Este momentul ca fiecare din noi sa observe ce anume ii aduce pacea si linistea sufleteasca!

miercuri, 3 martie 2010

Imparte, omule!


Imparte cu cei care sunt mai putin norocosi decat tine!
Am fost invatati inca de mici ca e bine sa impartim lucrurile cu altii; oare am uitat sa facem asta?
Imparte bucuria ta cu cei care au nevoie de incurajari si vorbe bune!
Nu uita ca toti cei care au uitat sa zambeasca au nevoie de zambetul tau!
Imparte omule, pentru ca vei primi inzecit ceea ce dai din toata inima!

marți, 2 martie 2010

Pietrele semipretioase sau despre puterea vindecatoare a cristalelor

Cristalele depoziteaza si conduc energie. Ele au puteri speciale care ne pot aduce echilibrul in casa si in viata; contribuie la eliminarea energiilor negative. Vibratiile lor interactioneaza cu campurile energetice ale corpurilor noastre; ajuta si vindeca acolo unde exista dezechilibre.Iata cateva:
CALCEDONIE
-Pune in legatura cu ghizii spirituali si deschide accesul spre alte dimensiuni spirituale. Mareste clarviziunea, intuitia si comunicarea.
-Are rol protector impotriva spiritelor rele si a energiilor negative, sau in timpul calatoriilor.
-Confera o stare de sanatate buna in general, benefic pentru oase, sange, ochi, lactatie, splina, boala Alzheimer; confera si un somn linistit.
-Ajuta la depasirea provocarilor sortii.
-Amplifica efectele celorlalte pietre langa care este purtat, purifica celelalte pietre si echilibreaza emotional dupa traume majore.
-Aduce pace si abundenta, buna vointa, egalitate, succes in procese judiciare, succes in afaceri, fidelitate.
-Scade depresia, frica, tensiunea nervoasa, furia, crizele de disperare, gelozie sau alte emotii extreme si cosmarurile.
LAPIS LAZULI - este o piatra care te face sa te simti special
-Faciliteaza comunicarea cu entitatile protectoare elevate, ingerul pazitor, ghidul spiritual.
-Dezvolta aptitudini parapsihice si abilitatea de a culege informatii.
-Protejeaza impotriva depresiei, fricii, temerilor, cosmarurilor.
-Identifica atacul energetic psihic din exterior si-l retrimite la sursa.
-Intoarce blestemul sau raul facut purtatorului.

Bunica

“Iuli … Iulica, asa e alintat de toata lumea. Ar atrage privirea oricarui vizitator care l-ar prinde zburdand pe coridoarele sectiei de oncopediatrie; in afara de privirea parintilor, care au plecat de cativa an sa lucreze in strainatate si nu s-au mai interesat de atunci de soarta copilului … La aproximativ 6 luni de la despartirea aceasta fortata, in septembrie 2008, copilul s-a imbolnavit: tumora cerebrala ventricul IV, un diagnostic cumplit. Singura mangaiere a copilului este bunica, o Bunica a carei implicare si daruire absoluta este impresionanta. Bunica ne-a solicitat ajutorul; cererea dansei, uimitor de simpla suna asa: ne-ar folosi orice lucru ce l-ar putea ajuta pe Iuli sa mearga la gradinita (rechizite, hainute,…)

Iulica finalizase tratamentul citostatic acum cateva luni, dar boala a revenit in octombrie, recidiva cerebrala …acum vor veni din nou amandoi, lunar, Bunica si nepot, la Institutul Oncologic Bucuresti, pentru a incerca iar sa lupte cu boala. Le suntem alaturi si va chemam sa le fiti si voi alaturi bunicii Liuba si micutului Iulica.”

Acum, bunica ne spune ca in data de 8 martie nepotul sau este programat pentru inca o operatie la Spitalul de Urgenta Bagdasar – Arseni; are nevoie de un ajutor financiar si speram ca impreuna sa i-l putem oferi …. Asta si pentru ca din partea parintilor sai Iuli n-a beneficiat de nimic in ultima perioada, nici macar de un telefon …

Contact: Bunica Onica Liuba, Adresa: Aleea Cristina nr. 8, Bl. 18, sc. B, ap. 18, Tulcea; Telefon: 0746.474.014;

Asociatia P.A.V.E.L. – 021/311.27.00 (Alina Mitroi o735.526.957)


Am preluat de aici:http://apeluriumanitare.wordpress.com/2010/03/01/interventie-chirurgicala-fara-parinti-alaturi/