joi, 31 decembrie 2009

Buna sa-ti fie inima!

"Intotdeauna am avut convingerea ca urarile vin atunci cand ai cea mai mare nevoie de ele, ca ele trebuie sa ne implineasca, prin energia pozitiva pe care o degaja, un sentiment, o dorinta. Oamenii s-au obisnuit sa-si faca astfel de urari doar cand exista un prilej special, cum este acum, cel al Craciunului. Nici ca se poate mai trist si mai gresit. Am uitat sa ne dorim binele unii altora si, atunci cand cineva ne adreseaza o astfel de urare, fara un prilej anume, suntem surprinsi, mirati. Grecii, pe vremuri, isi urau la despartire: “Drum bun si apa proaspata!”. De ce nu ne-am ura si noi ceva specific noua, ceva personal, ceva care sa ne opreasca din uitarea impusa ca stare de degradare a unui popor. La tara, in locurile unde civilizatia nu a patruns inca atat de agresiv, oamenii se saluta intre ei de fiecare data cand se intalnesc. Daca esti un necunoscut, ei te trateaza ca unul de-al lor. Te saluta, intra in vorba cu tine, se arata deschisi, sociabili si buni la suflet. Si intre ei salutul specific romanilor s-a pierdut, a ramas doar starea de spirit. Pe vremuri cand treceai pe langa un roman si-i spuneai “Buna ziua, bade!” el iti raspundea amintindu-ti de caldura romanismului originar: “Buna sa-ti fie inima”.
Si eu va doresc, acum, de sarbatori, sa va fie inimile bune, sa le deschideti unul fata de celalalt si sa va amintiti, chiar si numai prin acest salut, de spiritul romanesc, de caldura si omenia sa."

http://coser.ro/?p=1374#more-1374

miercuri, 30 decembrie 2009

Fluorul din pasta de dinti si din apa - un pericol pentru sanatate

Fluorul este cancerigen - Conform Institutului National in problemele Cancerului din SUA, fluorul in exces este cancerigen. Studii recente arata ca acesta provoaca cancer osos si ingerarea lui creste riscul imbolnavirii de toate tipurile de cancer cu 5%

Ingerarea fluorului determina cresterea numarul fracturilor -Consumul de apa excesiv fluorurata dubleaza numarul fracturilor la sold, atat pentru barbati cat si pentru femeile in varsta. De asemenea, si un nivel foarte scazut de fluor in apa 0.1ppm, duce la cresterea fracturilor la sold.

Fluorul in exces provoaca infertilitate- S-a descoperit ca infertilitatea la femei creste cu cresterea procentului de fluor din apa.

Cercetatorii Asociatiei Americane pentru Hrana si Medicamente au semnalat o stransa legatura intre scaderea fertilitatii la femeile cu varsta cuprinsa intre 10 si 49 de ani, si cresterea nivelului de fluor. De asemenea au semnalat si faptul ca acest lucru este valabil pentru toate speciile de animale.

Fluorul creste riscul aparitiei Fluorozei-Petele opace de pe dinti si cele maronii aparute din cauza fluorului, se numeste Fluoroza. Aceasta boala afecteaza 1 din 5 copii americani dar este foarte rar intalnita in California. California este statul in care mai putin de 16% din locuitori consuma apa fluorurata artificial.

Fluorul nu reduce numarul cariilor dentare- Aparent, acestea sunt determinate genetic, dar de fapt, ele tin de nivelul educational si economic al parintilor.
Nu s-a gasit nici o legatura intre nivelul de fluor din apa si cariile dentare

Fluorul este foarte toxic -Academia Internationala de Medicina si Toxicologie a clasificat fluorul ca fiind un medicament neaprobat in ceea ce priveste folosirea lui in profilaxia dentara datorita toxicitatii sale mari.

Bomboanele, tabletele sau vitaminele care contin fluor in orice forma - nu au fost aprobate niciodata de catre Ministerul alimentatiei (FDA) din SUA. (este o lege data inca din 1938). Asta inseamna ca FDA nu are nici o dovada cum ca ingerarea unei cantitati suplimentare de fluor este sigura pentru sanatate.

Descoperirea alarmanta cum ca prescrierea fluorului nu a fost niciodata aprobata a fost anuntata in 1993 de catre John Kelly. Ca urmare a cercetarilor sale, s-a descoperit faptul ca nici FDA nici Institutul National de Cercetari in Domeniul Dentar din SUA, nici Academia de Stomatologie Pediatrica din America nu au nici un fel de dovezi in legatura cu siguranta administrarii fluorului in ceea ce priveste sanatatea sau, mai mult decat atat, nu exista dovezi cum ca acesta este eficient.

Concluziile unor studii recente asupra efectelor adverse ale administrarii fluorului prin suplimentarea cantitatii acestuia in apa potabila, au aratat ca in China sunt afectate peste 1.8 milioane de persoane. Odata ingerat, fluorul se depoziteaza in tesuturile osoase ale corpului (dinti si oase) si in glanda pineala (care controleaza pubertatea). Efectele adverse se observa de obicei numai dupa un timp mai lung. Veti observa efectele ingerarii aceste substante in perioada de formare a dintilor, numai in momentul aparitiei dentitiei permanente (dupa varsta de 6 ani).

Copiii nu au nevoie de multe daruri, ci de multa dragoste si atentie din partea parintilor

Iata ce spune un psiholog care lucreaza preponderent cu copiii:
"Ar trebui infiintata o scoala a parintilor, care sa fie obligatorie inainte de a aduce un suflet pe lume. Copiilor nu le sunt de folos daruri nenumarate si bunuri peste masura, ei au nevoie de dragoste, afectiune si atentie, insa noi, din lipsa de timp, sau poate pt ca suntem prea stresati si obositi, ii respingem, ii trimitem in camera lor sau afara la joaca, sau mai rau lasam pe altii sa se ocupe de ei, de nevoile si problemele lor, de educatia lor ...iar apoi ne intrebam cu cine seamana acest copil, agresiv sau timid, de la cine a mostenit aceasta cruzime sau acest limbaj.
Cautam in neam tot felul de asemanari si intotdeauna gasim vinovatii situati de partea mai slaba a arborelui genealogic; o facem din dorinta de a ne ascunde noua insine esecul, din dorinta de a ne amagi, insa adanc in sufletul nostru sta ascunsa identitatea vinovatului...vinovat ce nu va fi niciodata demascat...
Ma gandesc ce bine ar fi sa scriem pe hainele tuturor copiilor: "iubiti-ma" ; in felul acesta, noi, adultii, nu am mai uita niciodata."

marți, 29 decembrie 2009

Ce ar fi viata noastra fara muzica?

Fara muzica, viata ar fi o eroare”, spunea filosoful german Friedrich Nietzsche. „Ea este forta invizibila care ne farmeca, ne misca pana la lacrimi, ne apropie unii de altii si ne imblanzeste.” Muzica face bine sanatatii : ea influenteaza functiile organismului, bataile inimii, tensiunea arteriala si ritmul respiratiei, reduce stresul si anxietatea, combate insomnia. Ea calmeaza durerile sufletesti si chiar fizice, elimina spasmele, vindeca mai repede ranile si intareste sistemul imunitar. Muzica ajunge la inima celui care o asculta, ajutandu-l sa-si rezolve problemele de comunicare cu lumea din jur (daca acestea exista). S-a descoperit ca muzica stimuleaza activitatea cerebrala si procesul de invatare, asa ca parintii nu ar trebui sa le interzica celor mici sa asculte muzica in timp ce-si fac temele :)) - pot depune marturie ca eu mi-am facut tot timpul temele ascultand muzica, ba chiar am invatat pentru toate examenele din viata mea ascultand muzica, spre disperarea mamei mele care nu intelegea cum pot sa retin ceva cand rasuna casa de muzica :))
Muzica reface echilibrul energetic al corpului si restabileste armonia universala; incepeti-va ziua cu un cantec si viata va va parea mai frumoasa!
Energia muzicii este indispensabila in tratamentul psihicului traumatizat; muzica este unicul medicament cu eficienta maxima pentru suflet.
Muzica are puteri vindecatoare asupra sufletului si asupra corpului nostru si este absolut vitala pentru existenta noastra!

joi, 24 decembrie 2009

Pentru cei care au firme

Va rog sa va ganditi ca puteti sa DIRECTIONATI 20% din cei 16% impozit pe profit catre o cauza sociala. DA, SE POATE, NU COSTA NIMIC IN PLUS. Nu stiu cum uitam ca avem aceasta posibilitate, nu stiu cum suntem inca ok ca tot impozitul sa se duca la stat… vazand ceea ce face statul cu ei. Este foarte simplu, tot ce aveti de facut este sa ii spuneti la contabilitate sa se asigure ca 20% din impozit ii redirectioneza catre o fundatie. ATAT. Pentru justificare in contabilitate se semneaza un contract de sponsorizare.
Potrivit procedurii din Codul Fiscal, patronii trebuie doar sa-si aleaga proiectele in care cred si sa semneze contracte de sponsorizare cu organizatiile non-profit prin care declara ca sunt de acord sa directioneze 20% din impozitul pe profit la finalul anului. Este important ca firmele mari si micro-intreprinderile sa doneze acesti bani cel mai tarziu in decembrie, altfel banii se pierd in buget, iar spitalele raman sarace. „Suma donata se scade din impozitul datorat la stat. Nu inteleg de ce se feresc unele companii. Nu au existat probleme pentru companiile care au facut astfel de sponsorizari”, crede un consultant financiar.

-20% reprezintă impozitul pe profit al firmelor şi banii pot fi direcţionaţi spre ONG-uri la sfârşitul anului;
- 2% pot fi direcţionaţi la începutul anului. Sistemul „2%” permite contribuabililor persoane fizice sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala. Este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/nu-indiferentei-donati-20-din-impozitul-pe-profit-institutiilor-sanitare.html

marți, 22 decembrie 2009

Teledonul si sms-ul - cele mai usoare metode de a dona

Pentru teledon este nevoie de o persoana (rudă, prieten de familie) care să aibă o firmă cu acte în regulă. Consilierul juridic sau altă persoană din cadrul firmei, cu acordul patronului, face cerere la Romtelecom. Se semnează un contract, care se poate incheia rapid.

Poti ajuta licitand online

Si cumparand unul din obiectele facute de copiii abandonati din Centrul Sf Macrina.
Alege unul dintre obiectele create de copii si fa o oferta.

http://www.macrina.ro/ro/licitatii.php?m=users

Centrul social Sf Macrina, pentru copiii abandonati care traiesc in conditii foarte grele, este o solutie temporara pentru rezolvarea problemelor familiilor provenite din medii sociale defavorizate. Incearca prevenirea si inlaturarea cauzelor care genereaza fenomenul copiii strazii.

Din 2001, Centrul Rezidential al Fundatiei Sfanta Macrina reprezinta un loc temporar de viata pentru 60 de copii confruntati cu saracia, abuzul, neglijenta si abandonul.
Centrul poate sa adaposteasca in conditiile legii un numar de maximum 25 de copii, cu varstele cuprinse intre 7 si 18 ani, baieti si fete, care se gasesc in situatii de risc, provenind din mediile sociale defavorizate din Bucuresti si zonele limitrofe.

duminică, 20 decembrie 2009

De ce sa donam?

Pentru ca, in anul 2009, in Romania se resping zeci de dosare si formulare E112 in fiecare luna de catre Ministerul Sanatatii pe motivul insuficientei fondurilor; nu avem resurse pentru a ne tine copiii in viata si desi se spune ca banii nu aduc fericirea, lipsa lor poate omori oameni...
Va rog sa va ganditi la un singur lucru: Voi cat de departe ati fi in stare sa mergeti daca viata copilului vostru ar depinde de bani, de o suma mare de bani de care voi nu dispuneti... (Doamne fereste de asa ceva!)...nu-i asa ca ati cere ajutorul altor oameni?
Sunt 3.700 de copii cu talasemie majora in Romania.Copiii cu talasemie majora fac transfuzie de sange o dată la trei saptamani, plus cate o perfuzie cu agenti chelatori (Desferal), pentru a inlatura efectul secundar al transfuziei - supraincarcarea cu fier. Cand fac transfuziile, copiii trebuie sa stea nemiscati timp de 3 ore, alfel sangele nu mai curge cum trebuie. Apoi urmeaza perfuzia, care durează intre 12 si 16 ore. Un chin pe care copiii trebuie să il suporte si noaptea, în somn.
Vor creşte mari, oare, in statul numit Romania? in statul care nu are si nu a avut vreodata buget pentru sanatatea cetatenilor lui sau pentru educatia lor?
Statul roman ar trebui sa asigure gratuitate pentru procedurile medicale necesare salvarii vietii copiilor, dar iata ce spunea acum o luna un medic oncolog revoltat (preluat de pe site-ul Asociatiei Pavel ):
"În România apar în fiecare an un numãr de 500 de noi cazuri de boli maligne la copil. Dintre acestea aproximativ 170 sunt leucemii, celelalte fiiind diferite tumori solide. Progresele înregistrate la nivel mondial în tratamentul multimodal fac ca actualmente pânã la 80% din aceste boli sã poatã sã fie eficient tratate cu supravietuire îndelungatã si vindecare în proportii crescânde de la an la an.
Tratamentul complex al tumorilor solide impune atât la diagnostic cât si ulterior un numãr semnificativ de investigatii , dintre care investigatiile imagistice ocupã un loc esential pentru stadializare, decizii terapeutice si urmãrire . Astfel cã fiecare dintre tumorile solide necesitã cel putin douã investigatii de acest fel în fiecare an.
În ultimele 6 luni fondurile financiare furnizate de casele de sãnãtate judetene pentru aceste explorãri au scãzut masiv împiedicând efectuarea unui tratament si a unei urmãriri corecte a pacientilor copii . Desi Ministerul Sãnãtãtii afirmã gratuitatea tratamentului pentru copii, aceste reduceri de fonduri aruncã costul acestor investigatii în spinarea pãrintilor acestor mici pacienti.
Este inadmisibil ca un examen de rezonantã magneticã cu substantã de contrast strict necesar pentru diagnosticul si urmãrirea eficientei tratamentului, cât si pentru decizia terapeuticã adecvatã unui copil cu diagnosticul de meduloblastom, investigatie care costã 18 milioane de lei, sã fie achitatã de cãtre familiile copiilor. Dacã statul român nu-si mai poate îndeplini aceste îndatoriri privind gratuitatea tratamentului acordat copiilor sã o declare rãspicat . Fãrã efectuarea acestor investigatii nu se poate conduce un tratament corect si eficient. "

Sa nu o lasam pe Cosmina sa moara, putem salva o viata cu un simplu apel sau sms

Cand am fost zilele trecute la Budimex, Cosmina era "la izolare" , singura intr-o camera in care "plutea moartea" -asa mi-a zis Raluca, eu nu am avut curaj sa ma apropii...

De data asta, Cosmina a invins; dupa o lupta crancena de 10 zile, moartea a renuntat pentru moment...Cosmina e o luptatoare puternica, dar are nevoie de ajutorul nostru ca sa o faca KO pe doamna cu coasa...

Este foarte usor sa o ajutam, dragi oameni buni: cu un telefon sau un sms

Teledon la Romtelecom: 0900 900 472 – pentru 2 euro/apel fără TVA
(puteţi suna de câte ori vreţi, doar din Reţeaua Romtelecom, din România)

SMS la numarul 887 pentru 2 euro – doar in reteaua Orange

(In vârstă de 15 ani, Cosmina a fost internată în secţia de Oncopediatrie a Spitalului M.S. Curie din Bucureşti, cu diagnosticul de Leucemie Acută Mieloblastică M1, pe 13 mai 2009. Pe 22 mai a început tratamentul citostatic. Cosmina are nevoie de un transplant de celule stem de la donator neînrudit, în străinătate, care costă 150.000 de euro)

Ce ziceti, dragi oameni buni, renuntam azi la 2 euro pentru a salva o viata?

sâmbătă, 19 decembrie 2009

Sa gandim pozitiv!

In fiecare zi ne trec prin creier un milion de ganduri. Fiecare dintre ele ne afecteaza sanatatea, linistea, relatiile si bunastarea generala. Tot ce gandim contine potentialul de a se transforma in realitate, gandurile atrag anumite intamplari. Asa ca este foarte important sa fim constienti ca noi avem control asupra gandurilor noastre. Prin urmare, sa utilizam acest control in fiecare clipa a vietii si sa ne reprogramam mintea cu informatii pozitive si cu energie pozitiva!

Daca toti am proiecta in lume energie pozitiva, nu numai ca vietile noastre, la nivel individual, s-ar schimba, dar- prin constiinta colectiva am putea schimba insasi lumea...

Spiritul Craciunului

vineri, 18 decembrie 2009

Denisa, 4 ani- se lupta cu leucemia si cu saracia

Denisa are 4 ani şi a avut leucemie. A fost diagnosticată cu Leucemie Acută Mieloblastică în iulie 2008, la Spitalul „M.S. Curie” din Bucureşti. A făcut tratament citostatic până iulie 2009, apoi transplantul la Fundeni, donator fiind unul din fraţii mai mari (donator înrudit).
Familia Denisei, formată din 5 persoane (sunt 3 copii) se descurcă cu greu, din indemnizaţia de însoţitor a mamei şi alocaţiile copiilor, cca 700 RON. Tatăl munceşte cu ziua, pe unde găseşte. Din aceşti bani, 500 RON costă doar transportul în fiecare lună – 250 dus, 250 întors. Maşina cu care Denisa este adusă dintr-un sat de lângă Câmpulung Muscel la Bucureşti este a unui particular, copilul nu are voie să călătorească cu transportul în comun, fiind încă vulnerabilă după transplant. Denisa are nevoie de medicamente, de un regim alimentar strict şi, câteodată, de bani cu care să plătească analize.
Pe 10 ianuarie 2010, Denisa trebuie să ajungă la Bucureşti, la controlul periodic de la spitalul Fundeni.
Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:
Raiffeisen Bank – Câmpulung Muscel, judeţul Argeş
RO 79 RZBR 0000 0600 1113 9033
Titular: Pîrvu Liliana Daniela
Telefon: 0754 881 234

Ce am facut saptamana asta....

Marti am fost la Budimex cu cadouri (mancare si jucarii) pentru toti cei 20 de copii aflati in acea zi in sectia de oncologie; bucuria din ochii lor m-a facut sa uit intr-o clipa ca nu a fost deloc usor sa ajung la ei pe viscolul si ninsoarea din acea zi...

Miercuri m-am intalnit in Gara de Nord cu parintii lui Gabriel Lupu, pentru care am fost Mos Craciun :))
I-am incarcat cu alimente (am cumparat tot ce si-a dorit mama lui Gabriel), jucarii, hainute, dulciuri, bradut si globulete; s-au bucurat foarte mult ca s-au dus incarcati la cei 3 copii ai lor, in conditiile in care cu o zi inainte nu avusesera nici bani de paine....le-am dat si niste banuti pentru acasa.

Azi m-am intalnit cu Cornelia si i-am dat pentru finii ei multe jucarii, hainute, dulciuri, carticele si niste banuti din partea lui Mos Craciun:)
A promis ca ne trimite poze cu baietii, ca sa ne bucuram si noi de bucuria lor cand vor primi cadourile...

Craciunul e-n inima ta...

duminică, 13 decembrie 2009

http://stiriong.ro/pagini/o-noua-editie-a-targului-de-normalitate-.php

Asociatia ALTERNATIVA 2003 organizeaza, in perioada 14-17 Decembrie, in pasajul statiei de metrou “Universitate”, cea de a doua editie a targului ArtAbilitate, eveniment in care se vor intalni artisti cu si fara dizabilitati. Tema acestei editii este “Podoabe si cadouri pentru sarbatorile de iarna”.

Obiecte de decor interior, accesorii vestimentare, mic mobilier, felicitari, vase din lut, jucarii, tricouri, papusi si o multime de bijuterii sunt ceea ce vor gasi cei ce vor veni la targul ArtAbilitate. Lucrate din materiale naturale (lut, hartie, textil, lemn, sticla) si in culorile verii si ale veseliei, creatiile expozantilor bucura ochiul si sufletul.

A oferi mici daruri cu discretie si tact este un semn de noblete sufleteasca. Intuitie, o cunoastere foarte buna a ambitiilor, preferintelor, visurilor, dorintelor celui vizat este necesar. Modul in care oferim si primim cadouri se invata. In Japonia de exemplu, supranumita si tara politetii, se fac cursuri speciale pe aceasta tema. Importanta este alegerea momentului potrivit de a oferi un cadou. Micile cadouri intretin prieteniile si produc oricui mare placere cu conditia sa fie date din suflet si dezinteresat. Pentru ca sarbatorile de Iarna se apropie ArtAbilitate va invita sa le bucurati celor dragi sufletul, oferindu-le daruri cu semnificatie.

Creatii ale tinerilor cu dizabilitati fizice si intelectuale, tineri din comunitati rurale, tineri cu rezultate exceptionale la invatatura, cu uimitoare si interesante povesti de viata, va vor incanta privirile si sufletul si va vor invita in lumea sarbatorilor de Iarna.

Programul de vizitare este de Luni (14 Decembrie) orele 12:00 – 19:00 pana Joi (17 Decembrie) orele 12:00 - 19:00. Intrarea este libera.

Fundatia SF. Dimitrie, Fundatia Chance for Life, Asociatia din Romania de Terapie Ocupationala, Liceul de Arte si Meserii Dimitrie Paciurea, Fundatia Estuar, Asociatia ASCENDENT sub umbrela Asociatiei ALTERNATIVA 2003 va invita sa participati la acest eveniment de normaliate sociala unde oameni vin in intampinarea oamenilor.

miercuri, 9 decembrie 2009

O poveste infiorator de trista -si foarte actuala, din pacate

http://www.today4us.com/today4video/view-video/235/the-little-match-girl

Un mic ajutor pentru parintii si copiii de la Budimex

Cativa colegi au reactionat foarte prompt (vreau sa le multumesc!) si au sarit azi in ajutorul parintilor si copiilor internati, donand cateva obiecte strict necesare pentru igiena: sapun, servetele, hartie igienica, pampers si servetele umede pentru copii.
M-am intalnit azi cu Raluca, ea le va imparti celor din spital care au mai multa nevoie.
Si mai am multe oferte pentru saptamana viitoare: cand isi vor face cumparaturile pentru ei, au promis ca vor lua si un obiect in plus, pentru cei din spital...
I-am dat Ralucai si niste hainute de bebelus pentru Ana, o persoana cu multe probleme (caz social) si cu un copilas de o luna. Anei i-ar mai trebui lapte praf si pampers nr 2, zice Raluca. Sa vedem ce putem face. Sa o intreb de ce fel de lapte praf are nevoie...

sâmbătă, 5 decembrie 2009

Free Blog Counter

Il ajutam pe Mos Craciun sa ajunga si la Gabriel Lupu?

Mama, tata, bunica si : Gabriel – 7ani, Alexandru – 6 ani, Ionut – 1 an, toti intr-o camera. In cea de-a doua camera a casei, fratele mamei cu familia lui, si-aici tot sase. O casa cu doua camere si 12 suflete. Saracie extrema pe strada Cavalerilor la nr. 65. Nu apa, nu gaze, nu lemne pentru iarna. Nu stiu mai mult, dar nici nu cred ca trebuie sa mi se spuna mai mult de-atat ca sa-mi fie clar cum “traiesc” acesti oameni. Ce locuri de munca or fi aproape de Costestii din Vale ? Ca in sat nu mai gasesti nimic de munca. Vor gasi cei doi barbati ai casei cu doua odai ceva de munca pe valea Costestilor ? In ce vale vor cauta copiii lor un altfel de destin? Din casa cu doua odai si 12 suflete Gabriel a ajuns dupa Craciunul din 2008, la Budimex – Leucemie Acuta Limfoblastica. A facut tratamentul si boala a dat inapoi. Acum face un tratament de intretinere acasa si trebuie sa vina cu mama, lunar, la control la spitalul Budimex, in Bucuresti. Cum ? Cu bani imprumutati, ca si cei pentru mancare – adica paine si salam – imprumutati cu dobanda 20% de pe la cine mai da si-asa. Ultima data cand au venit la spital, la inceputul acestui noiembrie, mai aveau 5 Lei in buzunar. S-au dus la Raluca, la camera de joaca pentru copiii din oncologie, si-au plecat acasa cu-n banut, hainute, pampersi si jucarii. Bucurie mare, dar atat de putin fata de cata nevoie de ajutor au. Spaima cea mai mare a femeii este ca boala lui Gabriel va reveni din lipsa hranei, a caldurii, din lipsa, din lipsuri ….. Saracie, boala, disperare. Vara poate ca valea Costestilor e plina de mere. Dar iarna isi sufla deja crivatul in usa casei cu doua odai si 12 suflete. Sa ma intreb oare daca pe – acolo razbate prin zapada vreun Mos Craciun ? Din Costestii din Vale, in prag de iarna, o mama – si striga disperarea si spera ca se vor gasi oameni sa le intinda o mana de ajutor. Adresa: STR.CAVALERILOR, NR.65, SAT COSTESTII DIN VALE, COM. COSTESTII DIN VALE, JUD.DAMBOVITA Mama – DOTIN SAMARITEANCA – tel: 0768 578 056 Tata – DOTIN DUMITRU – tel: 0726 825 730 postat F.H., conform anchetei sociale realizata de asistent social Raluca Tanase, Asociatia P.A.V.E.L. UPDATE: Gabriel, fratele mai mic si mama au fost pentru analize si medicamente la Budimex. Si fratele lui Gabriel prezenta simptome ingrijoratoare, care s-au dovedit a fi doar anemie. Situatia familiei este din ce in ce mai grea. Nu gasesc nimic de lucru, nu le-ajung banii nici de paine si cartofi. Mama este disperata ca in aceste conditii nu va reusi sa-si pazeasca copiii de boala si mai rau, ca Gabriel risca o revenire a leucemiei. Daca puteti transmite cazul acestei familii unor companii care le pot trimite niste alimente, daca-i puteti ajuta pentru niste lemne de foc pentru iarna, sau cu orice altceva, va rugam sa o faceti. pe numele lui Gabriel se poate face o donatie, orice mica suma este binevenita, in contul: RO 60 INGB 0000 9999 0172 8759 , deschis pe numele Lupu Gabriel
PS: Gabriel este acum acasa, intr-o camera neincalzita, si se gandeste unde se gasesc instalatii ieftine pentru bradul de Craciun; insa parintii lui nu au bani nici de mancare, nu se pune problema unui brad de Craciun :(

Mesaj de la Raluca Tanase, asistent social Budimex oncologie pediatrica

"va trimit o lista a copilasilor care erau internati ieri pe sectie.
este posibil ca pana saptamana viitoare sa apara modificari, va voi tine insa la curent.
in principiu noi incercam sa dam pachete la toti copiii si relativ in mod egal, pentru ca , stiti si dvs, cum sunt piticii......facem tot posibilul sa prevenim orice conflict. (trebuie sa recunosc, mie nu imi iese, chiar aseara a trebuit sa impart un ceas in doua :))
la acest moment, lupu gabriel este cel mai amarat, el este acasa...chiar ieri a trecut sa isi faca analizele; mama imi spunea ca nici macar nu au cu ce sa incalzeasca camera in care locuiesc. eu i-am dat eu ceva haine, banuti si alimente, insa este prea putin, astea dureaza cateva zile....ieri, gabriel incerca sa imi spuna de bradul de craciun, si ca la "38" sunt instalatii ieftine....el crede ca parintii i-au cumparat deja bradut..:( putin probabil.
mai am un baietel, denis mihai (4 ani) care se va intoarce zilele acestea de acasa. si familia lui este saraca, si cred ca un mic ajutor ii va fi de mare folos acum de sarbatori.
in aceiasi categorie: suferinta, intra si familia lui alexandru haranita, parintii nu s-au miscat de langa el de o luna...si tare imi este teama ca vor cadea ei inaintea copilului.
andra si iulian sunt la institutul oncologic, pot vorbi cu colegele mele in legatura cu ei.
In incheiere, va doresc un weekend placut si mult succes in a pune in aplicare gandul bun pe care l-ati avut. recunoscatoare, raluca tanase asociatia pavel
copii internati m.s.curie 04.12.09
1A. CLAUDIU2 ani
2A. DRAGOS9 ani
3ALEXIA 0.2 ani
4B. ALEXANDRA2 ani
5B. MARINA1 an si 5 luni
6C. IONELA 12 ani
7C. OVIDIU5 ani
8C. ROBERTA8 ani
9C. STEFAN2 ani
10D. MITICA5 ani
11H. ALEXANDRU7 ani
12I. DENIS3 luni
13L. GABRIEL6 ANI
14M. BOGDAN5 ani
15M.DANUT4 ani
16N. NARCISA7 ani
17P. COSMINA16 ani
18P.DARIA9 luni
19P.MARIUS13 ani
20R. FABIAN5 ani
21R. LUIS3 ani
22S. DIANA3 ani
23S. MARIAN12 ani
24V.GEORGE12 ani"

vineri, 4 decembrie 2009

You are crazy, but fantastic people; I love you, Romanians!

Asa a zis Demis Roussos la spectacolul din aceasta seara de la Sala Palatului si era sincer, o spunea din tot sufletul.
Mi-a placut, imi doream de multa vreme sa merg la un spectacol cu el si aveam nevoie sa ma incarc pozitiv :)
A cantat de toate: Quand je t'aime, My friend the wind, Rain and tears, Lovely lady of Arcadia, Let it be me, Goodbye my love goodbye, Mammy blue, Forever and ever, Dinata dinata, Silent night, etc etc
Va dedic si voua, celor care cititi acest blog, cateva melodii, nu ma pot abtine:)

http://www.youtube.com/watch?v=wmxu-R1SEk8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=4T9IhMOODos&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=od3K7U1GeTE&feature=related

joi, 3 decembrie 2009

IN ATENTIA PARINTILOR CARE AU COPII CU PROBLEME CARDIACE

Am primit de la o colega urmatorul mesaj:

"In acest moment exista in ISRAEL o clinica medicala ce are o fundatie independenta care strange fonduri internationale pentru a PLATI OPERATII PE CORD PENTRU COPII. IN ACEST MOMENT SUNT STRANSE FONDURI ENORME PENTRU CAZURILE DIN ROMANIA
DACA STITI PARINTI DISPERATI AI CAROR COPII NECESITA INTERVENTII CHIRURGICALE PE CORD, TRIMITETI-LE ACEST EMAIL. EL POATE SALVA VIATA UNUI COPIL!!!
Site-ul fundatiei este
www.saveachildsheart.org <http://www.saveachildsheart.org/> sau se poate suna la redactia Radio Romania Cultural unde se pot cere detalii.
Se asigura costurile pentru operatia in sine, tratament complet pre si post operator, cazare pentru un parinte. Parintele si copilul platesc doar biletul de avion dus-intors !!!
Aceasta stire s-a difuzat pe 28.05.2009 ora 13.20 la emisiunea - Stiinta in cuvinte potrivite - rubrica medicala - care se difuzeaza in fiecare zi dupa Stirile de la ora 13.00 STIREA ESTE FOARTE SERIOASA SI VERIFICATA !!! Redactori si prezentatori sunt Corina Negrea si Dan Manolache )
TRIMITETI ACEST E-MAIL TUTUROR CARE AR PUTEA SA-L DEA MAI DEPARTE SAU SA AJUTE EFECTIV PE CINEVA CARE ARE NEVOIE !!!
SPER SA AJUTE PE CINEVA!!!
SALVATI COPIII DIN TARA!!!

Radu TUDOR
Coordonator marketing
Radio Romania Actualitati
Str. G-ral Berthelot nr. 60-64
0744.323.183
radu.tudor@rornet.ro
radu.tudor@radioromania.ro"

miercuri, 2 decembrie 2009

Centrul maternal din sectorul 5

Am primit azi urmatorul mesaj:

"Iata vin cu ceva vesti din partea colegei mele, coordonatoarea centrului din sectorul 5, Buc. Acolo sunt copii cu varste mici (1 an - 3/4 anisori) asistati in cadrul centrului maternal si copii cu disabilitati grave (handicap de limbaj si gandire + locomotor pentru unii dintre ei) cu varste de peste 16 ani.
Discutand cu colega mea si retinind dorinta ta de a face ceva pentru niste copilasi aflati in nevoie, as vrea sa stiu daca ti-ar face placere sa initiezi o campanie de strangere de fonduri (sau cadouri) pentru cei 15 copilasi de la centrul maternal.
Ne-am gandit sa oferiti chiar voi aceste cadouri in data de 15 decembrie cand se va impodobi bradutul si va avea loc serbarea de Craciun."

Da, vrem sa ajutam copiii din centrul maternal! Sa vedem cum ne mobilizam si ce cadouri le vom face de Craciun!